Да ви се оплача какво нещастие ме сполетя

Техническа и сервизна информация за Passat
One
Автомобил:
Двигател:

Да ви се оплача какво нещастие ме сполетя

Мнениеот One » Вто 18 окт 2005 10:28

Да ви се оплача какво нещастие ме сполетя. Пасата ми е болничък и не знам дали ще оздравее напълно. В неделя в Своге града голям пътувайки по едно черно пътче с 5км/ч се натресох на издадената чугунена шайба на шахта.(черен път със шахта!!!!) Пасата вирна задница и закова. Втрещен гледах пред мен и няма нищо - път уж. Дадох назад и видях коварния капак и черна диря проточила се от него. Картера беше пробит. Едни момчета бояджии съвсем наблизо веднага се притекоха на помощ. Естествено- веднага звъня на моята застрахователка (имам пълно каско) Вика обади се на КАТ и искай протокол.Звъня им те идват за 10 мин!!. Обаче казват – хубаво пишем ти протокол ама требе и акт да ти пишем – за несъобразяване с пътната обстановка – АКТА мин.150 лв и 12 точки- искаш ли ??? !!!!!!!!!!!!! В туй време и застрахователката ми се обади и вика само протокол не стига, требе оглед в Бук Инс да се направи. Демек да викам пътна помощ и после да чакам не знам колко дни т т.н. Викам на КАТ - извинете за разкарването не Ви ща ни акта ни протокола, не искам на Бул Инса огледа и застраховката – искам да си ходя. Момчетата от автобояджиите ми свалиха картера – изчукаха, завариха – перфектно. Масло ме закараха и филтър да си купя. Обаче се оказа предния голям тампон на двигателя – разкапсулован. Успаха да го затворят и му парнаха една заварка – колкото да се прибера.Благодарих им – платих им 30лв ми поискаха- човек не се пазари в такива ситуации. Подкарах обаче колата буууучиии на по високи обороти и подаване на газ. Ясно и задните тампони са заминали…В понеделник взема я майстора от сервиза дето ни прави служебните коли, обажда ми се след няколко часа и вика – освен тампони дето си скъсал и много изкривени детайли има може и гредата да е крива. Лелеееееееееее са съм като болен. Викам му прави струвай ама Пасата да си стане като преди. А него ден т(преди да се джасна) таман му се кефих как е перфектен. Всичко му бях оправил.Возеше безупречно.Тихичък, отникъде шум по колата – чук… И точно след 10 мин дявола дойде и ми разкова кочинката. …Та така да си споделя мъката и страданията. Знам, че ако се бях заял с КАТ трбеше Акт на общината да пишат не на мен , ама кво да права с протокола като застрахователите няма да ми платят ако не видят щетите, ама де да ги диря в неделя у Своге или да се разправям с пътни помощи (до 20 км имам безплатно уж)…..Изваждам си сега чинно пари колкото ме одерат…само колата да си стане…а дали ще стане или ще си има проблем….Уффффффффф мъкааааааа

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 18 окт 2005 10:38

Спокойно, ще се оправи колата! Случват се и такива неща.
Това за акта ми е малко странно - как така ще ти пишат акт, като не си направил нарушение?! И то за 150лв...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 18 окт 2005 11:08

Гадна работа колега. Важното е да се оправи пасатора, пък другото... Разправяй после какво й е било болно на колата

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 18 окт 2005 11:50

hmmmm gruebel дам,прованса казват че бил с по-хубави ама като гледам кви щети са ти причинили :No май няма да ходиш пак там освен с друга кола ,и леко че да няма :banghead:

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Вто 18 окт 2005 12:31

смешно
много смешно
нема такова нещо
я справка направи:

http://www.kat.mvr.bg/Nak_tochki.htm

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 18 окт 2005 13:33

opipva4a написа:смешно
много смешно
нема такова нещо
я справка направи:

http://www.kat.mvr.bg/Nak_tochki.htm

O даааа погледнах веднага в закона и правилника, КАТ-джиите просто ги е мързяло и са се изгаврили с мен с това исказване за 12 точки и 150 лв, ма в този момент хич не мислих за това. Истината е че живеем в прекрасна страна и отвратителна, гадна, мизерна държава....за което сами сме си виновни

Потребителски аватар
Crazy_hatteR
Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP

Мнениеот Crazy_hatteR » Вто 18 окт 2005 22:56

/Малко офффтопик/ В този ред на мисли как ви се струва чл.5 т.4 от ТАЗИ наредба !!! Демек : (4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г.) На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", не се отнемат контролни точки при налагане на
наказание за нарушенията, посочени в чл. 3.
Този които има такъв талон може да си прави нарушения без да му се отнемат контролни точки , но след като не му се отнемат контролни точки той си остава "Водач без наказания" !!!! Ъъъъ ибъх го в недомислицата ...
И след колко време се възстановяваха контролните точки ? 2, 3 , 5 год. ? А и сигурно е нормално и да забравят да ги оправят ...

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 19 окт 2005 7:56

Тъпите ченгета просто са искали тлъста почерпак.Сиреч поне 50 лв сухо.Е тва е, затова човек трябва да не бърза и да си остоява правата.Бах ги в ченгетата.Трябвало е да запи6е6 номера на патрулката, да викнеш тези момчета за свидетели и после да ги ебаваш тия п******и.

One
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот One » Пет 28 окт 2005 10:38

Оправих си колата :)
Равносметката - заварка на картер 30лв- ново масло и филтър 40 лв
Греда с централния тампон за двг-о - втора ръка перфектни 30 лв.
Нов заден тампон за мотора Lempforder - 45 лв
за смяната им 35 лв
останаха ми чисто нов централен тампон Lempforder 51лв (ако на някой му трябва.) Заден тампон чисто нов - неизвестен - 25 лв :))
няма да сумирам колко съм назад особено с времето и потрошените нерви....
Важното е че колата е вече ОК

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 28 окт 2005 12:52

Хубаво е че си я оправил ама защо са ни тия застраховки се чудя все повече и повече !

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 28 окт 2005 12:57

браво за оправията....да не се случва пак

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 28 окт 2005 13:05

L&R написа:Хубаво е че си я оправил ама защо са ни тия застраховки се чудя все повече и повече !

Хубав въпрос и аз се чудя що ли ми е застраховка, като в 90 % не мога да я ползвам по "обективни" причини :)
абе мани
да сме живи и здрави....че някои и с това не могат се пофалят :)

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пет 28 окт 2005 13:57

добре е, че си оправил колицата.
по отношение на застрахователя - аз лично съм много доволен от "Булстрад" (не си мислете, че им правя реклама или има някаква корист) - ти отиваш, ти пишеш какво и как, те гледат и те плащат - без протоколи от кат и сие.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 02 ное 2005 11:05

Е това си беше доста добра реклама :wink:

Върни се в “Passat”