Г-2 повдигане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Re: Въпрос?

Мнениеот Петре » Пет 22 фев 2008 22:27

strahil_toshkov написа:при г2 синхро--виско муфата е много слабо място - Щом има свалени части от колата според мен нещо не е наред-има ли нормален човек който ще си разглоби колата ако и няма нищо,,,но все пак
колега ,разбирам да се махне кардана на колата ама и чак и полуоските-движи ли се изобщо--има деференциял от зад-без полуоски ще изтече маслото и ще се напълни с боклуци и той за нищо няма да става--дано поне да са махнали кардана--ако ли не--гаранция че за нищо не става

трябва колата да се сглоби и тогава можеш да разбереш всичко дали е на ред

ааа забравих да кажа при г2 синхро датчика за светенето на светлините за заден ход има две предназначения--

да знаеш ако работат светлините на г2 синхро за заден ход тогава колата е 4х4 и на заден ход--ако ли не си е като нормална кола

казвам го защото този датчик е 100лв. използва се само оригинален!!!!
По думи на продавача синхрото е свалено преди 8-9 години,щот жена му карала колата,та не и трябвало.Кардана и задните полуоси са свалени,ама нашто момче си загубило било полуоските,та колата е била само предно.Продавача твърди че синхрото работи.Нали това масло на диференциала се подменя?За мен е загадка дали щом се сглоби и заработи това означава О.К.,щот да не е да работи 500км. и аидееее?!!!? Аз пък знаех,че синхро на заден ход няма!!! :shock Тази виско муфа има ли как да я проверя преди да купя г2?Благодаря------между другото това изродско окачване в Лозенец ли го правите,че съм чул май за вас???

p1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p1 » Пет 22 фев 2008 22:33

mitov_m написа:колега рибарю един познат си вдигна голфчето 2 1,6д пак за тази рибарска цел знам че рязяха ушите на предните и задните амортисьори със уговани втулки удължиха стеблата как точно ги захванаха ще го питам и ще го споделя а относна каретата се струговат разделители с размера на карето които се слагат между него и ск,кутия за да не ги съсипва като се вдигне на горе и проблема е решен :)

колега ще съм ти благодарен ако поразпиташ твоя познат.долу-горе добивам представа за какво става дума но пак повтарям че не съм много наясно с окачването и засега набирам идеи :D .ако някой корифей реши да сподели поне някаква идея няма да откажа.грандиозната реклама на страхил честно не ме заинтригува.уж е офроад пък само се пързаля по калта.мойто голфче не е синхро но дращи по доста грозни пътища.за самурайчето дето гази водата най ми хареса защото на един риболовен излет минавайки през една горичка ми се изпречи локва 2 на 3м.ами реших на полусъед. да я мина и оооооо чудо-на 1я метър и на голфа фаровете потънаха.и така още 4 такива локви.сякаш някой ги беше направил.как не засмука вода незнам.та пак да питам-някой знае ли как да вдигна голфа поне 5см. или повече без да му наруша сигурността сериозно.на страхил голфа наистина е симпатяга ама ако ще е с много пари направо едно кънтри или лада нива

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Съб 23 фев 2008 21:44

:arrow

Последна промяна от strahil_toshkov на Съб 16 фев 2013 0:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Съб 23 фев 2008 21:48

Последна промяна от strahil_toshkov на Съб 16 фев 2013 0:24, променено общо 1 път.

p1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p1 » Вто 26 фев 2008 22:32

страхиле голфа претърпя средно птп и сега е на ремонт.та така и така се прави започна да ме хапе кучето.пак казвам че той и така си е висок без да съм го пипал ама ако може и още малко няма да откажа.затова засега събирам идеи.за тези 600 какъв ще бъде ефекта защото си мисля че ако подложа 5см на пружините купето няма да вдигне повече от 3 а ще натегна пружините осезателно.пък всички знаем че голфа не вози меко.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Сря 27 фев 2008 11:51

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 03 мар 2008 9:30

страхиле,с тия подложки между макферсона и пружината няма ли да се разтегне прекалено много амортисиора? има ли значение къде са -отдолу или отгоре?

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 03 мар 2008 19:24

Последна промяна от strahil_toshkov на Съб 16 фев 2013 0:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Вто 04 мар 2008 17:16

А това беше моето Голфче.Лека му пръст-откраднаха го...
Изображение
П.П.Страхиле,великолепен репортаж правиш тука.Защо не си отвориш темичка само за такива изрудии?

