Проекто-наредба за новият данък за МПС

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 29 фев 2008 0:31

ta6koo написа:ти да не си от БСП? :gruebel

:?:

Поправи ме ако греша в сметките :)

G60

Мнениеот G60 » Пет 29 фев 2008 1:07

so.sec написа:

Не не грешиш в сметките,но не те разбирам теб и другите които защитават тия помияри които ни смъкват кожите от гърба :evil: Да си купим 1.4 викаш а? Малки били данъците според теб? :shock Ти да нямаш златна мина във вас? Щото аз нямам,съгласен съм да плащам данъци но такива които като ги платя да не се чудя пак колата ли си купувам или :roll:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 29 фев 2008 1:15

G60 написа:
so.sec написа:

Не не грешиш в сметките,но не те разбирам теб и другите които защитават тия помияри които ни смъкват кожите от гърба :evil: Да си купим 1.4 викаш а? Малки били данъците според теб? :shock Ти да нямаш златна мина във вас? Щото аз нямам,съгласен съм да плащам данъци но такива които като ги платя да не се чудя пак колата ли си купувам или :roll:

Колега не ги защитавам.... ама пак повтарям че безплатен кеф няма... и като си си взел колата е трябвало да знаеш че и в Зимбабве да си и там ще ти искат данъци! Според мен обаче все още данъците са твърде умерени, след като позволяват да караш кола с нормална мощност - 75-100 коня и да плащаш по 2-4 лв на месец за това!! Това е най-ниския данък в целия ЕС! тепърва очаквайте екшън :lol: като въведат и еко-норма зависимост! :))

Данъците са нещо нормално в целия свят - не е нормално обаче да съм принуден да плащам 1400лв каско за да спя спокойно!! да оправят криминалитета и движението по пътищата та да си пестя по 1400лв на година пък и 300лв данък за колата ще им плащам! това е...

в моя случай увеличението е 50 лв.... да ти кажа на фона на 1500 (каско + данък) едва ли ще ги усетя! не е проблема в тия 50 а в останалите 1450!

А ти ако нямаш 1,50лв на месец за данък не би трябвало вообще да караш кола!! има и градски транспорт! :) Но като искаш да караш 150 коня на 20 години (теоритично) - ще си им плащаш и сеното и конюшнята.... :)

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 29 фев 2008 1:22

Kingpin написа:В САЩ данъци за кола не се взимат :roll: Там регистрацията на кола свършва с купуване на номер(а) от магазина и слагането им на колата. На никой не му пука колко кубика е, още повече колко коня е. Как става тва???? Как така при тамошната политика на НЕсъбиране на пари от всичко възможно тия си живеят живот, а тука тия нещастници ми събират пари за щяло и нещяло и пак живеем в мизерия ?!

Pichaga написа:оффтопик
в САЩ има такива данъци, че ум да ви зайде
не говорете така неизуст
колата им е най-малкия проблем
ивотни данъци
подоходни данъци
данък наследство
не, мерси
тука ми отива 40% от дохода за данъци и осигуровки, там е над 60%

И двамата не сте прави. Данъци има, но аз за Пасата плащам $116.07 а за Голфа $94.73 на година, което ако го смятам правилно пак е по евтино от това което предлагат да стане в България. Данъците за доходите преди да имаме деца бяха около 30% (всичко общо) а сега с две деца са малко над 20% така че пак в България е двойно. А ДДС то при нас (в Колорадо) е 4% а в Ню Йорк и Калифорния стига до 9% което е най-многото за което съм чул.
В България горе долу всичките данъци са около двойни на американските.

Та извинявам се за оффтопика де ама и аз се чудя на какво от горе политиците в татковината ги вдигат тези данъци като няма какво да покажат в замяна. Според мен трябва да се обосноват, защо ги вдигат и какво точно смятат да направят с парите. Магистрали ли ще строят пътища ли ще асфалтират? Защото до сега май са за "слаб 2" и да си седнат обратно.

А в САЩ знаем за какво плащаме, понеже например от Октомври до сега в мойто село е паднало около 8 метра сняг общо а елате да видите как ринат и чистят пътищата ... и не само това, виждал съм 3 дупки в 100 км радиус като се има в предвид че почти полувината от годината вали сняг. :hmmmm

G60

Мнениеот G60 » Пет 29 фев 2008 1:31

Ами добре,съгласен съм че има данъци навсякъде. Но... у нас са прекалено високи спрямо заплатите които вземаме и според мен не е правилно един месец да работиш и да ти вземат всичките пари за данък. А и на всичкото отгоре ако ми кажеш защо да им плащам данъци заради огромните трапове по пътищата ли? Ще дам пример,оня ден се прибирам към 11 вечерта и скочих в такъв трап(не дупка направо яма си беше) че от удара изкривих 4 джанти и един амортесьор :evil: джантите са 17 цола а амортесьорът е спортен Билщаин газов купен преди 6 месеца. Е сега какво да направя да си платя данъка на колата или да си купя нови амортесьори и джанти :? Когато си оправят бакиите и аз тогава ще почна да си плащам данъците :idea:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 29 фев 2008 1:41

G60 написа:Ами добре,съгласен съм че има данъци навсякъде. Но... у нас са прекалено високи спрямо заплатите които вземаме и според мен не е правилно един месец да работиш и да ти вземат всичките пари за данък. А и на всичкото отгоре ако ми кажеш защо да им плащам данъци заради огромните трапове по пътищата ли? Ще дам пример,оня ден се прибирам към 11 вечерта и скочих в такъв трап(не дупка направо яма си беше) че от удара изкривих 4 джанти и един амортесьор :evil: джантите са 17 цола а амортесьорът е спортен Билщаин газов купен преди 6 месеца. Е сега какво да направя да си платя данъка на колата или да си купя нови амортесьори и джанти :? Когато си оправят бакиите и аз тогава ще почна да си плащам данъците :idea:

