проблем в двигателя 1.0 бензин

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ivanta
Автомобил:
Двигател:

проблем в двигателя 1.0 бензин

Мнениеот ivanta » Пет 01 фев 2008 23:00

ДВГ на Полото ми се скапа ей тъй както си вървеше.Изгуби мощност - ама съвсем - върви само на първа и се чува странен щракащ звук от мотора.Като го запаля на място без да подавам газ всичко изглежда нормално, но като подам газ трудно вдига обороти и започва да чатка. Прверих всички течности и флуиди - там са и са на ниво.Доколкото видях и ангренажния ремък е там и е цял. Дайте съвет къде да я закарам , защото не ми се кара в Сакар ауто - там ми сменяха термостата два пъти за една седмица и пак не ми държи температура .

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Пет 01 фев 2008 23:11

Щом си от София занеси го на Ваското 1 виж му адреса във форума.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 03 мар 2008 0:24

прескочила е зъби един два на служебниа ми форд така стана ---абе що не пишете как опраиате проблема да знаим ко да праим и да не пишем по хилиада теми еднакви

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 03 мар 2008 0:41

Даже бих те посаветвал да не я караш на собствен ход до Vaskoto1 (ей го : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022 )
Според мен ти е прескочила 1 зъб и ако прескоци още един ти се очертава ремонт за към 400лв+ (дано да не съм прав)

ivanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanta » Пон 03 мар 2008 18:14

Проблема го оправих....., като смених мотора. Оказа се , че е "разбит един лагер на коляновия вал - оттам не дига налягане на маслото , не отваря достатъчно клапаните и затова няма мощност"- това са думите на сервизния техник. Сметнаха ми към 1400лв за ремонт и то ако не сменят буталата. Намерих мотор за 800 лв +смяна +консумативи -общо 1200.Никои обаче не ми каза причината за случилото се .По документи мотора бе на 130 000 км - всичко му се сменя редовно и в сервиз.Тъй че , и аз съм все още в недоумение. :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 04 мар 2008 11:10

Колега, въпрос от чисто любопитство - с AER двигател ли беше, щом пишеш 1,0 и ще го продаваш ли на части? Ако "да" - интересува ме маслената помпа едно цяло ли е с редукционния клапан на налягането в маслената система и ако са отделни части къде се намира клапана. /може той да е бил причина за описания дефект, а не разбит лагер на коляновия вал/. Сега, като ти е свален стария двг. имаш възможност да го провериш лично и да пишеш.

ivanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanta » Нед 09 мар 2008 10:56

Двигателя е AER и наистина един биелен лагер е разбит-в сервиза бяха свалили картера и го видях. Маслената помпа не знам къде е и незнам как да я проверя-знам само,че лампата на маслото не е светвала и датчика е бил изправен.. Засега не смятам да го продавам ,защото не му знам дереджето - щом е работил с понижено налягане на маслото , може да има и други поразии.Един вещ приятел прояви желание да го поразгледа и след като се изясни картинката ще реша дали да го прдавам - ако има какво да се продава от него.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 10 мар 2008 8:28

Можеш да продадеш всичко, освен цилиндровия блок и всичко що е в него - не подлежи на ремот /алуминиев е и при основен ремонт се деформира - дори само да сте свалили предпазителя на петите на коляновия вал, камо ли до оглеждате биелни лагери/Затова на старо AER никога не бих купил.

Потребителски аватар
bgfreestyler
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bgfreestyler » Пон 10 мар 2008 15:45

И аз имах подобен проблем.
За протокола:
Варна
Намерих двигателя по-евтино, ама майсторите ми вземаха по-скъпо.

Ellyst
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ellyst » Пет 28 мар 2008 23:49

ivanta написа:Проблема го оправих....., като смених мотора. Оказа се , че е "разбит един лагер на коляновия вал - оттам не дига налягане на маслото , не отваря достатъчно клапаните и затова няма мощност"- това са думите на сервизния техник. Сметнаха ми към 1400лв за ремонт и то ако не сменят буталата. Намерих мотор за 800 лв +смяна +консумативи -общо 1200.Никои обаче не ми каза причината за случилото се .По документи мотора бе на 130 000 км - всичко му се сменя редовно и в сервиз.Тъй че , и аз съм все още в недоумение. :roll:

бих искала да те помля за малко повече информация, за това къде успя да намериш двигаел 1,00. ние от известно време търсим по моргите но цените са значително по високи от това което посочваш. нашия двигател е със заминал си колянов вал както и 2 биоли. всяка насока ще ни е полезна.
Благодаря

Eva Alex
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем в двигателя 1.0 бензин

Мнениеот Eva Alex » Нед 18 яну 2009 14:20

Колега преди 2 дни, на мен ми здаде маслената помпа повреме на движение. Сега си търся биела, маслена помпа и вал така че ако си решил да продаваш твоя AER (моят е същия) пиши ми спешно.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 18 яну 2009 15:02

Eva Alex написа:Колега преди 2 дни, на мен ми здаде маслената помпа повреме на движение. Сега си търся биела, маслена помпа и вал така че ако си решил да продаваш твоя AER (моят е същия) пиши ми спешно.

Какво ти обясниха че се е скапало по време на движение в маслената помпа? В края на краищата това са само две зъбчатки една срещу друга.... :mrgreen:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Нед 18 яну 2009 21:03

Тоя AER ще остане в историята като несполучлив мотор, много тука такива сдадоха багажа :mrgreen:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 19 яну 2009 8:36

Възможно, особено с "компетентната" помощ, която им е била оказана.... :mrgreen:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”