проблем в двигателя 1.0 бензин
проблем в двигателя 1.0 бензин
ДВГ на Полото ми се скапа ей тъй както си вървеше.Изгуби мощност - ама съвсем - върви само на първа и се чува странен щракащ звук от мотора.Като го запаля на място без да подавам газ всичко изглежда нормално, но като подам газ трудно вдига обороти и започва да чатка. Прверих всички течности и флуиди - там са и са на ниво.Доколкото видях и ангренажния ремък е там и е цял. Дайте съвет къде да я закарам , защото не ми се кара в Сакар ауто - там ми сменяха термостата два пъти за една седмица и пак не ми държи температура .
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Даже бих те посаветвал да не я караш на собствен ход до Vaskoto1 (ей го : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022 )
Според мен ти е прескочила 1 зъб и ако прескоци още един ти се очертава ремонт за към 400лв+ (дано да не съм прав)
Според мен ти е прескочила 1 зъб и ако прескоци още един ти се очертава ремонт за към 400лв+ (дано да не съм прав)
Проблема го оправих....., като смених мотора. Оказа се , че е "разбит един лагер на коляновия вал - оттам не дига налягане на маслото , не отваря достатъчно клапаните и затова няма мощност"- това са думите на сервизния техник. Сметнаха ми към 1400лв за ремонт и то ако не сменят буталата. Намерих мотор за 800 лв +смяна +консумативи -общо 1200.Никои обаче не ми каза причината за случилото се .По документи мотора бе на 130 000 км - всичко му се сменя редовно и в сервиз.Тъй че , и аз съм все още в недоумение. 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, въпрос от чисто любопитство - с AER двигател ли беше, щом пишеш 1,0 и ще го продаваш ли на части? Ако "да" - интересува ме маслената помпа едно цяло ли е с редукционния клапан на налягането в маслената система и ако са отделни части къде се намира клапана. /може той да е бил причина за описания дефект, а не разбит лагер на коляновия вал/. Сега, като ти е свален стария двг. имаш възможност да го провериш лично и да пишеш.
Двигателя е AER и наистина един биелен лагер е разбит-в сервиза бяха свалили картера и го видях. Маслената помпа не знам къде е и незнам как да я проверя-знам само,че лампата на маслото не е светвала и датчика е бил изправен.. Засега не смятам да го продавам ,защото не му знам дереджето - щом е работил с понижено налягане на маслото , може да има и други поразии.Един вещ приятел прояви желание да го поразгледа и след като се изясни картинката ще реша дали да го прдавам - ако има какво да се продава от него.
- bgfreestyler
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
Ellyst
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivanta написа:Проблема го оправих....., като смених мотора. Оказа се , че е "разбит един лагер на коляновия вал - оттам не дига налягане на маслото , не отваря достатъчно клапаните и затова няма мощност"- това са думите на сервизния техник. Сметнаха ми към 1400лв за ремонт и то ако не сменят буталата. Намерих мотор за 800 лв +смяна +консумативи -общо 1200.Никои обаче не ми каза причината за случилото се .По документи мотора бе на 130 000 км - всичко му се сменя редовно и в сервиз.Тъй че , и аз съм все още в недоумение.
бих искала да те помля за малко повече информация, за това къде успя да намериш двигаел 1,00. ние от известно време търсим по моргите но цените са значително по високи от това което посочваш. нашия двигател е със заминал си колянов вал както и 2 биоли. всяка насока ще ни е полезна.
Благодаря
Re: проблем в двигателя 1.0 бензин
Колега преди 2 дни, на мен ми здаде маслената помпа повреме на движение. Сега си търся биела, маслена помпа и вал така че ако си решил да продаваш твоя AER (моят е същия) пиши ми спешно.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Eva Alex написа:Колега преди 2 дни, на мен ми здаде маслената помпа повреме на движение. Сега си търся биела, маслена помпа и вал така че ако си решил да продаваш твоя AER (моят е същия) пиши ми спешно.
Какво ти обясниха че се е скапало по време на движение в маслената помпа? В края на краищата това са само две зъбчатки една срещу друга....
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Тоя AER ще остане в историята като несполучлив мотор, много тука такива сдадоха багажа 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Възможно, особено с "компетентната" помощ, която им е била оказана.... 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”