Избор между Голф 4, Опел Астра и Форд
Не ама поне ми вършат някакава работа - и в софия и до морето пътувам по комфортно и спокойно и съм готов за плаж още от колата, а не съм изстискан лимон плувнал в пот и с гръбначно изкривяване! а 200 коня освен за да си говоря по-често с мацето на бензиностанцията за какво са ми?
ами ето колега,на мен пък климатика не ми върши никаква работа - освен да се разболея,да ми се схване врата или да гепя яко разтройство - друга файда от него нямам

има и една приказка - големия двигател можеш да го накараш да харчи като малък,но малкият не можеш да го накараш да върви като големия.
относно останалото - за есп-то ясно,че слагане няма(или поне е скъпо),климатик е пипкаво,но далеч от невъзможно,по моргите валяло голфове с ел.стъкла,тъй че направо две врати можеш да си купиш,а салон се сменя за не повече от половин час

както казах - всичко опира до това,за какво се качваш в автомобила.
никак не съм против екстрите,но пак казвам - ако трябва да избирам от една страна ел.стъкла,ел.огледала,хидравлика срещу удачен двигател от друга - няма да се поколебая за миг.
Още един пример, макар и касаещ най-вече естетиката - смяна на 4-лъчев волан с трилъчев струва 300-500лв! Просто пример за това за какви суми става дума...
това не го разбрах?
махаш капака на волана,отвиваш една-две гайки и дърпаш волана,на шлици е.
сглобяването по обратен ред.

- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
so.sec написа:Бе що не ви полушам и да си сменя голфа за Лада Самара с най-мощния двигател!?![]()
Убавци!![]()
Мен ESPто, климатроника, и комфортните седалки ми вършат много повече работа от 20 коня отгоре![]()
Питах и никой не ми отговори - със повече коне по-бързо ли се придвижвате в София или дупките прескачате по-бързо или тротоарите катерите по-бързо? Или пък до морето стигате с повече от 20-30мин по бързо? или пък разхода ви е по-нисък?
Или май само заради надписа отзад ги взимате![]()
![]()
Ти не си с много малко коне така, че не е уместно това което казваш

ESP-то е глупост
Климатроника е хубаво нещо както и комфортните седалки
Много хора считат, че спортните седалки са по комфортни (РЕКАРДО САЛОН

- Дон Хуан Голфа
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!!!!
хахаххаха....като чета тези отговори с изключение на колегата "so.sec" и още 1-2ма мога да ви кажа - прегледайте се !!!
Ебахти разбирачите ебаси коментарите
ПРИЗАНЙТЕ СИ ГО НЯМАТЕ КИНТИ за по-нови.... и това не е обидно но така просто си изглеждате като пълни комплексари!!!!
Повече няма да пиша ро темата!
ПРИЗАНЙТЕ СИ ГО НЯМАТЕ КИНТИ за по-нови.... и това не е обидно но така просто си изглеждате като пълни комплексари!!!!
лайномета написа:ами ето колега,на мен пък климатика не ми върши никаква работа - освен да се разболея,да ми се схване врата или да гепя яко разтройство - друга файда от него нямам![]()
има и една приказка - големия двигател можеш да го накараш да харчи като малък,но малкият не можеш да го накараш да върви като големия.
относно останалото - за есп-то ясно,че слагане няма(или поне е скъпо),климатик е пипкаво,но далеч от невъзможно,по моргите валяло голфове с ел.стъкла,тъй че направо две врати можеш да си купиш,а салон се сменя за не повече от половин час![]()
както казах - всичко опира до това,за какво се качваш в автомобила.
никак не съм против екстрите,но пак казвам - ако трябва да избирам от една страна ел.стъкла,ел.огледала,хидравлика срещу удачен двигател от друга - няма да се поколебая за миг.Още един пример, макар и касаещ най-вече естетиката - смяна на 4-лъчев волан с трилъчев струва 300-500лв! Просто пример за това за какви суми става дума...
това не го разбрах?
махаш капака на волана,отвиваш една-две гайки и дърпаш волана,на шлици е.
сглобяването по обратен ред.
Колега явно наистина не си ме разбрал - като казах да седнеш да направиш сметка, нямах предвид сметка на това колко часа труд са това, а за какви суми става дума!! да - волана се сменя за 5 мин, но 3лъчевия с изряден еърбег струва 500лв, така както и климатика е пипкава но не невъзможна работа но струва майка си и баща си, така кактоо и смяната от климатик към климатроник! няма НИЩО невъзможно, всичко обаче опира до много пари и от тази гледна точка е на практика невъзможно!
А пак питам - ЗА КАКВО са ти 150 коня??? ЗА КЪДЕ в БЪЛГАРИЯ? Кажи ми че ще я караш в германия и спирам да споря! но в България за какво!???? И ако докараш разход такъв какъвто аз мога да докарам, ела ми се обади

Климатика бил глупост!? Ще ти пиша Юли месец да те питам как я караш...

