Въздух в гор. провода на ПОЛО 1.9 Д

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
djimy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въздух в гор. провода на ПОЛО 1.9 Д

Мнениеот djimy » Съб 01 мар 2008 17:04

Здравейте знаещи и можещи форумци.Пиша ви за моя проблем.При престои на автомобила 4-5 дни в горивопровода се появява въздух, при което "палинето" е невъзможно. Видимо се виждат множество въздушни мехури в прозрачния горивопровод в участъка между филтъра и ГНП ( LUCAS ).
Използвах голяма мед. спринцовка, тънък шлаух и ключ 8. Успях да обезвъздуша гориворповода, като вкарах шлауха в щуцерчето(2 см над ГНП ) и изтеглих със спринцовката. ДВГ "запали" , но това не е решение на проблема.
Мисля, че тъй като гор. филтър е в най-високата точка, а мехурчетата са между него и ГНП, пропуска е в този участък. Лошото е , че никъде не забелязвам омазняване, спукано или "лоша" връзка. Скобите са ламаринени, дето се стягат със спец. клещи.
Искам да разбера къде е пропуска на въздух, като създам възд. налягане в резервоара-би трябвало да протече нафта там където е проблема.
Въпроса ми към вас е следния:
Каква е връзката на резервоара с атмосферата ( през капачката на резервоара или ...) ?
Възможно ли е въздуха да влиза от горивопровода за обратната нафта?
Как се влива в резервоара обратната нафта - със сонда до дъното или там има връзка с атмосферата?
Моля ви, които от вас имат опит с проблема да ми помогнат. Предварително благодаря.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 01 мар 2008 18:52

Колега имам ги и аз тези мехурчета на същото място, но нямам никакви проблеми с паленето затова не им обръщам внимание. Понеже колата скоро беше в сервиз там ми казаха че това ставало от горивния филтър ( в горната му част нещо не уплътнявало както трябва), дано и други колеги се изкажат тук :dummy:

peio.lechev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peio.lechev » Пон 03 мар 2008 22:48

Здравей колега,горивният филтър от кой модел е точно,ако е от моделът,който има освен вход за горивото от резервоара и изход за пречистеното гориво и за излишното гориво,то е много вероятно да не уплътнява опръстенчето,което се намира точно на този отвор много е фино и често създава проблеми,но ако там е нехерметично въздух ще се вижда в тръбопровода и при работа на мотора.

peio.lechev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peio.lechev » Пон 03 мар 2008 22:57

Но този въздух е твърде възможно да се появява от маркучетата за излишното гориво,ако има някъде там неплътност и най вероятно е много малка,но това е че ти казваш ,че няма дори омазняване или от някои други съединения също е възможно огледай дихтунгите притегни всички съединенияогледай ги внимателно.Успех

vwgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwgolf » Чет 06 мар 2008 14:58

според мен: може да са напукани маркучите от резервоара до филтъра и да дърпа въздух

Потребителски аватар
Laforce
Автомобил:
Двигател:

Помпата!

Мнениеот Laforce » Пет 07 мар 2008 13:34

Аз имах идентичен проблем скоро! При престои повече от 12 часа горивния филтър и цялата система след него до дюзите се палнеше с ваздух. След близо месечно търсене и разглобяване накрая се оказа че всичко друго е изолирано като причина и остана само помпата!(някакво бутало беше задрало и съответно не беше въздухоплътно)
Става дума за турбо дизел, не е точно твоя случай. Но ако е помпата направо ходи в някои сервиз на BOSH. И да не е помпата щте го оправят. Ако пък е помпата само там могат да я оправят....
Съответно това ти е крайния и най- скъпия вариант (счупена помпа) (аз за тва и проверих толкова подробно всичко от резервоара до двигателя), но се оказа че няма смисъл....
Абе тва е...
Успех

Потребителски аватар
iavor84
Автомобил: VW BORA VW POLO
Двигател: AJM 2000 AEF 1997
Контакти:

Мнениеот iavor84 » Пет 07 мар 2008 16:13

според мен е от горивния филтър. имах подобен проблем. Реши се с слагане на още едно допълнително уплътнение на това кръглото нещо отгоре на филтъра.Ще питам майстора и ще пиша от какво сложи.Сега никакви мехурчета няма при мен и при пълна газ не прекъсва :D

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пет 07 мар 2008 19:57

Според мен си иска майстор . Да ти оправи колата а ти само да си караш . Според мен всеки коментар в тази тема е излишен , само се правите на врачки !

Потребителски аватар
Vargal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vargal » Пон 10 мар 2008 9:39

От горивният филтър е,ако има клапан на него към излишната нафта.Ако ти се играе,махни клапана,като съединиш маркучите с тръбичка и вместо него си сложи обикновен горивен филтър,без клапан.

Потребителски аватар
djimy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот djimy » Чет 13 мар 2008 15:08

:cry: Благодаря на всички вас за съветите.Ще се опитам да оправя проблема.

go6o61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6o61 » Сря 09 апр 2008 17:40

какво се получи. оправили се

Върни се в “Дизелови агрегати”