Климатроник панел за смяна или не

Техническа и сервизна информация за Passat
stanimir_angelov
Автомобил:
Двигател:

Климатроник панел за смяна или не

Мнениеот stanimir_angelov » Нед 24 фев 2008 20:41

Здравейте имам следния проблем външната температура която показва на дисплея не се променя и показва грешно. Ходих в сервиз смениха ми датчика но проблема си остана. Сега ми казаха че е от панела на климатроника не приема показанията на датчика. Имал ли е някой такъв проблем и възможно ли е това. Дайте съвет.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Пон 25 фев 2008 8:27

Колега-кажи поне каква е колата.Но при някои автомобили когато датчика отчита някаква температура-дори и невярна-управляващият блок счита че датчика е здрав(за него е възможно да е толкова градуса)Така че трябва климатроника да си хване грешка-за датчика след това да се сложи нов и ако се наложи да се направят основни настройки на климатроника.Това всичко в сервиз.Успех.

stanimir_angelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir_angelov » Пон 25 фев 2008 18:42

Аз ходих в сервиз смениха датчика, намерих блока на климатроника от една морга смениха и него, смених и вътрешния датчик и пак така показва едни градуси и това е. А като я закачат всички датчици показват вярна температура а на дисплея неще и неще. Нямям идея вече какво. Възможно ли някой кабел да е закъсан и да дава утечка. ДАЙТЕ СЪВЕТ.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 25 фев 2008 19:40

Доколкото съм запознат (говоря за В3 и В4) дисплея е само индикация.Ако имаш проблем с него вероятно климатроника си ти работи нормално иначе - някакви аномалиии?
Иначе предния панел се свързва към основната платка с едно лентово кабелче и може там да има някакъв проблем....знам ли :roll:
Успех!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 26 фев 2008 1:50

А климатроника оригиналния ли е ? Ако да, външната температура е това с по-малките цифри от лявата страна, и се опреснява не постоянно, а на половин час примерно, имам предвид това което показва, вътрешно си се отчита нон-стоп... абсурд е да е лентовия кабел проблема, ако беше той нищо нямаше да показва. Тези от сервиза сигурни ли са, да не само да земат пари а нищо да не са сменили реално...

781509
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 781509 » Съб 01 мар 2008 12:13

имам проблем с електрониката на климатроника на пасат Б4. на дисплея не изписва ни6то. И съответно не мога да управлявам и парното. климатроника е италиянски . Не знам какво да правя моля за съвет. казахами да го сменя с нов панел но трябвало да е със същия номер като стария

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 04 мар 2008 15:38

Така,

сега искам да ви светна една работа, която осъзнах днес.

Значи направи ми впечатление, че и при мен има някакви аномалии с датчика за външна температура. Когато колата е седяла повечко и е изтинал двигателя си отчита правилната външна температура и в началото на пътуването тя си е мени на дисплея. След известно време обаче спира да се отчита и до края на пътуването показва все едно и също. Ако ресетнеш климатроника от бушон 21 си отчита правилната температура. Днес се замислих на какво може да се дължи това, и заедно с един приятел, който има същия пасат и неговия климатроник прави същото стигнахме до извода, че това най-вероятно се дължи на факта, че климатроника гледа температурата на водата и при загрял двигател не гледа показанията на този датчик. Идеята вероятно е, че макар той да се намира ниско долу на ножа, като загрее двигателя вероятно се стопля и този датяик и за да не показва глупости на дисплея спира да се бръсне. За това при преседяване на място 15 минути да речем, продължава да показва температурата при която съм тръгнал, а при престояване 1 час (двигателя да изтине, съответно водата да падне под 40 градуса да речем) си отчита новата температура. Това реално не пречи на работата на климатроника - единствения случай при който има проблем от този начин на работа ми се случи наскоро.Сутринта на тръгване беше 2 градуса, съответно при 2 градуса не се пуска компресора, по обед стана 22 градуса на вън, и понеже не се отчита външната температура и компресора не се пускаше малко горещо стана.. но след ресет с бушон 21 всичко беше наред.

Надявам се това да е било полезно на колегата пуснал темата и той да спре да се притеснява...

Поздрави.

781509
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 781509 » Чет 06 мар 2008 21:06

накрая си реших проблема проблема беше в платката на електрониката но ми я направихя в сервиз и сега работи

781509
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 781509 » Чет 06 мар 2008 21:10

мерси но да попитам куде да я гледам температърата защото при мен е само една температура тази която задавам аз. няма такава която да отчита външната температура. сега търся как да ползвам климатроника за да няма проблеми

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 07 мар 2008 12:24

Това го написах за колегата пуснал темата, говоря за дисплея на оригиналния климатроник, тези насажданите май не показват външната.

Върни се в “Passat”