Регулатор на спирачното усилие на пасат В3
- rositon1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Регулатор на спирачното усилие на пасат В3
здравеите колеги искам да попитам дали някои е сменял въпросния апарат и колко пари е нов по магазините.Имам следния проблем,когато го купих пасатора задното дясно колело нещеше да спира,когато започнахме да търсим проблема се оказа че едната половина на регулатора за спирачките не деиства и тогава маистора които го правеше шунтира тази половина с еди мъркуч които директно отива към гумата но днес минавах ГТП и там се окоза че същото колело неще да хваща и се чудя каде е проблема,в апарата ли в цилиндърчето ли.Помогнете ми моля.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Щом е само едното задно значи не е помпа
.Стига да няма АБС!
Обеснявам защо :
-лредно ляво е на общ кръг със задно дясно.Също така предно дясно е на общ кръг с задно ляво.Т.е. ако проблема беше в помпата няма да е само на задното....и в предните ще има разлика (значителна).
Възможни причини за проблема ти :
-като за начало разглоби колелата отзад и смени двете цилиндърчета - струвам около 12 лв всяко
-след това смени накладките - ако не си.
-ако имаш възможност смени барабаните (те вече са цифра - 178лв комплект)
При мен проблема се оказа в барабаните - дават им допуск износване около мисля беше макс. 2мм и после вече накладките спират да лягат добре и се получава това,което си описал.След като си смених барабаните минах ГТП с отлични характеристики на задните колела....а преди това не ме пускаха изобщо понеже бяха на по 2-3%

Обеснявам защо :
-лредно ляво е на общ кръг със задно дясно.Също така предно дясно е на общ кръг с задно ляво.Т.е. ако проблема беше в помпата няма да е само на задното....и в предните ще има разлика (значителна).
Възможни причини за проблема ти :
-като за начало разглоби колелата отзад и смени двете цилиндърчета - струвам около 12 лв всяко

-след това смени накладките - ако не си.
-ако имаш възможност смени барабаните (те вече са цифра - 178лв комплект)
При мен проблема се оказа в барабаните - дават им допуск износване около мисля беше макс. 2мм и после вече накладките спират да лягат добре и се получава това,което си описал.След като си смених барабаните минах ГТП с отлични характеристики на задните колела....а преди това не ме пускаха изобщо понеже бяха на по 2-3%

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
rositon1 написа:благодаря ще пробвам с цилиндърчетата и ще видя дали има резултат с барабан съм и без abs защото помпата си работи и накладките са сменени миналата година,междо другото и ръчната не ми хваща много добре опитвах се да я регулирам жилата са натегнати до мах но пак не ще да кове
Това отива повече към барабани.
Има една друга особеност особено при комби - когато колата е в движение и опънеш ръчната тя почти няма шанс да блокира.
Когато обаче я дръпнеш на място колата не трябва да може да се помръдне от мястото си дори с много зор на 1-ва (при хубаво работеща ръчна)....така че ако очакваш да закове докато колата се движи.....смао с кофти гуми или при гадна настилка

Ако и това с на място не даде резултат - тогава вече или барабаните са износени и са за смяна или жилата са се разпънали...
Успех!
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Същия проблем и при мен колега - смених накладки цилиндърче и пак на стенд показва 50% разлика между задните колела.Оказа се барабана - явно доста по износен от другия.....Ако ги сменяш - давай и двата за да не се получи обратния ефект!
Между другото кантара не регулира ли съотношението предни - задни или бъркам?
Между другото кантара не регулира ли съотношението предни - задни или бъркам?