Какви са симптомите когато горивния филтър е за смяна
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Какви са симптомите когато горивния филтър е за смяна
Какви са симптомите когато горивния филтър е за смяна ? Някой ако знае моля да сподели ...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
webdude написа:chefito написа:не се чака да има симптоми, защото започва да товари помпата...сменя се за 10 минути и струва 15лв....
Мерси много ... а лесно ли се сменя или да ходя в сервиз ?>
качваш задницата на някой бордюр, вдигаш и на крик и лягаш отдолу...примерно 10 минути ако имаш нужните инструменти...не помня кои номера бяха....май 10-ка....2-3 болта бяха...
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
chefito написа:webdude написа:chefito написа:не се чака да има симптоми, защото започва да товари помпата...сменя се за 10 минути и струва 15лв....
качваш задницата на някой бордюр, вдигаш и на крик и лягаш отдолу...примерно 10 минути ако имаш нужните инструменти...не помня кои номера бяха....май 10-ка....2-3 болта бяха...
Резервоара трябва ли да е празен ...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
webdude написа:chefito написа:webdude написа:chefito написа:не се чака да има симптоми, защото започва да товари помпата...сменя се за 10 минути и струва 15лв....
Резервоара трябва ли да е празен ...
не...просто като откачаш маркучите гледай да не те опръска в очите...имай предвид че филтъра е пълен....изсипи го някъде и гледай каква баластра ще излезе...
webdude написа:© написа:а пък и се пак , то не че има симптоми ами се смяня на дадени километри,като маслото и сички останали филтри .....малко странен въпрос , се едно какви са симптомите на маслото за смяна
Знам .. обаче не знам кога е сменян преди това, а когато сменях другите консумативи този го пропуснах
Тогава по-добре да отидеш за смяна, та да ти я дигнат и ти да видиш как става. От следващия път в тясното и сам ще можеш...
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
А тоя филтър мнго опасен
,аз така като си зех първата кола..и смених другите филтри него го забравих..и чаак след около 11 000км..ходих по някакъв друг повод на диагностика..и човека вика..абе я си смени за секи случай горивния филтър...и аз отивам разбираш ли ...и го питам майстора ..какво е положението..хаха и той разправя ..еми не е розово..тфа е оригиналния филтър на Фау -ве хаха,и направо щях да умра....330к километра...оригинален филтър...беше се споил за рамката...

- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега зависи колко ти е качествен филтъра...принципно в ръководството на Фау-Ве пише че се сменя на 90 000км..но там говорим за оригинален,по всяка вероятност Бош...а повечето шофьори в БГ ползваме я полски,я разни други за по 10 -15 лв..и при тях аз лично го сменям заедно с масления филтър(което пак варира между 8000 за по старите коли..и 15 000 на по новите..)...че знае ли човек..само това ми трябва да ми се запуши дюзата...
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Oxyde написа:Ами колега зависи колко ти е качествен филтъра...принципно в ръководството на Фау-Ве пише че се сменя на 90 000км..но там говорим за оригинален,по всяка вероятност Бош...а повечето шофьори в БГ ползваме я полски,я разни други за по 10 -15 лв..и при тях аз лично го сменям заедно с масления филтър(което пак варира между 8000 за по старите коли..и 15 000 на по новите..)...че знае ли човек..само това ми трябва да ми се запуши дюзата...
MANN
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”