Днеска ми дойде в малко повече и реших, че като обикновен жител на София да сторя нещо!
Живея в Младост и всеки ден за работа ми се налага да минавам по бул. Андрей Ляпчев. Които са минавали от там, и особено по пътното платно посока Дървеница-Младост знаят за окаяното положение на пътното платно - в най-ниската си част има отрязък в който липсва асфалта и има само нахвърлян чакъл, от който почти всеки ден се запознавам с едно -две камъчета отблизко. В горната си част, при Младост, от строежите вече по булеварда има толково много кал, че асфалта не се вижда, а и редовно попадам на камиони, паркирали в дясното пътно платно, което довежда до километрични задръствания!
Затова реших и написах следното е-майлче до кмета на район Младост, и разбира се с копие до Господари на Ефира!
Уважаеми г-н Дюлгеров,
Обръщам се към Вас като кмет на район Младост.
Бих искал да ви обърна внимание на състоянието на пътното платно на бул. „Андрей Ляпчев” в посока Дървеница – Младост. В най-ниската си точка на булеварда асфалта вече почти липсва, като единствено има нахвърляно чакъл. Но точно поради този чакъл имам доста неприятно последици по предното стъкло на автомобила ми.
Второ и може би още по-сериозно, а и може би и още по-лошо е свързано с извършане на строежи на жилищни сгради на самия бул. „Андрей Ляпчев”. От самото започване на въпросните строежи, входовете за камиони и обслужващи автомобили и машини е от самия булевард. С разрастването на строежите, се наблюдава че в доста случай, особено във вечерните пикове часове камиони обслужващи строежите спират в дясното платно на булеварда, което довежда до километрични задръствания. В последните месеци, обслужващите машини вече не се измиват след излизането им от строежите, както и няма поставени никакви ограничения на границите на строежите който да предпазват от свличащите се земни маси по пътното платно. Това в последно време доведе до „изчесване” на пътната настилка на булеварда, и предвижването става по кал, наслоена по пътното платно.
Надявам се да бъдат взети необходимите мерки за решаване на гореописаните проблеми. НЕ считам, че тяхното решаване биха отнели прекалено много време и усилия!
Както ние гражданите се опитваме да бъдем коректни към държавната и общинска администрация и органи, същото очакваме и от ваша страна!
Надявам се проблемите да намерят своето решение и резултата да бъде видим в най-кратки срокове.
С Уважение,
Nikolay D. Todorov
Ще видим дали това въобще ще има някакво отражение, но пък според мене, ако даже и това не правим, няма нещата как да се решат от самосебе си!
Ще пиша ако получа въобще някакъв отговор!
Лека на всички!