Скърца отпред Пасат В5
- bobipepi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скърца отпред Пасат В5
Колеги скоро съм го купил но напоследък отпред взе да скърца някъде около амортесьорите.Направо ме разбива този шум.Имам чувството че съм в някаква каруца.Като навия волана дори и на место пак същата работа.Някаква идея.Предварително мерси.
И аз миналата година имах подобен проблем - чак ме беше срам да карам по улицата - то в купето се чуваше доста силно, а от вън сигурно още повече. Отидох в Ст. Загора - фирмения сервиз - оказаха се износени болтове на щангите - не ги знам точно кои. Смениха ми целите щанги и се оправи. Риска е че за малко да ми сменят от здравата страна, а и там комплекта е доста солен. Така, че може би някой да я прислуша внимателно и ако може да ти смени само повредения болт - ще бъде направо без пари.
- bobipepi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно колега направо ме е срам да карам.Имам чувството че брамча с талига от времето на Чърчил.А във форума доста четох но не е това дето бяха описали колегите.Приятел ми каза че са тампони които обикновено се разсъхват и гумата почва да скърца той имаше същия проблем на мерцедеса си.Мислех неможели да ги смажа с нещо щото от време на време скърцането изчезва.При това нямам тропане по предницата.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Тези маслени инжекции ми се струват нож с две остриета. Чували ли сте, че по принцип гумата не е маслоустойчива (т.е. нефтопродуктите я разлагат) ? Е, може и производителите на точно тези гумени изделия да са предвидили досег с масло, но ме съмнява. И какво се получава след маслена инжекция - отиваме пак в сервиз да сменят това, дето са бутали.
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:Тези маслени инжекции ми се струват нож с две остриета. Чували ли сте, че по принцип гумата не е маслоустойчива (т.е. нефтопродуктите я разлагат) ? Е, може и производителите на точно тези гумени изделия да са предвидили досег с масло, но ме съмнява. И какво се получава след маслена инжекция - отиваме пак в сервиз да сменят това, дето са бутали.
Прав си колега - според мен точно поради тази причина (разлагане/размекване на гумата) спира да скърца. И наистина е логично да се предположи, че така се скъсява живота на носача. Аз обаче си мисля, че след като гумата е спекла толкова че да скърца, то тя така или иначе си е пред заминаване. Затова писах, че е само временно решение според мен.
Абе пичове, чета за някакви гуми на носачите! Гумени втулки има накрая на всеки носач, преди болта за да вози меко. Иначе скърцането е от едни тефлонови втулки на долни предни носачи. След 95 год. гума няма, това е тефлон! Почват да скърцат щото силиконовата смазка в тях е свършила! Дигате горе колата, смазвате, въртите кормилото 5 мин и звука изчезва! След смазване изчакайте 1-2 мин. Ако намате такава смазка може и с масло, но то разяжда тефлона, но щом скърца то и без това е за смяна. Така можете да карате още 6-8 мес, и после смяна носачи.
Аз този съвет го давам безплатно, на мен ми струваше смяна на здрави носачи за 320 лв
Айде да почерпите!
Аз този съвет го давам безплатно, на мен ми струваше смяна на здрави носачи за 320 лв

Айде да почерпите!