Лампата за масло гасне с тези за Airbag,ABS ??

Техническа и сервизна информация за Passat
bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Лампата за масло гасне с тези за Airbag,ABS ??

Мнениеот bobb2003 » Пет 29 фев 2008 16:43

Колеги,скоро си купих Пасат Б5 98г,110коня АФН и това което ми прави впечатление е ,че при подаване на контакт след няколко секунди гаснат всички лампи с изключение на тази за зареждането... Това не ми се вижда нормално,дали и при други е така?Според мен маслото трябва да гасне при запалване на двигателя? Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Пет 29 фев 2008 17:35

офф: при запалване на мотора гаснат всички лапми с изключение на тази за ръчната (ако не си я пуснал) и вече при новите автомобили ако си без колан и вече някакви различни индикатори които работят при работещ двигател.

по темата
еми виж си нивота на маслото ! ако е между минимума и максимума начи не е от нивото ама от кво друго може да е ..... да не качва масло ????? съмнява ме ????? виж си нивото от щеката и чак тогава търси ел.проблеми и други проблеми свързани с маслото!

п.п. не е препоръчително да я караш колата ако ти свети тая лампа !

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 29 фев 2008 18:04

Колега темата е вече обсъждана. Това е нормалното поведение при Б5. Трябва да изгаснат всички без акумулатор и ръчна спирачка. Ако маслото свети - проблем или е не достатъчно или има проблема с вискозитета. То дори свети в два цвята - жълто и червено - според документацията. Потърси из форума ще намериш подробно дискутирана тема за това.
Още нещо - при този модел ако е нещо критично светенето на каквото и да било е придружено с 3 звукови сигнала. Ако сигнала е 1 - само информативно предупреждение (няма бензин, няма течност за чистачки и т.н.)

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пет 29 фев 2008 20:27

Еърбега трябва да продължи да свети по дълго от другите. Най-вероятно ти е вързан с маслената, за да не ти свети постоянно. И в момента еърбег системата не работи! Това на ваг кома веднага ще се види.

bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobb2003 » Пет 29 фев 2008 23:19

Да,еърбега свети малко повече но не излиза нищо на Вагкома(т.е. еърбеците са си на мястото).Благодаря за отговорите,просто не намерих нищо по темата :)

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 01 мар 2008 6:56

При всички Б5 е така. И аз отначало се шашках :lol:

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти: