Скърца отпред Пасат В5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скърца отпред Пасат В5

Мнениеот bobipepi » Съб 23 фев 2008 10:21

Колеги скоро съм го купил но напоследък отпред взе да скърца някъде около амортесьорите.Направо ме разбива този шум.Имам чувството че съм в някаква каруца.Като навия волана дори и на место пак същата работа.Някаква идея.Предварително мерси.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Съб 23 фев 2008 18:20

Потърси с търсачката. Има голяма тема по въпроса!!!!! :търсачкаа

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 23 фев 2008 22:44

На мене накрайника ми правеше некви мизерии. Скърцаше или тропаше не помна вече ... но след като го сменихме всичко се оправи. Виж твоя как е :)

Потребителски аватар
vlado
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado » Съб 23 фев 2008 22:54

И аз миналата година имах подобен проблем - чак ме беше срам да карам по улицата - то в купето се чуваше доста силно, а от вън сигурно още повече. Отидох в Ст. Загора - фирмения сервиз - оказаха се износени болтове на щангите - не ги знам точно кои. Смениха ми целите щанги и се оправи. Риска е че за малко да ми сменят от здравата страна, а и там комплекта е доста солен. Така, че може би някой да я прислуша внимателно и ако може да ти смени само повредения болт - ще бъде направо без пари.

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Нед 24 фев 2008 8:14

Точно колега направо ме е срам да карам.Имам чувството че брамча с талига от времето на Чърчил.А във форума доста четох но не е това дето бяха описали колегите.Приятел ми каза че са тампони които обикновено се разсъхват и гумата почва да скърца той имаше същия проблем на мерцедеса си.Мислех неможели да ги смажа с нещо щото от време на време скърцането изчезва.При това нямам тропане по предницата.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Нед 24 фев 2008 14:06

Провери си кулера долу в ляво където се захваща към шасито. При мен поскърцваше мн. гадно. Една гумена подложка и заспа...Правеше го и на место, като дам газ изчезваше.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 24 фев 2008 15:21

На мен ми скърцаше дори и като нещо го натисна по калника ... или седна в колата :(

Потребителски аватар
vasskog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasskog » Нед 24 фев 2008 18:37

Преди няколко седмици, пуснах тема за същия проблем. Огледах колата от всякъде и не намерих проблем. Попитах насам натам и ми казаха че когато се намокри щяло да спре :?: Не повярвах но като заваля и о чудо-спря. Сега мия колата всяка седмица и не съм чул нищо. Опитай, може и да стане!

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пон 25 фев 2008 10:20

В някои сервизи бият маслени инжекции в гумените части на носачите( обикновено те се разскърцват). Казват че помага, но предполагам, че е само временно решение.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 25 фев 2008 10:47

Носач някои -> запекъл е шарнира Димобои е прав -> с маслена инжекция се оправя ама замалко
Най-вероятно долен, горните тропат :twisted:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пон 25 фев 2008 11:49

и на мен ми скърца като се затопли времето
и аз за маслени инжекци знам, ама нема кой

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 25 фев 2008 13:27

Тези маслени инжекции ми се струват нож с две остриета. Чували ли сте, че по принцип гумата не е маслоустойчива (т.е. нефтопродуктите я разлагат) ? Е, може и производителите на точно тези гумени изделия да са предвидили досег с масло, но ме съмнява. И какво се получава след маслена инжекция - отиваме пак в сервиз да сменят това, дето са бутали.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пон 25 фев 2008 15:17

е тя тая гума на 10 години е взела-дала, с масло или без...
хем моята е на 60к, само в граж е седяла и е пазена и пак скърца

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пон 25 фев 2008 15:59

gr_kanev написа:Тези маслени инжекции ми се струват нож с две остриета. Чували ли сте, че по принцип гумата не е маслоустойчива (т.е. нефтопродуктите я разлагат) ? Е, може и производителите на точно тези гумени изделия да са предвидили досег с масло, но ме съмнява. И какво се получава след маслена инжекция - отиваме пак в сервиз да сменят това, дето са бутали.

Прав си колега - според мен точно поради тази причина (разлагане/размекване на гумата) спира да скърца. И наистина е логично да се предположи, че така се скъсява живота на носача. Аз обаче си мисля, че след като гумата е спекла толкова че да скърца, то тя така или иначе си е пред заминаване. Затова писах, че е само временно решение според мен.

ivia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivia » Пон 25 фев 2008 19:12

Абе пичове, чета за някакви гуми на носачите! Гумени втулки има накрая на всеки носач, преди болта за да вози меко. Иначе скърцането е от едни тефлонови втулки на долни предни носачи. След 95 год. гума няма, това е тефлон! Почват да скърцат щото силиконовата смазка в тях е свършила! Дигате горе колата, смазвате, въртите кормилото 5 мин и звука изчезва! След смазване изчакайте 1-2 мин. Ако намате такава смазка може и с масло, но то разяжда тефлона, но щом скърца то и без това е за смяна. Така можете да карате още 6-8 мес, и после смяна носачи.
Аз този съвет го давам безплатно, на мен ми струваше смяна на здрави носачи за 320 лв :-)
Айде да почерпите!

Върни се в “Passat”