Тука вече засягаш друга тема - дали е справедливо... :) ами не е - да :) но за съжаление в този живот мн неща са несправедливи!! ако не си платиш - ще си платиш после многократно като те глобят.... Няма мърдане.
Справедливо или не - ако искаш да караш - ще плащаш каквото ти се иска. винаги имаш избор - да спреш да караш :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 29 фев 2008 9:27

Kaizer Soze написа::WC Карбовски се е изакал на темата ... :lol:
Много му е тънка иронията на Карбовски, ако прочетеш пак, това което е написал ще видиш тънкия му "бъзик" с всички властоимащи.
Според мен и той е на нашето мнение...

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 29 фев 2008 9:53

vasstop написа:...Според мен и той е на нашето мнение...

Ъъъ, всъщност напълно е възможно, просто е доста "маскирано".
Но тука мисля, че темата се изроди - не беше въпроса в големината на данъка, колкото в справедливостта му. Ако знаех, че данъците ми отиват по предназначение щях да гласувам с две ръце (и да плащам) още по-високи от тези данъци.
Само че градът ми става все по-мръсен и неприятен и все повече хора си купуват бугатита за моя сметка (и за сметка на всички данъкоплатци).

Темата ми беше просто възмущение от хората, които ни управляват и от това, че позволяваме да ни дерът по 7 кожи. Пък и след това гласуваме за тях пак....мазохизъм...

Василий, хлопвай катинара на темата...идват празници и требе пием и се смеем :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 29 фев 2008 10:52

за щатите съм съгласен с колегата-там живее и плаща
аз говорех обаче и за моите данъци и осигуровки, които за около 40% от дохода ми за година, защото се самоосигурявам
за работник на трудов договор са около 20% общо от дохода му
не забравяйте че от тази година има подоходен днък твърд от 10%
нека някой да каже как е в Европа...
никс във франция
буфка в Германия и так далее
ще видите че там е по-тежко с данъците от тука
не говоря само за данъците за коли, щото те не са големия проблем, а за общите данъци, които мене ме касаят основно, пък и вас си мисля рано или късно

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 29 фев 2008 11:56

хех май ще си карам АФТ-то още 74х0,68х1.6=80.5
заради катализатора= 40 лева
ядва се
ако сменям = зимам голф4 1.6 или а3 1.6 и си седя в киловатите
или търся 74кв дизела и после чип турбини и пак 130-140 коня:)
ще ги преебеме бре:)

carrot

Мнениеот carrot » Пет 29 фев 2008 13:28

Всъщност както е описано в темата "Общината незаконно вдигна данъците върху колите в София" Столичния общински съвет сериозно надвишава правомощията си (и нарушава закона) дадени за определяне на местните данъци и такси в ЗАКОНА ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ - чл. 55 ал.1, където се дава възможност на Общината да определя размера на данъка върху превозните средства в конкретни граници, но не и коефициентите с които се коригира.
Следователно съответните текстове от Наредбата на Столична община са невалидни ;).
Но да се изкажат и адвокати?! :D

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 29 фев 2008 21:22

извинете ма на мене ми е интересно защо данъка на мотора ми е по голям от на TIR????
куде ли е обяснението се чудя :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 29 фев 2008 22:53

Когато си в Рим дръж се като римлянин ! Не съм сигурен че цитирам точно ,но смисъла е ясен ! Така че всички които искат да твърдят че са софиянци да се държат като такива а ако не им изнася да се връщат по родните места ! Не може да живееш в столицата а да искаш да плащаш като в прованса ! Това е като да се возиш гратис в градския транспорт и да изтъкваш като причина че бил мръсен студен и нередовен. Той може да е такъв но за да протестираш трябва да си изряден и тогава да си търсиш правата!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 01 мар 2008 0:10

Stivi написа:Когато си в Рим дръж се като римлянин ! Не съм сигурен че цитирам точно ,но смисъла е ясен ! Така че всички които искат да твърдят че са софиянци да се държат като такива а ако не им изнася да се връщат по родните места ! Не може да живееш в столицата а да искаш да плащаш като в прованса ! Това е като да се возиш гратис в градския транспорт и да изтъкваш като причина че бил мръсен студен и нередовен. Той може да е такъв но за да протестираш трябва да си изряден и тогава да си търсиш правата!

ТОЧНО ТАКА!! А за тези които като мен са си родом от София - ако не ви харесва - също винаги може да смените местожителството! Междудругото намирам известна аналогия с мнението ми по въпроса с газта - ако ще караш кола - карай я като пич (цитирам колегата: Като си в Рим, дръж се като Римлянин) - сипвай и каквото и трябва. Ако ще търсиш алтернативни горива - по-добре недей кара!
Същото и с данъците - който иска да кара GTI със Софийски номер - да плаща и да не мрънка! Ако не - избор винаги има - или скача на 1,4 или се мести в Русе (примерно).

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

шмърковски

Мнениеот amikus » Съб 01 мар 2008 0:53

Този Мартин Шмърковски тоя път е уцелил от кофти тревата нещо,лично съм му слушал стихове рецитали и други гадости няма толкова противен човек и вулгарен.А данъците няма да ме притесняват ако взимам 3 хиляди евро заплата,а не 500 евро,И тези данъци да се използват по предназначение а не ББ да си прави кръгови в Банкя!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”