Настройка на оборотите?
- rosbul
- Автомобил:
- Двигател:
Настройка на оборотите?
Колеги някой знае ли на пълна инжекция как се настройват оборотите ,че след компутарната диагностика на майстора му се сторили високи и ги смъкнал и сега падат до 600 Благодаря!
- spidergb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Настройка на оборотите?
rosbul написа:Колеги някой знае ли на пълна инжекция как се настройват оборотите ,че след компутарната диагностика на майстора му се сторили високи и ги смъкнал и сега падат до 600 Благодаря!
Незнам колко са ти били преди да отидеш на майстор но тия 600 оборота са много ниски. При мен ниските на празен ход са 800 което за мен е най-нормално.
- rosbul
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега и аз искам нещо такова.
Днес отидох до майстора и му обясних но още не беше загряла колата бях минал само 2 км.
беше на 750 оборота ,и той погледна и вика ,ами всичко си е на ред с оборотите така трябва да са и напомпи няколко пати спирачката и задаржа и те паднаха до кам 550 и пак се качих до 750 и вика ,ами ела други ден да погледна ,не е от оборотите нещо друго има ,оборотите са нормални. Какво мислите а?
Днес отидох до майстора и му обясних но още не беше загряла колата бях минал само 2 км.
беше на 750 оборота ,и той погледна и вика ,ами всичко си е на ред с оборотите така трябва да са и напомпи няколко пати спирачката и задаржа и те паднаха до кам 550 и пак се качих до 750 и вика ,ами ела други ден да погледна ,не е от оборотите нещо друго има ,оборотите са нормални. Какво мислите а?
rosbul написа:Да колега и аз искам нещо такова.
Вярно ти е казал. Щом при натискане и задържане на спирачката се променят оборотите значи от някъде смуче въздух.
- rosbul
- Автомобил:
- Двигател:
Дано не сте прави!
Първо мисля да пробвам с почистване на дроселовата клапа ,че симптомите май са същите ,като запаля сутрин ,по вече от 1100 оборота не вдига ,и като загрее пада на 600 и не играе ,като е на място , само като взема да спирам на кръстовище и натисна съединител и спирачката се вдига малко стрелката ,пада до кам 550 и пак отива на 600
но си мисля че ако се вдигнат на 800 няма да имам никакав проблем щото когато не е още загряла и е на около 800 като спирам нямам проблеми.
Първо мисля да пробвам с почистване на дроселовата клапа ,че симптомите май са същите ,като запаля сутрин ,по вече от 1100 оборота не вдига ,и като загрее пада на 600 и не играе ,като е на място , само като взема да спирам на кръстовище и натисна съединител и спирачката се вдига малко стрелката ,пада до кам 550 и пак отива на 600
но си мисля че ако се вдигнат на 800 няма да имам никакав проблем щото когато не е още загряла и е на около 800 като спирам нямам проблеми.
- rosbul
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги да кажа какво стана сега. Отворих дроселовата клапа и я зачистих ,беше цялата мръсна ,мазна
запалих и оборотите се вдигнаха на 1500 , като поработи паднаха на 750 после покарах из града разбрах че след като изключа от скорост даржи около 1300 ,извадих клемите за 20 минути запалих изчаках падна пак на 750 и като тръгнах същата работа. Какво да правя ако имате идеи кажете ,че не знам дали ще се оправи от само себе си!
запалих и оборотите се вдигнаха на 1500 , като поработи паднаха на 750 после покарах из града разбрах че след като изключа от скорост даржи около 1300 ,извадих клемите за 20 минути запалих изчаках падна пак на 750 и като тръгнах същата работа. Какво да правя ако имате идеи кажете ,че не знам дали ще се оправи от само себе си!
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди на добър майстор който да се опита да ти адаптира дросел клапата , ако не може да се адаптира много лошо. Аз го имам същия проблем като твоя и ме излезе 610 лв, дросел клапа - 550 лева, монтаж - 25 лева и адаптация 35 лева. Оборотите от само себе си или от почисване няма да се оправят със сигурност.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”