"Гражданска инициатива" - или ще има ли резултат!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

"Гражданска инициатива" - или ще има ли резултат!!

Мнениеот yeti123 » Сря 27 фев 2008 10:41

Здравейте на всички,
Днеска ми дойде в малко повече и реших, че като обикновен жител на София да сторя нещо!
Живея в Младост и всеки ден за работа ми се налага да минавам по бул. Андрей Ляпчев. Които са минавали от там, и особено по пътното платно посока Дървеница-Младост знаят за окаяното положение на пътното платно - в най-ниската си част има отрязък в който липсва асфалта и има само нахвърлян чакъл, от който почти всеки ден се запознавам с едно -две камъчета отблизко. В горната си част, при Младост, от строежите вече по булеварда има толково много кал, че асфалта не се вижда, а и редовно попадам на камиони, паркирали в дясното пътно платно, което довежда до километрични задръствания!
Затова реших и написах следното е-майлче до кмета на район Младост, и разбира се с копие до Господари на Ефира!

Уважаеми г-н Дюлгеров,

Обръщам се към Вас като кмет на район Младост.

Бих искал да ви обърна внимание на състоянието на пътното платно на бул. „Андрей Ляпчев” в посока Дървеница – Младост. В най-ниската си точка на булеварда асфалта вече почти липсва, като единствено има нахвърляно чакъл. Но точно поради този чакъл имам доста неприятно последици по предното стъкло на автомобила ми.

Второ и може би още по-сериозно, а и може би и още по-лошо е свързано с извършане на строежи на жилищни сгради на самия бул. „Андрей Ляпчев”. От самото започване на въпросните строежи, входовете за камиони и обслужващи автомобили и машини е от самия булевард. С разрастването на строежите, се наблюдава че в доста случай, особено във вечерните пикове часове камиони обслужващи строежите спират в дясното платно на булеварда, което довежда до километрични задръствания. В последните месеци, обслужващите машини вече не се измиват след излизането им от строежите, както и няма поставени никакви ограничения на границите на строежите който да предпазват от свличащите се земни маси по пътното платно. Това в последно време доведе до „изчесване” на пътната настилка на булеварда, и предвижването става по кал, наслоена по пътното платно.

Надявам се да бъдат взети необходимите мерки за решаване на гореописаните проблеми. НЕ считам, че тяхното решаване биха отнели прекалено много време и усилия!

Както ние гражданите се опитваме да бъдем коректни към държавната и общинска администрация и органи, същото очакваме и от ваша страна!

Надявам се проблемите да намерят своето решение и резултата да бъде видим в най-кратки срокове.

С Уважение,

Nikolay D. Todorov

Ще видим дали това въобще ще има някакво отражение, но пък според мене, ако даже и това не правим, няма нещата как да се решат от самосебе си!
Ще пиша ако получа въобще някакъв отговор!
Лека на всички!

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 27 фев 2008 11:10

Браво, Йети, това е начина!

Само една лекинка забележчинчинка искам да ти направя - правописааа!!!

Хора, когато "който" е в множествено число, не се пише с "й", а с "и" - които.
В твоето писмо същото важи и за случаЙ - в случая е мн.ч. - начи не е случаЙ, а случаИ.

Знам колко е тъпо някой да обръща внимание на тези неща, ама поне когато е официално писмото...

Но пак - евала за писмото!

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 27 фев 2008 11:15

Браво колега, трябва да си търсим правата. А за правописа няма страшно те и нотариосите допускат такива дребни

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 27 фев 2008 11:16

Запази си едно подобно писмо и за "Господари на ефира" - имам станното чувство, че ще ти потрябва :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 фев 2008 11:19

Според мен няма да има.Аз съм си взел апартамент на зелено в Младост -2 малко над булеварда.Комшията строй с превишение 2/или 5/метра кота корниз + несъответствие в отдръпванията под 45 градуса.Като пуснах жалба ми показаха средния.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Сря 27 фев 2008 11:23

Kingpin написа:Запази си едно подобно писмо и за "Господари на ефира" - имам станното чувство, че ще ти потрябва :wink:

Ами в писмото до кмета, са копирани и "Господари на Ефира"!!! :twisted:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 27 фев 2008 11:37

И на мен всеки ден ми се налага да пътувам по пътя Чепеларе - Пампорово, който път вече е заприличал на лунен пейзаж а до лятото не ми се мисли какво ще стане. Участъка Пампорово - Смолян също е в окаяно състояние, там обаче в продължение на няколко километра едното платно почти "липсва" :roll: Просто нямам думи :dontknow: :stumm

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 27 фев 2008 11:40

там колко са ме псували, че бия спирачки, щото го знам
редовно вечер ме отсвирват и после тряяс в дупката, щото не я знаят и бързат
дано стане нещо- ама...................

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 27 фев 2008 11:51

Йети, дано постигнеш нещо с това писмо, но в интерес на истината ме съмнява :? Ако всеки се замисли, ще разбере че България или стои на едно място или върви назад, НО НЕ И НАПРЕД :!: :!: :!:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 27 фев 2008 11:59

Stefan написа:Йети, дано постигнеш нещо с това писмо, но в интерес на истината ме съмнява :? Ако всеки се замисли, ще разбере че България или стои на едно място или върви назад, НО НЕ И НАПРЕД :!: :!: :!:

Пращал съм подобно и бях отсвирен...много пари играят по строежите...

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 27 фев 2008 12:06

Не е това начина колеги... нищо няма да направите,нищо няма да стане,единственото е да развалите сутршеното кафе на някой.. Не знаете за какви пари става въпрос... начина е да се излезне един път всички с колите,както преди направихме автошествие.. да се постреснат малко.. ако не се промени нещо-отново и отново.. И на мен ми писна от всичкол. В Драгалевци живея,улица правена за къщи,както и ел инсталациите и всичко останало,имаще 2 празни места и на тях строят кооперации с по 13-14 апартамента,а на нас улицата ни е 13-14 къщи ! Зимата напражението е толкова слабо,че компа едвам се пуска..за какво си говорим,такива жалби сме подавали не 1 и 2-ма,не на 1 и 2 места... Бати и държавата.. бати и политиците.. бати и хората дет са...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 27 фев 2008 12:21

В интерес на истината, един път може така да се направи, че да стане вечен и да не се разбива през 2 години, но никой няма интерес да го направи такъв, тъй като няма да има врътка на пари :twisted:

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Сря 27 фев 2008 13:06

Може би наистина нищо няма да стане, но поне за себе си имам поне едно съвсем малко удовлетворение, че съм се опитал да направя нещо, да променя нещо!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 04 мар 2008 9:09

видях го вчера, беше асфалтирано
някой нещо е задействал може би
браво!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 04 мар 2008 9:32

Бат Бойко асфалтира без упойка :applause: mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi :mrgreen:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”