Г3: Хъркане, отпадна варянт хидравлика: РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Г3: Хъркане, отпадна варянт хидравлика: РЕШЕНО!

Мнениеот Batmirko » Съб 23 фев 2008 19:29

Здравейте!
Бях писал че при въртене на място или при много ниска скорост като въртя и хърка доста (само в топло време), дори в купето се чува повече!
Бях се спрял на ХИИДРАВЛИКАТА и дори ходих по майстори, но май не е, защото при изгасена кола хърка еднкаво, едно м/у хъркане и скърцане?!?

Вчера един съсед механик го слуша и каза че били шарнирите 100% (иначе здрави), каза "вземи спринцовка и налей някакво масло,спирачна течност..."

Днес шприцнах малко спирачно, но нямаше разлика, някакви препоръки? или просто да налея по-сериозно количество :?

Поздрави! ползвах търсачката но уви... ако съществува такава тема- извинения!

Последна промяна от Batmirko на Съб 08 мар 2008 14:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 23 фев 2008 19:41

А за тампоните на Макферсона отгоре сети ли се :idea:

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Съб 23 фев 2008 19:44

Шума от тампоните на макферсона е по скоро скърцане на гума в ламарина или пластмаса в ламарина ( или поне при мен е така).
По-скоро ми звучи като кормилни накраиници .... при мен също го имаше неприятния звук и изчезна при смяната им :wink:

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот Batmirko » Съб 23 фев 2008 19:45

ако се намират на самото окачване... скоро го сменях (пружина + амортисьори - свалени от др. голф) и преди и след смяната хърка еднакво...

да взема да си мина през стендаджията да го погледне той.. може би той ще се ориентира най-добре ;)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 23 фев 2008 19:50

el_nino написа:Шума от тампоните на макферсона е по скоро скърцане на гума в ламарина или пластмаса в ламарина ( или поне при мен е така).
По-скоро ми звучи като кормилни накраиници .... при мен също го имаше неприятния звук и изчезна при смяната им :wink:
    Абе ако са поизпадали съчмите на лагерчето направо си хърка-хрущи :evil:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 23 фев 2008 22:20

Опсс , колега и при мене сьщата работа, ако разрешите проблема пиши , ако аз нещо разнищя ще обадя. Стана два три дена топло и започна да скьрца, и аз мислех че е нещо хидравликата или от зимните гуми.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 23 фев 2008 22:23

Когато шарнирите и/или накрайниците са свършили и спринцовката с масло не им помага.Личен опит :wink: .
При мен скърцаше външен кормилен накрайник :wink: .

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ...

Мнениеот el_nino » Нед 24 фев 2008 0:53

Batmirko написа:ако се намират на самото окачване... скоро го сменях (пружина + амортисьори - свалени от др. голф) и преди и след смяната хърка еднакво...

да взема да си мина през стендаджията да го погледне той.. може би той ще се ориентира най-добре ;)

като се говори за тампони на макферсоните ... те се намират като вдигнеш капака на мотора в/у бомбетата на калниците .... Та по този въпрос ... доколкото знам като спреш колата на равно място и като дигнеш капака трябва и двата тампона да са легнали на бомбетата почти плътно ако тампоните са ти овиснали нагоре значи са за смяна :wink:

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ...

Мнениеот el_nino » Нед 24 фев 2008 0:54

Batmirko написа:ако се намират на самото окачване... скоро го сменях (пружина + амортисьори - свалени от др. голф) и преди и след смяната хърка еднакво...

като се говори за тампони на макферсоните ... те се намират като вдигнеш капака на мотора в/у бомбетата на калниците .... Та по този въпрос ... доколкото знам като спреш колата на равно място и като дигнеш капака трябва и двата тампона да са легнали на бомбетата почти плътно ако тампоните са ти овиснали нагоре значи са за смяна :wink:

Martos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martos » Нед 24 фев 2008 14:36

При мен скърца само когато съм натиснал спирачката и въртя на едно място.Ако не е натисната го няма скърцането.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 28 фев 2008 12:40

при мен имаше същото скърцане, при навиване на волана, минаване през по-висока неравност (бордюр, дупка и тн). Поблема се оказа комплексен, макферсони + накрайници, смених ги и всичко заспа. Особено ясно се чуват, като вдигнеш колата на крик и въртиш волана при загасен двигател. Провери ги, пък и една профилкатика на ходовата част никога не е излишна :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 28 фев 2008 12:49

andro_ написа:Когато шарнирите и/или накрайниците са свършили и спринцовката с масло не им помага.Личен опит :wink: .
При мен скърцаше външен кормилен накрайник :wink: .

Абсолютна истина(както е винаги при andro)Вярвай му на опита,а може и на моя скромен ,непрофесионален опит да повярваш....хъркането и скърценето е от износване вследствие на попаднал вътре абразив(сиреч улична мръсотия)...маслото ще премахне гадния звук,ама шарнира няма да се възстанови и накрая ще се буторясаш нейде....

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот Batmirko » Съб 08 мар 2008 14:01

От накрайниците е: сложихме грес днес и спря... ;) За момента :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 08 мар 2008 14:55

Смени си ги де - 14 лева е един накрайник...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”