Избор между Голф 4, Опел Астра и Форд

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 26 фев 2008 16:31

Cherepaha написа:
so.sec написа:Това казвам - зависи от целта на шофиране - зрелите шофьори към които си позволявам да се числя караме с основна цел в главата да стигнем от А до Б и целта ни е това пътуване да е максимално комфортно - а за целта - възможно по-нов автомобил с възможно повече екстри.
Другата група шофьори, карат не за да стигнат от А до Б, а за да покажат (странно на кой!?) в отсечката А-Б как могат да изпреварват, колко бързо могат да се движат (макар и по потник и с отворен джам от жега)... и за съжаление в не малко случай особено в последно време - къде ще е мястото на следващата надгробна плоча до пътя :(

Сам ли ги измисляш такива... :banghead: :banghead:

Значи едната група са "Фукльовци-те" без климатици, дет ти викат - "Чиба, пречиш!", докато ти си караш зряло и комфортно? mhihi

А другата група са тия "Зрелите" с луксозните невървелници, дет карат бавно, щот толко им може колата и се препотяват, огладняват и ожадняват, докато изпреварят некой комион. mhihi

Малко ще му е трудно на колегата, но както казваш - нека сам реши от коя група е... mhihi mhihi mhihi

Има и 3та група - тези дето карат Ауди А5 2008ма със всички екстри... ама като гледам нито аз, нито ти, нито той е от тях. Така че по добре по-нова и с екстри кола от по-стара без екстри и с излишно за условията в страната ни мощeн двигател!

Да се пуснем ако искаш от София до Бургас с теб - ти изпреварвай както знаеш и карай както искаш, аз ще карам както аз си искам. Накрая ще стигнеш с 20мин преди мен с 1път и половина по висок разход. и къде точно е далаверата!?

Последна промяна от so.sec на Вто 26 фев 2008 16:37, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 26 фев 2008 16:36

Кеф цена няма. Не си прав за разхода на гориво.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 26 фев 2008 16:47

myrshavija написа:Кеф цена няма. Не си прав за разхода на гориво.

да направим сметки? Средния ми разход при спокойно каране от София до Бургас е 5,8/6,0 (магистралата със 140 е към 6,8, на шосето после пада). Значи за 500км ми трябват 30 литра. със средна скорост 100км в час ще стигна за около 5 часа.

Колегата, който е с 1,8Т и ще кара бързо, ще изпреварва нервно (както явно му е целта) или с 2 думи ще шпори. Разхода му ще е минимум 7-7,5 на сто при такова шофиране (шпорене) и такъв двигател. значи ще му трябват поне 37 литра.
Едновремено с това средната му скорост вместо 90 ще е 110. (Няма как да е повече при положение че магистралата на която ще кара бързо е много малка отсечка, после и да шпори и да изпреварва лудо - много няма да спечели). Което значи че ще стигне с цели 20 минути по рано от мен - 4 часа и 40мин вместо 5! За това удоволствие ще даде 7 литра отгоре.

Той ще ме контрира че разхода му е по-малък - да, по малък от 7,5 ти е ако не изпреварваш като луд, което и аз го мога с 1,6 :) тогава за какво ти е 1,8??

Та ако няма да шпориш за какво ти е мощен двигател....? а ако ще спориш - в името на какво в българия? на 20те минути по ранно стигане на фона на 5 часа и 7 литра повече гориво?

Ами ок :) Щом казвате :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 26 фев 2008 16:55

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi
Сокерес, ти си опасен образ.
Човека пита каква кола да си купи, ти му правиш сметка за колко време ще стигне до Бургас и колко гориво ще изразходва.
Ами като направят магистралата платена, ще ни по малък разхода, ще плащаме такса, дай да калкулираме колко стотинки ще е разликата и да обявиме че не щеме магистрала поради личните си убеждения.
А разликата между комфортно шофиране и шпорене е съвсем осезаема:)

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 26 фев 2008 17:03

Ама като се замислия колегата SO.SEC си е прав! Аз като имам под капака 115 коня, и какво.... то през 99% от времето 50 от тях са в летергичен зимно-летен сън! Преди съм имал 1.6i, ама подобни глупости като да чакам нанадолнище с попътен вятър.... да, ама не! Е не е като сега, но никога не съм се потил като съм изпреварвал...
А и много бързо сравнение: 2007 Юни: 2 коли за морето - всяка с 4 човека и багаж за 1 седмица!
2.2 HDi Пежо - много коне - 5 часа
1.6i Рено меган - 90 коня - 5 часа
И в двата случая колите се натискаха доста!
е за какво са ми 200-300 коня!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 26 фев 2008 17:06

zaro написа:mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi
Сокерес, ти си опасен образ.
Човека пита каква кола да си купи, ти му правиш сметка за колко време ще стигне до Бургас и колко гориво ще изразходва.
Ами като направят магистралата платена, ще ни по малък разхода, ще плащаме такса, дай да калкулираме колко стотинки ще е разликата и да обявиме че не щеме магистрала поради личните си убеждения.
А разликата между комфортно шофиране и шпорене е съвсем осезаема:)

