Избор между Голф 4, Опел Астра и Форд

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 27 фев 2008 19:50

Според мен едни от големите екстри на един автомобил са:климатика/климатроника/,абс,есп,хидравликата и отчасти ел.стъкла...другото е ала бала... :wink:

лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Сря 27 фев 2008 19:59

Не ама поне ми вършат някакава работа - и в софия и до морето пътувам по комфортно и спокойно и съм готов за плаж още от колата, а не съм изстискан лимон плувнал в пот и с гръбначно изкривяване! а 200 коня освен за да си говоря по-често с мацето на бензиностанцията за какво са ми?

ами ето колега,на мен пък климатика не ми върши никаква работа - освен да се разболея,да ми се схване врата или да гепя яко разтройство - друга файда от него нямам :)
има и една приказка - големия двигател можеш да го накараш да харчи като малък,но малкият не можеш да го накараш да върви като големия.
относно останалото - за есп-то ясно,че слагане няма(или поне е скъпо),климатик е пипкаво,но далеч от невъзможно,по моргите валяло голфове с ел.стъкла,тъй че направо две врати можеш да си купиш,а салон се сменя за не повече от половин час :)
както казах - всичко опира до това,за какво се качваш в автомобила.
никак не съм против екстрите,но пак казвам - ако трябва да избирам от една страна ел.стъкла,ел.огледала,хидравлика срещу удачен двигател от друга - няма да се поколебая за миг.

Още един пример, макар и касаещ най-вече естетиката - смяна на 4-лъчев волан с трилъчев струва 300-500лв! Просто пример за това за какви суми става дума...

това не го разбрах?
махаш капака на волана,отвиваш една-две гайки и дърпаш волана,на шлици е.
сглобяването по обратен ред. :)

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 20:08

so.sec написа:Бе що не ви полушам и да си сменя голфа за Лада Самара с най-мощния двигател!? :stll think:

Убавци! :bowdown

Мен ESPто, климатроника, и комфортните седалки ми вършат много повече работа от 20 коня отгоре :lol:

Питах и никой не ми отговори - със повече коне по-бързо ли се придвижвате в София или дупките прескачате по-бързо или тротоарите катерите по-бързо? Или пък до морето стигате с повече от 20-30мин по бързо? или пък разхода ви е по-нисък?

Или май само заради надписа отзад ги взимате :lol: :lol: :lol:

Ти не си с много малко коне така, че не е уместно това което казваш :)

ESP-то е глупост
Климатроника е хубаво нещо както и комфортните седалки

Много хора считат, че спортните седалки са по комфортни (РЕКАРДО САЛОН :D ). Аз лично винаги съм предпочитал плюшените, но това си е мое мнение ... не ангажирам никой с него.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 27 фев 2008 20:49

хахаххаха....като чета тези отговори с изключение на колегата "so.sec" и още 1-2ма мога да ви кажа - прегледайте се !!!
Ебахти разбирачите ебаси коментарите
ПРИЗАНЙТЕ СИ ГО НЯМАТЕ КИНТИ за по-нови.... и това не е обидно но така просто си изглеждате като пълни комплексари!!!!
Повече няма да пиша ро темата!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 27 фев 2008 21:08

лайномета написа:ами ето колега,на мен пък климатика не ми върши никаква работа - освен да се разболея,да ми се схване врата или да гепя яко разтройство - друга файда от него нямам :)
има и една приказка - големия двигател можеш да го накараш да харчи като малък,но малкият не можеш да го накараш да върви като големия.
относно останалото - за есп-то ясно,че слагане няма(или поне е скъпо),климатик е пипкаво,но далеч от невъзможно,по моргите валяло голфове с ел.стъкла,тъй че направо две врати можеш да си купиш,а салон се сменя за не повече от половин час :)
както казах - всичко опира до това,за какво се качваш в автомобила.
никак не съм против екстрите,но пак казвам - ако трябва да избирам от една страна ел.стъкла,ел.огледала,хидравлика срещу удачен двигател от друга - няма да се поколебая за миг.

Още един пример, макар и касаещ най-вече естетиката - смяна на 4-лъчев волан с трилъчев струва 300-500лв! Просто пример за това за какви суми става дума...

