Блокирало стъкло на врата на Голф 2.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pux

Блокирало стъкло на врата на Голф 2.

Мнениеот pux » Сря 01 сеп 2004 9:55

Значи блокира ми стъклото на предната дясна врата на Голфа. Ни напред, ни назад - ганен номер. Разглобявам вратата и стигам до възела, които го движи - една врътка с 2 жила излизащи от нея. Проблема ясно се вижда - едното жилото се закъсало и заяло. Ама проклетата врътка изглежда капсулована - по никакъв начин не мога да я отворя. Та в тая връзка имам няколко въпроса към тези, които са имали подобен проблем. Значи, не успях да сваля изцяло системата (врътката + жилата + една метална шина) - всичко разглобих, освен ключалката - ако и нея сваля, това ще ми помогне ли нещо? После - дали системите на предната и задната врата са еднакви - идеята ми е да ги разменя, щото задното стъкло практически не се отваря (това в случай, че въпросната част е скъпа или трудно се намира). И последно - някаква идея за цена? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 01 сеп 2004 10:04

предната и задната обикновено са различни.
машинката се сваля доволно гадно-обаче е разглобяема.
само трябва да имаш адски нерви и време за събирането й после.
можеш да провериш в бриколаж-доколкото си спомням продаваха всякакви калибри жила на метър.
проблема ще е да го кернираш накрая...ще измислиш нещо...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 сеп 2004 10:17

моите машинки не са разглобяеми.....:(((( сменил съм и двете на предните врати нов механизъм-китайски е 18-20 лв, сменя се без проблем, вече две години ми работят

pux

Мнениеот pux » Сря 01 сеп 2004 10:45

Абе пичаго, откъде толкова евтини машинки? И това заедно с жилата и т.н., така ли? А как се сваля тая тъпа шина, дето по нея се движи джама, че нещо не ми е ясно?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 сеп 2004 10:51

симеон 135 или 137 беше, пълен комплект с шината, въжетата, махаш кората на вратата, знаеш как-сваляш дръжка, врътка на стъклото, бутонче за заключване, отдолу кората е щипки....сваляш стъклото за да го хванеш да не падне и развиваш мисля че бяха три винтчета на машинката

pux

Мнениеот pux » Сря 01 сеп 2004 10:59

Абе, аз точно така направих, ама нещо не можах да извадя металната шина. Та в тая връзка си мислех да не би да трябва да сваля и ключалката (откъм тясната страна на вратата) та оттам да бръкна евентуално - щото отдолу бъркам, ама не става - пък и нищо не се вижда. Все пак, много съм ти благодарен за информацията - абе знам си те тебе, че си пичага отвсякъде :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 01 сеп 2004 11:02

споко ключалката не се сваля, пробвай леко и спокойно и ще стане, разгледай как е преди да сваляш и действай
успех

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Пет 03 сеп 2004 9:51

Вчера си реших абсолютно същия проблем...ако е ползва четете :D
свалих кората...разлепих найлона...демонтирах повдигача за стъклото от вратата...изваждането изискваше малко търпение...разглобих повдигача - имаше накъсани и осукани влакна от стомаменото въженце - с една дума боза - реших, че ако парите за ново са разумни хич няма да се трудя - прозвънях доволно количество магазини - цените варираха от 14 до 35 лв. За 14 го взех от Стиви ауто, Раковски 17, тел.931 38 65
айде успех

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Пет 03 сеп 2004 9:53

Само едно пояснение: мойто беше задня лява врата, предполагам принципът е същия :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”