Проблема е че не четеш всичко и/или внимателно :) сметката е в подкрепа на мнението ми че в България е много глупаво да жертваш екстри или възраст на колата, за сметка на мощност!! Глупаво е да се лишиш от клима или комфортни седалки или хубава музика, за да имаш 20 коня повече, които в България не ти служат за нищо освен за тийнейджърска гъзария!
А ако можеш да си позволиш и 2те - няма по добро :) само че тогава колегата нямаше да търси 10 годишна кола, нали :) Ако можеше да вземе нова кола с всички екстри и мощен двигател и не го притеснява разхода, ситуацията щеше да е друга :) но да жертва екстри за 20-30 коня отгоре и то за България!? :screwy

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 26 фев 2008 17:08

yeti123 написа:Ама като се замислия колегата SO.SEC си е прав! Аз като имам под капака 115 коня, и какво.... то през 99% от времето 50 от тях са в летергичен зимно-летен сън! Преди съм имал 1.6i, ама подобни глупости като да чакам нанадолнище с попътен вятър.... да, ама не! Е не е като сега, но никога не съм се потил като съм изпреварвал...
А и много бързо сравнение: 2007 Юни: 2 коли за морето - всяка с 4 човека и багаж за 1 седмица!
2.2 HDi Пежо - много коне - 5 часа
1.6i Рено меган - 90 коня - 5 часа
И в двата случая колите се натискаха доста!
е за какво са ми 200-300 коня!

Разумно разсъждаващите и зрели хора си личат веднага..... :wink:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 26 фев 2008 17:30

so.sec написа:... ще изпреварва нервно ...

Цъ. Точно обратното. mhihi

Кат върви колата се изпреварва спокойно и комфортно, а като е гроб, се потиш, стресираш, изморяваш и слизаш от колата кат лимон ... mhihi mhihi

П.П. За разхода по-добре си трай, че ше ти се смеят дизелистчетата ... mhihi

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Вто 26 фев 2008 17:37

so.sec е много много прав! и сметките са много показателни!

над 100 коня си е детска радост шарени бонбонки за българия!

Моя съвет към колегата - 1,4 16в да не те смущава, гледай да имаш добър избор на запазени коли, независимо от марката. Иначе мисля че сме единодушни че голфа е фаворита.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Вто 26 фев 2008 17:58

Офф топик ...

"Паля си голфа и отивам в Китен :drive ... На бармана не давам бакшиш и ми е обиден" :034:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 26 фев 2008 20:56

За тези пари можеш да вземеш Астра дизел.С по малкия мотор,но по добре от Голф 1.4.Моето мнение е по добре Астра.За форда... имал съм 3 форда.И трите различни като модели и двигатели.Там работата,че ако ти трепне сърцето взимаш.Не се натискай да търсиш хубавото при тях :roll:

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 26 фев 2008 21:05

miro82 написа:Вземай Г4 за 8200-8500 лева може да вземеш приличен и няма да съжаляваш изобщо!!
Баща ми има Фокус и е много доволен но той го купи чисто нов 2003г и е на 43 000 км

Брат ми.... ти облъчен ли си от слънцето ???
Приличен Г4 за тия пари може да вземе....само с прилични гуми!!!
Евтино и хубаво няма - него ли разбрахте :screwy

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 26 фев 2008 21:38

Cherepaha написа:
so.sec написа:Мотора си е мотор - ще му се кефиш седмица-2 и след това ще ти служи само за да те превозва от А до Б (пак казвам ако не си от хлапаците и недораслите деца дето само дърпане им е в главата). Екстрите са тези, които ще те радват дълго - комфортни седалки, климатроник, пълен ел пакет... да не говорим за системите за сигурност. пък нека до теб застане някой с 1,8 и да отваря прозореца с манивела :lol:

Къххх. Страшно ще те радват всичките екстри. Изпреварване на камион движещ се с 90 км/ч с пуснат климатик, само при 5 км права празна отсечка с наклон минимум 15 градуса и попътен вятър минимум 30 м/с. mhihi mhihi