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Вто 11 мар 2008 18:06

става и с трабички които се слагат под чашката на прожината и повдигат цялата прожина нагоре. просто се нахлузжат на амортесиора под чашката на пружината. говорим за отзад а за отпред незнам

Потребителски аватар
garvan06
Автомобил:
Двигател:

Re: Г-2 повдигане

Мнениеот garvan06 » Съб 29 яну 2011 21:51

Колеги здравейте , незнам с каква цел е засекретен начина на повдигане на тези автомобили и даже малко ме дразни (защото и аз съм човек и на мен ми се иска такъв просвет :| ) и аз имам синхро но пари да дам за да ми го вдигне някой няма да стане защото LEGO-то си е мое и на друг не ми се дава да си играе с него.

Та колегите които искат да си направят голфчетата по наежени ще кажа - ВЗИМАТЕ СИ КОМПЛЕКТ ПРУЖИНИ ОТ ПАСАТ В3 ПРЕДНИ И ЗАДНИ:
ПРЕДНИТЕ МОНТИРАТЕ ДИРЕКТНО АКО СТЕ С ГОЛФ2 И ГОЛЯМ ТАМПОН , (АКО КОЛАТА Е ГОЛФ3 И МАЛКИЯ ТАМПОНТЕЗИ ПРУЖИНИ НЕСНАВАТ "витката от горна страна се стеснява и няма да легне на чашката" , рещението може би е предни пружни от В4 СЕДАН )

ЗАДНИТЕ НЯМАТ РАЗЛИКА НА ГОЛФ2 ИЛИ 3 ЩЕ БЪДАТ МОНТИРАНИ (стига да са от В3 седан)

НА ГОЛФ2 СЕ РЕЖЕ МЕЖДУ 17 И 19см ОТ ВИТКАТА ОТ ГОРНАТА СТРАНА (стига да отрежите и двете пружини по равно) ЗАЩОТО КОГАТО НЕ СЕ ОТРЕЖАТ ПРИ ПО ГОЛЕМИ ДУПРИ И ПО ОМАЛЕЛИ АМОРТИСЬОРИ ПРУЖИНАТА РАЗПЪВА АМОРТИСЬОРА ДО КРАЙ ,ТЪЙ КАТО Е ПО СИЛНА И СЕ ЧУВА НЕПРИЯТНО ДУМКАНЕ.

НА ГОЛФ3 МОЯТ СЪВЕТ Е ДА НЕ ГИ РЕЖЕТЕ ТЪИ КАТО КАРАМ ГОЛФ2 И НАБЛЮДЕНИЯТА МИ СА ВЪРХУ НЕГО , А ТРОЙКИТЕ СА ПО ТЕЖКИ И РЯЗАНЕТО МОЖЕ ДА ОСЛАБИ ЕФЕКТА А СЛЕД ТОВА ВИНАГИ МОГАТ ДА СЕ ОТРЕЖАТ ДО ЖЕЛАНИЯ ЕФЕКГ.

Извинявам се на модераторите за едрия шрифт но умишлено съм го направил по този начин че който го интересува да не го пропусне,ЗАЩОТО МОЖЕ БИ ТОВА Е НАЙ-ТЕНИЧЕСКОТО ОБЯСНЕНИЕ ПО ТЕМАТА В ТАЗИ ТЕМА !

Моля колегите който правяг интервенцията на ГОЛФ3 да споделят как и с какво са заменили предните пружини в случай на малак тампон "върти ми се из главата че от толедо ще станат но това са догадки" ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ДОСТОВЕРНО И ИЗПРОБВАНО!

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Нед 30 яну 2011 1:46

В руския vw club има много ,ама много теми за повдигане и сваляне със снимки и обяснения...

ЕМИ ПОРОВЕТЕ СЕ МАЛКО!!!

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 30 яну 2011 21:07

hp7909 написа:В руския vw club има много ,ама много теми за повдигане и сваляне със снимки и обяснения...

ЕМИ ПОРОВЕТЕ СЕ МАЛКО!!!

Т'ва беше най-полезното инфо в цялата тема :banghead: :banghead: :banghead:
А че половината форум не може и името да си каже на руски... translate.google.com нали...

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Нед 30 яну 2011 23:38

stan4o_mc написа:
hp7909 написа:В руския vw club има много ,ама много теми за повдигане и сваляне със снимки и обяснения...

ЕМИ ПОРОВЕТЕ СЕ МАЛКО!!!

Т'ва беше най-полезното инфо в цялата тема :banghead: :banghead: :banghead:
А че половината форум не може и името да си каже на руски... translate.google.com нали...

http://volkswagen.msk.ru/

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”