webdude написа:so.sec написа:Бе що не ви полушам и да си сменя голфа за Лада Самара с най-мощния двигател!?![]()
Убавци!![]()
Мен ESPто, климатроника, и комфортните седалки ми вършат много повече работа от 20 коня отгоре![]()
Питах и никой не ми отговори - със повече коне по-бързо ли се придвижвате в София или дупките прескачате по-бързо или тротоарите катерите по-бързо? Или пък до морето стигате с повече от 20-30мин по бързо? или пък разхода ви е по-нисък?
![]()
ESP-то е глупост
Много хора считат, че спортните седалки са по комфортни (РЕКАРДО САЛОН). Аз лично винаги съм предпочитал плюшените, но това си е мое мнение ... не ангажирам никой с него.
Не става дума за моите коне - на мен са ми предостатъчни... даже ако имаше как да менкам част от стадото за нещо друго нямаще много да му мисля

За ESPто до тази зима мислих като теб.... вече не мисля така

Комфортните седалки - мисля че е без спор.
Климатроника - тук вече не съм убеден че непременно е необходимо климатроник пред климатик... Аз съм с климатроник, но по-лесно бих могъл да се съглася че преди всичко е джиджи-биджи, макар че има своите плюсове несъмнено.
Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати!

Не случайно се впуснах в тези разсъждения и подробности, а се надявам да спомогнат на колегата при избора на кола!
- webdude
- Двигател:
Re: !!!!!
Дон Хуан Голфа написа:хахаххаха....като чета тези отговори с изключение на колегата "so.sec" и още 1-2ма мога да ви кажа - прегледайте се !!!
аз имам кинти за Г4, но съм свидлив ... ('тва е ужасно, но си признавам така е)
- webdude
- Двигател:
so.sec написа:webdude написа:so.sec написа:Бе що не ви полушам и да си сменя голфа за Лада Самара с най-мощния двигател!?![]()
Убавци!![]()
![]()
ESP-то е глупост
Много хора считат, че спортните седалки са по комфортни (РЕКАРДО САЛОН). Аз лично винаги съм предпочитал плюшените, но това си е мое мнение ... не ангажирам никой с него.
Не става дума за моите коне - на мен са ми предостатъчни... даже ако имаше как да менкам част от стадото за нещо друго нямаще много да му мисляпак казвам че за мен оптималната мощност на кола като голф ЗА БЪЛГАРИЯ е около 90 коня! И в този смисъл напълно защитавам покупката на 1,4 16V, който е 75коня за сметка на по-млад автомобил, повече екстри, по запазен салон и т.н.
За ESPто до тази зима мислих като теб.... вече не мисля такаНяма да влизам в подробности
Комфортните седалки - мисля че е без спор.
Климатроника - тук вече не съм убеден че непременно е необходимо климатроник пред климатик... Аз съм с климатроник, но по-лесно бих могъл да се съглася че преди всичко е джиджи-биджи, макар че има своите плюсове несъмнено.
Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати!) Едва се продаде предишното семейно возило - Пасат 1992 - беше в прекрасно състояние, но без клима... не си е работа, пък нека хващам хрема лятото
![]()
Не случайно се впуснах в тези разсъждения и подробности, а се надявам да спомогнат на колегата при избора на кола!
За настинката на колегата ще кажа, че климатика има една невероятна опция ... може да бъде и изключен ... също така има степени на регулиране и може да смесваш студения въздух от климатика с този от атмосферата посредством врътката за топъл/студен въздух (също една невероятна опция).

Re: !!!!!
Дон Хуан Голфа написа:хахаххаха....като чета тези отговори с изключение на колегата "so.sec" и още 1-2ма мога да ви кажа - прегледайте се !!!
Колега не се ядосвай

няма как да очакваме за съжаление и във форума да е различно!
Няма как такива хора да кажат нещо умно и фактологично издържано!
Едва от няколко месеца съм във форума но какви ли не бисери четох - че 1,8 двигател на голф 4 бил по икономичен от 1,4, щото бил по-голям, че дизелите били по вървежни по рождение, не зависимо от мощността, щото имали голям въртящ момент... примери колкото щеш... включае и че от климатика се настивало и вредял, та за това по-добре без него

Не искам да обидя никого... но понякога е по-добре да замълчиш, пред това да кажеш нещо глупаво. "Гроздето е горчиво" прозира зад някои от мненията много ясно!
Извинявам се за спама.
webdude написа:so.sec написа:[Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати!
аз тези двете плюс да не е 1,4 или 1,6 абу и да не е бял или червен
Е за цвета вече е нещо твърде индивидуално

Но надявам се няма да почнем спор и за това

И истината е че при покупка на кола 2ра ръка все с нещо се прави компромис, няма как

- webdude
- Двигател:
so.sec написа:webdude написа:so.sec написа:[Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати!
аз тези двете плюс да не е 1,4 или 1,6 абу и да не е бял или червен
Е за цвета вече е нещо твърде индивидуалнотук вече наистина е въпрос на вкус - аз пък гледах да не е черно (не харесвам черни коли), старах се да избегна и червено, а пък против белите нямам нищо.
Но надявам се няма да почнем спор и за товатук вече наистина е строго индивидуално!
И истината е че при покупка на кола 2ра ръка все с нещо се прави компромис, няма как
Така е за цвета ... не отричам ... аз направих компромис единствено с цената която исках да платя за голф-а ... (исках да го купя за по малко, но уви ...)
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”