Да...а също и тва-да ти се проибе климатроника точно по средата на зимата(пресен случай-спомних си как се караше Трабант зимно време :003: :003: ) ,перманентния въпрос-"прецакаха ми се механизмите на ел.прозорци-кво да правя????","тече ми шибидаха","Камион ми отнесе огледалото-нормално ли е да дам 200 кинта за огледало-ама е с подгряване и ел.настройка???"..."Защо джамбазите са ми изрязали буксите за датчиците на накладките???"
Екстрите са екстри когато работят-когато са проибани-само са в тежест :!: :!: :!: :!:
В ПЪТИ предпочитам Г2 карбец,117коня,отколкото кола на старо с фул ел.глезотии!!!Аз като ида в магазина за части-ще оставя В ПЪТИ по-малко пари...нека ми е лошо!!!Нека ми е жега лятос...нека да въртя манивелата!!!Нека да не мисля за дебитомери,ламбди,ква газена да монтирам....нека ми е гадно!!!!
За мен лично-колите БЯХА преди 92ра...сега са само наконтени и бързо проибаващи се вещи....което е голям проблем за нашата реалност!
И за последно- Ауди А6,2,5ТДИ-ПД-160 коня-всичкото възможни глезотии,всичките трибуквени и другите завършващи на "...троник",2004та...чисто нови Мишлен Алпин....Боровец-тая зима-излезе ми джигера от бутане-лампи светят-аз бутам!!!!Собственика МОЖЕ да кара кола!!!!!!Другата кола-Пасат Б3-1,8-ABS-90коня-собственика МОЖЕ да кара-нито веднъж бутане-пак там,по едно и също време!!!!Гуми-Фулда кристал-монтеро

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Вто 26 фев 2008 22:33

chy написа:
Cherepaha написа:
so.sec написа:Мотора си е мотор - ще му се кефиш седмица-2 и след това ще ти служи само за да те превозва от А до Б (пак казвам ако не си от хлапаците и недораслите деца дето само дърпане им е в главата). Екстрите са тези, които ще те радват дълго - комфортни седалки, климатроник, пълен ел пакет... да не говорим за системите за сигурност. пък нека до теб застане някой с 1,8 и да отваря прозореца с манивела :lol:

Къххх. Страшно ще те радват всичките екстри. Изпреварване на камион движещ се с 90 км/ч с пуснат климатик, само при 5 км права празна отсечка с наклон минимум 15 градуса и попътен вятър минимум 30 м/с. mhihi mhihi

Да...а също и тва-да ти се проибе климатроника точно по средата на зимата(пресен случай-спомних си как се караше Трабант зимно време :003: :003: ) ,перманентния въпрос-"прецакаха ми се механизмите на ел.прозорци-кво да правя????","тече ми шибидаха","Камион ми отнесе огледалото-нормално ли е да дам 200 кинта за огледало-ама е с подгряване и ел.настройка???"..."Защо джамбазите са ми изрязали буксите за датчиците на накладките???"
Екстрите са екстри когато работят-когато са проибани-само са в тежест :!: :!: :!: :!:
В ПЪТИ предпочитам Г2 карбец,117коня,отколкото кола на старо с фул ел.глезотии!!!Аз като ида в магазина за части-ще оставя В ПЪТИ по-малко пари...нека ми е лошо!!!Нека ми е жега лятос...нека да въртя манивелата!!!Нека да не мисля за дебитомери,ламбди,ква газена да монтирам....нека ми е гадно!!!!
За мен лично-колите БЯХА преди 92ра...сега са само наконтени и бързо проибаващи се вещи....което е голям проблем за нашата реалност!
И за последно- Ауди А6,2,5ТДИ-ПД-160 коня-всичкото възможни глезотии,всичките трибуквени и другите завършващи на "...троник",2004та...чисто нови Мишлен Алпин....Боровец-тая зима-излезе ми джигера от бутане-лампи светят-аз бутам!!!!Собственика МОЖЕ да кара кола!!!!!!Другата кола-Пасат Б3-1,8-ABS-90коня-собственика МОЖЕ да кара-нито веднъж бутане-пак там,по едно и също време!!!!Гуми-Фулда кристал-монтеро

Страхотна логика :heeeavy metal :hahhihi:

Да обобщя ли мнението ти с "гроздето е горчиво" или сам ще го направиш?
:lol

Поне успя да ни разсмееш, мерси!

А ако трябва да говорим по сериозно - без да се обиждаш но нали не мислиш че всички караме колите си докъто станат на 17 години? ами моята е на 6 години, екстри си работят до една... и още 2-3-4 години вероятно ще си работят... а след това много слабо ме касае... ще си взема нова кола :)

В обратния случай си много прав - ако колегата възнамерява да кара колата още 10/15 години, колкото по-малко екстри и електроника, толквоа по-добре.... но ме съмнява :)
Иначе не разбирам какво се опитваш да ни кажеш - да си вземем 20 годипни коли с пробити седалки но ГТИ? Шегуваш се нали :lol:

Последна промяна от kipi на Вто 26 фев 2008 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 26 фев 2008 22:37

Eми така е...като не могат да си позволят по-нови коли и почват да избиват комплекси и да пишат глупости....без коментар!!!

p.s.
за колегата "chy" имам впредвид ....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”