Не откривам какъв е проблема с хидравликата???

Техническа и сервизна информация за Passat
vanko_2223
Автомобил:
Двигател:

Не откривам какъв е проблема с хидравликата???

Мнениеот vanko_2223 » Нед 24 фев 2008 20:56

Здравейте, порових се за подобни теми ,ама точно такава не открих, та ще се радвам ако може да ми помогнете :) Имам Пасат В4 1.9 TDI 90 коня, хидравликата ту изчезва-ту се появява, всъщност установих че изчезва в движение при по-големи обороти и като навия пълен волан се появява :roll: Свалих помпата продухах системата , смених маслото ,оправи се ама беше временно :x Как мислите дали е заминала помпата или има нещо друго :?: Благодаря Ви предварително

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 24 фев 2008 23:16

В системата има един байпасен клапан, който сработва при повишено налягане, главно в крайни позиции на волана.
Да не би да е заседнало нещо и да остава постоянно отворен този клапан?
По самата помпа се намира.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Пон 25 фев 2008 20:30

Това си е съвсем така.В твоя случай се свързва манометър(спец.инструмент)към системата и се следи налягането.Само не опитвай сам да го правиш-налягането на изправна помпа е 110-120 бара на празен ход.Така че обърни се към сервиз.При този тест може да се установи какво точно се случва.Успех!

vanko_2223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanko_2223 » Пон 25 фев 2008 22:50

Мерси и аз мислех че в този клапан е ключа.А може ли да ме насочите към някой сервиз в София където да проверя налягането?
И знаете ли къде мога да намеря този клапан,ако се окаже че той е заминал? :D :019:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 25 фев 2008 22:52

vanko_2223 написа:Мерси и аз мислех че в този клапан е ключа.А може ли да ме насочите към някой сервиз в София където да проверя налягането?
И знаете ли къде мога да намеря този клапан,ако се окаже че той е заминал? :D :019:

Ами клапана е една съчма с пружинка.....или има боклуче или пружинката се нуждае от малко разтягане ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 25 фев 2008 23:31

zfa159 написа:Ами клапана е една съчма с пружинка.....или има боклуче или пружинката се нуждае от малко разтягане ;)

Не съм на 100% сигурен, че е добра идея ;)
Пружинката е тарирана на определено усилие :idea:
Тъй като накрайника на манометъра е специфичен, май единствените алтернативни местенца са все официални представители на VW... или там, някъде, до ТУ-София
Ето тук:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Върни се в “Passat”