тропане по ходовата Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
abnormal
Автомобил:
Двигател:

тропане по ходовата Г3

Мнениеот abnormal » Чет 14 фев 2008 13:33

Здравейте!Имам малък проблем с моето съкровище.Голф 3 1.6 101к.с.Появи ми си тропане по ходовата част,съответно веднага доктор!Смениха ми веднага тампони(макферсон),биалетки.тропането си е пак на лице,а всичко друго било наред.Съмнява ме нещо кормилната рейка.ако някой се сеща нещо може да сподели.тропането си е по точно пукане дори и при 20 км в час,без значение дали вартя волана или не.усеща се повече на малки дупки или камъчета.просто неискам да сменям безразборно за да се оправи нали се сещате.благодаря предварително.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 14 фев 2008 15:14

Тропане - ХММММММ
- шарнирите провери ли?
- рейка - ако и има нещо при завой ще усещаш волана неестествено мек в завой!

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 16 фев 2008 12:18

подкрепям колегата ако е рейка волана е много ама много по мек :wink:

abnormal
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот abnormal » Пон 18 фев 2008 15:03

Ами волана него усещам да е много по мек,но забелязах друго.Мисля че надясно ми се върти по трудно отколкото наляво, а няма проблем по принцип с хидравликата.И другото е че леко дърпа на ляво.След смяната на тампоните и на биалетите съм ходил естествено на стенд.Много неща се натрупаха изведнъж.Идея си няма вече.Май ще се сменя едно по едно докато стане ясно защото 4 различни майстора до момента-5 мнения.Мерси за съветите,ако някой се сеща нещо-да помага.Мерси

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 29 фев 2008 12:39

Здрасти и аз го имам това тропане от скоро и ходих на майстори и предницата се оказа здрава,но е от рейката и сега във вторник ще ходя да видя дали е само за обиране на луфт или за рециклаж :arrow:
П.п аз ще ходя при Радко-намира се при сервизи Стефанов на Васил априлов 146.....Ще ти пиша дали съм доволен и за цени :wink:

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Пет 29 фев 2008 23:15

Тампончетата на стабилизиращата щанга сменил ли си? Преди имах Г3 и имах подобен проблем и се оказа че са тампони на стабилизиращата щанга, смених ги и се оправи, а и не са скъпи - 2-3 лв за бр.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”