това не го разбрах?
махаш капака на волана,отвиваш една-две гайки и дърпаш волана,на шлици е.
сглобяването по обратен ред. :)

Колега явно наистина не си ме разбрал - като казах да седнеш да направиш сметка, нямах предвид сметка на това колко часа труд са това, а за какви суми става дума!! да - волана се сменя за 5 мин, но 3лъчевия с изряден еърбег струва 500лв, така както и климатика е пипкава но не невъзможна работа но струва майка си и баща си, така кактоо и смяната от климатик към климатроник! няма НИЩО невъзможно, всичко обаче опира до много пари и от тази гледна точка е на практика невъзможно!
А пак питам - ЗА КАКВО са ти 150 коня??? ЗА КЪДЕ в БЪЛГАРИЯ? Кажи ми че ще я караш в германия и спирам да споря! но в България за какво!???? И ако докараш разход такъв какъвто аз мога да докарам, ела ми се обади :))) така че въобче не е вярно това че по-мощния двигател можел да го накараш да харчи като по маломощен!! то да взема да си купя 300 коня мотор щом и той ще ми харчи 5 на сто извънградско!?

Климатика бил глупост!? Ще ти пиша Юли месец да те питам как я караш... :) Ти да не си африканец? Климатика може да доведе до изстиване ама жегата до инфаркт. сега и здравословните проблеми ли ще обсъждаме!? Топлата вода си тръгнал да откриваш :))))) Кола без клима е почти непродаваема в днешно време!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 27 фев 2008 21:20

webdude написа:
so.sec написа:Бе що не ви полушам и да си сменя голфа за Лада Самара с най-мощния двигател!? :stll think:

Мен ESPто, климатроника, и комфортните седалки ми вършат много повече работа от 20 коня отгоре :lol:

Питах и никой не ми отговори - със повече коне по-бързо ли се придвижвате в София или дупките прескачате по-бързо или тротоарите катерите по-бързо? Или пък до морето стигате с повече от 20-30мин по бързо? или пък разхода ви е по-нисък?

ESP-то е глупост

Много хора считат, че спортните седалки са по комфортни (РЕКАРДО САЛОН :D ). Аз лично винаги съм предпочитал плюшените, но това си е мое мнение ... не ангажирам никой с него.

Не става дума за моите коне - на мен са ми предостатъчни... даже ако имаше как да менкам част от стадото за нещо друго нямаще много да му мисля :) пак казвам че за мен оптималната мощност на кола като голф ЗА БЪЛГАРИЯ е около 90 коня! И в този смисъл напълно защитавам покупката на 1,4 16V, който е 75коня за сметка на по-млад автомобил, повече екстри, по запазен салон и т.н.

За ESPто до тази зима мислих като теб.... вече не мисля така :) Няма да влизам в подробности :)
Комфортните седалки - мисля че е без спор.
Климатроника - тук вече не съм убеден че непременно е необходимо климатроник пред климатик... Аз съм с климатроник, но по-лесно бих могъл да се съглася че преди всичко е джиджи-биджи, макар че има своите плюсове несъмнено.
Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати! :)) Едва се продаде предишното семейно возило - Пасат 1992 - беше в прекрасно състояние, но без клима... не си е работа, пък нека хващам хрема лятото :lol:

Не случайно се впуснах в тези разсъждения и подробности, а се надявам да спомогнат на колегата при избора на кола!

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Re: !!!!!

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 21:28

Дон Хуан Голфа написа:хахаххаха....като чета тези отговори с изключение на колегата "so.sec" и още 1-2ма мога да ви кажа - прегледайте се !!!
ПРИЗАНЙТЕ СИ ГО НЯМАТЕ КИНТИ за по-нови.... и това не е обидно но така просто си изглеждате като пълни комплексари!!!!

аз имам кинти за Г4, но съм свидлив ... ('тва е ужасно, но си признавам така е)

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 27 фев 2008 21:30

напълно вярно е че кола без клима в днешно време е грях да купуваш

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 21:34

so.sec написа:
webdude написа:

ESP-то е глупост

Не става дума за моите коне - на мен са ми предостатъчни... даже ако имаше как да менкам част от стадото за нещо друго нямаще много да му мисля :) пак казвам че за мен оптималната мощност на кола като голф ЗА БЪЛГАРИЯ е около 90 коня! И в този смисъл напълно защитавам покупката на 1,4 16V, който е 75коня за сметка на по-млад автомобил, повече екстри, по запазен салон и т.н.

За ESPто до тази зима мислих като теб.... вече не мисля така :) Няма да влизам в подробности :)
Комфортните седалки - мисля че е без спор.
Климатроника - тук вече не съм убеден че непременно е необходимо климатроник пред климатик... Аз съм с климатроник, но по-лесно бих могъл да се съглася че преди всичко е джиджи-биджи, макар че има своите плюсове несъмнено.
Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати! :)) Едва се продаде предишното семейно возило - Пасат 1992 - беше в прекрасно състояние, но без клима... не си е работа, пък нека хващам хрема лятото :lol:

Не случайно се впуснах в тези разсъждения и подробности, а се надявам да спомогнат на колегата при избора на кола!

За настинката на колегата ще кажа, че климатика има една невероятна опция ... може да бъде и изключен ... също така има степени на регулиране и може да смесваш студения въздух от климатика с този от атмосферата посредством врътката за топъл/студен въздух (също една невероятна опция). :bounce

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Re: !!!!!

Мнениеот so.sec » Сря 27 фев 2008 21:35

Дон Хуан Голфа написа:хахаххаха....като чета тези отговори с изключение на колегата "so.sec" и още 1-2ма мога да ви кажа - прегледайте се !!!

Колега не се ядосвай :)) В нашата държава комплексарите, простаците, първенютата или просто не-интелигентните и/или не-наясно хора, които смятат че щом имат право на глас е редно да го изкажат, макар и мнението им да предизвиква единствено смях, както в някой от горните изказвания, са много повече от останалите - така е на улицата, в жилищните сгради и в парламента...

няма как да очакваме за съжаление и във форума да е различно!
Няма как такива хора да кажат нещо умно и фактологично издържано!

Едва от няколко месеца съм във форума но какви ли не бисери четох - че 1,8 двигател на голф 4 бил по икономичен от 1,4, щото бил по-голям, че дизелите били по вървежни по рождение, не зависимо от мощността, щото имали голям въртящ момент... примери колкото щеш... включае и че от климатика се настивало и вредял, та за това по-добре без него :lol:

Не искам да обидя никого... но понякога е по-добре да замълчиш, пред това да кажеш нещо глупаво. "Гроздето е горчиво" прозира зад някои от мненията много ясно!

Извинявам се за спама.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 21:44

so.sec написа:[Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати! :)

аз тези двете плюс да не е 1,4 или 1,6 абу и да не е бял или червен

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 27 фев 2008 21:56

webdude написа:
so.sec написа:[Но климатика - когато купувах колата имах 2 абсолютно категорични условия - клима и 4 врати! :)

Е за цвета вече е нещо твърде индивидуално :) тук вече наистина е въпрос на вкус - аз пък гледах да не е черно (не харесвам черни коли), старах се да избегна и червено, а пък против белите нямам нищо.
Но надявам се няма да почнем спор и за това :lol: тук вече наистина е строго индивидуално!

И истината е че при покупка на кола 2ра ръка все с нещо се прави компромис, няма как :)

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 22:02

so.sec написа:
webdude написа:

Е за цвета вече е нещо твърде индивидуално :) тук вече наистина е въпрос на вкус - аз пък гледах да не е черно (не харесвам черни коли), старах се да избегна и червено, а пък против белите нямам нищо.
Но надявам се няма да почнем спор и за това :lol: тук вече наистина е строго индивидуално!

И истината е че при покупка на кола 2ра ръка все с нещо се прави компромис, няма как :)

Така е за цвета ... не отричам ... аз направих компромис единствено с цената която исках да платя за голф-а ... (исках да го купя за по малко, но уви ...)

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 27 фев 2008 22:07

малко извън темата- вярно ли е че има Голф3 1,8 бензин 75 коня,

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Сря 27 фев 2008 22:10