Сенник на предно стъкло

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Сенник на предно стъкло

Мнениеот JoroKN » Нед 24 фев 2008 20:59

Въпросът ми е искам да си сложа сенник на предното стъкло, но незнам как е най-добре - с фолио , спрей и т.н.
Какво бихте ми препорачали колеги :?: Благодаря предварително

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 24 фев 2008 21:16

фолио

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Нед 24 фев 2008 21:30

По магазините за автоаксесоари има готови такива лепенки най различни. Лепиш я на джама и си свиркаш. Към 5-6 лв са.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Нед 24 фев 2008 22:11

моя съвет е следния.както казва колегата има много лепенки но има едни такива тъмно фолио коети изсвтлява по надолу и става много гот някак си се слива с стъклото и почти не се разбира че е лепенка.само недей си слага лепенка с надпис от рода Racing ,UNDERGROUND,и т.н.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 25 фев 2008 14:43

martineli написа:.само недей си слага лепенка с надпис от рода Racing ,UNDERGROUND,и т.н.

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 25 фев 2008 14:44

Ако знаеш как се лепи тая гадост,веднага ще се откажеш. :wink:

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Пон 25 фев 2008 16:05

Купи си най-добре от някоя рекламна агенция която изработва табели лепи стикери по таксита и тем подобни.Купи от там фолио с цвят най-близък до този на колата ти така ще изглежда най-добре ми се струва.

Успех!

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Пон 25 фев 2008 17:05

kaiser666 написа:Ако знаеш как се лепи тая гадост,веднага ще се откажеш. :wink:

Ако се мъчиш да я лепиш сам е зор, ама с чужда помощ става за 15 минути ;)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 25 фев 2008 17:22

Местя от ТУНИНГ раздела :)

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 25 фев 2008 18:24

с тия дето изсветляват.. става мн добре! не ти трябват сини зелени или квито и да било не прозрачни стикери! :) в гаража ми на някои то снимките се вижда ефекта от тия ленти! за 2лв си я взех моята и за 10-15 мин си я сложих и стана перфектно.. от вън особенно не можеше да се разбере че е стикер.. но един прекрасен слънчев ден .. еднин не толкова прекрасен полицай.. реши да ми спре колата от движение понеже имало стикер на преднто стъкло и някви такива... буквално бях побеснял тей като тая лента е почти невидима... то си се вижда идеално през нея... но иди му говори..в крайна сметка 20 лв в документите и махнах лентата..

тука в софия ше ви е*а ку*ите смо*ани ал*ни асдлфкадлас .... :cop :laser :rocketwhore :rocketwhore :076:

диодите на габаритите ми дето са бели.. биле сини... лепенка на предното стъкло съм имал и ми лепнаха стикера на предното стъкло "спряна от движение".... вече съм готов и за ксенона да ме глобят че съм със сини лампи... ОТЧАЯН СЪМ! а преди да дойда в софия.. 2 години стабилно съм обикалял черноморието и добрич и варна и тн.. никви проблеми никой не ми е правил като са ме спирали .. само в яката София..
мн се отплеснах от темата...

идеята беше че е най добре с тия ленти които са направени за там и се преливат:)

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Пон 25 фев 2008 19:09

аз бая съм се замислил сега както се стопли времето да отида в една рекламна агенция да ми напраят син сенник с логото на клуба.Чудя се все още за дизайна,но това са си мои лични проблеми:) иначе моля те не си взимай "RACING","REMUS" най-добре е това дето изглежда като оригинално от стъклото фолио :)

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Пон 25 фев 2008 19:14

Нашия Спринтер самото стъкло си има такава лента.Не е лепена допълнително.

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Пон 25 фев 2008 19:46

МЕрси много колеги и аз сам за начина с фолиото но огледалото ще ми образува нерви и ще видя какво ще правя ако не измисля ,ще се мъча с фолио

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 25 фев 2008 22:08

Колко е странен човешкия вкус.
За едни нещо е хубаво, а за други грозно.
За мен всякакви лепенки по стъклата на колата са непрактични. Все едно да си сложиш очила и да ги носиш с лепенките по стъклата. Плътните на цвят лепенки не са от най-удачните. Хората са сложили големи предни стъкла, за да се вижда добре, да има видимост, а ние си ограничаваме видимостта. Ами ако шофьора е над 180 см. как ще гледа, вместо да се настани удобно на седалката, той трябва да си държи главата приведена (да не говорим за светофарите). Ами при продължително шофиране как ли ще се чувства шофьора?
По отношение за прозрачните, които изсветляват надолу, мога да кажа, че ръба където свършва дори и прозрачен се забелязва. А с времето под влияние на слънцето фолиото избелява.
Иначе тези ленти (сенници ) се продават във всеки магазин за селски тунинг за по 5-6 лв. Лепят се лесно ( почиства се добре стъклото, напръсква се обилно с препарат за прозорци или разредено веро, лепва се фолиото и с помоща на шпакла за лепене на фолио се изкарва въздуха и водата).

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 26 фев 2008 15:39

DAXC написа: Все едно да си сложиш очила и да ги носиш с лепенките по стъклата.

виж колега.. ако говорим за фолио от 3-4лв.. съгласен съм че е кофти да се гледа през него.. в началото е хубаво прозрачно но мн лесно се надрасква при триене чистене и тн...
ако говорим обаче за силиконово фолио което си има печат FoliaTec (доста по скъпичко е но..) все едно си гледаш през хубави очила без лепенки :)

или на кратко казано (като сме почнали с очила да сравняваме :) ) фолио за 4лв= очила за 5-10 лв от илиенци или от някои магазин всичко по 1лв :)
а хубавото скъпо фолио е все едно палароид очила или нещо от по висок клас и цена :)))

Върни се в “Направи си сам!”