Защо е дефицит вентото?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Нед 02 мар 2008 23:36

Аз имам венто от 1 година..и съм го карал как ли не..и по виадуктите от ботевград към софия..с 180-190 трябва да имаш яко здрави ръце за да си сигорен като изпреварваш..развява се отсякаде,ако е с нормалното окачване..то имаше даже тема сравняваща Венто и Ауди80...и като основен недостатък се пише задното окачване защото от Фау-Ве са сложили сащото като на голфа и не са сметнали че огромния багажник ще занася...иначе...натема багажник...Е тфа е багажник!! имам 60литра газова бутлика..в него...и спокойно си влизма и аз вътре...а хич не сътм дребен човек...(хаха тука подкрепям колегата с идеята за труповете и аз съм си го мислел хахаха)

За смяна..търсих какфо ли не..защото на един етап ми стана тясничко...и си зех Пасат Б4...и съм мн доволен от него...но за градски условия..Вентото е номер 1! с 1.8 двигателя ..си го ръчкам как си искам..и върви та пушек се дига....
8)

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Нед 02 мар 2008 23:43

lyubobg написа: и е по-стабилен :wink:

Дали си сигурен в това? :wink:
Hough!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 03 мар 2008 8:55

digigi написа:В Америката никога не са променяли името nа Jetta! Там е нямало Vento и Bora! Винаги е било Jetta.
А иначе мисля , че Джета е много по-слабо търсен модел, съответно по-малко произвеждан като бройки и по-малко ги има на пазара на втора ръка! Голф читав можеш да намериш по-лесно защото има много голям избор докато Джета или Венто е трудно да се намери щото ги няма :wink:

Колега във щатите е пълно с БОРА в това мога да те уверя... Години между 99-2004 в УСА са все БОРА - лично проверено :idea: :wink: :arrow:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 03 мар 2008 9:17

не знам какво си проверил лично да пълно е с Бора но отзаде и пише Jetta Wink и там значт Вентото като Jetta MK3 а Бората като Jetta MK4 :)

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пон 03 мар 2008 12:29

а след като вентото е по така рядко срещано в сравнение с голф 3,дали и с резервните части е така или те са еднакви с тези на голф 3.имат ли разлика голф 3 и венто в двигателите и окачването.

Потребителски аватар
Mitaka.
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mitaka. » Пон 03 мар 2008 12:31

не знам какво си проверил лично да пълно е с Бора но отзаде и пише Jetta Wink и там значт Вентото като Jetta MK3 а Бората като Jetta MK4

Мдааа, даже тука в квартала има една Бора, но пък отзад си пише Джета, май са си я внесли от САЩ.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 03 мар 2008 12:40

StS написа:
digigi написа:В Америката никога не са променяли името nа Jetta! Там е нямало Vento и Bora! Винаги е било Jetta.
А иначе мисля , че Джета е много по-слабо търсен модел, съответно по-малко произвеждан като бройки и по-малко ги има на пазара на втора ръка! Голф читав можеш да намериш по-лесно защото има много голям избор докато Джета или Венто е трудно да се намери щото ги няма :wink:

Колега във щатите е пълно с БОРА в това мога да те уверя... Години между 99-2004 в УСА са все БОРА - лично проверено :idea: :wink: :arrow:

Не си прав ... в УСА са само Jetta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Jetta (Прочети как се е казвала Бора в Северна Америка)

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 03 мар 2008 16:15

Мда...една уикипедия да прочетеш и ще видиш че в щатите се произвежда само джета...освен тфа можеш да установиш че в китай произвеждат някакъв хибрид между венто и пасат б4...

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 03 мар 2008 17:12

Oxyde написа:Мда...една уикипедия да прочетеш и ще видиш че в щатите се произвежда само джета...освен тфа можеш да установиш че в китай произвеждат някакъв хибрид между венто и пасат б4...

По принцип Уикипедията не бива да се счита, че съдържа 100% вярна информация, но и аз съм бил в Щатите и съм го видял с очите си ...

Потребителски аватар
mimovento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimovento » Пон 03 мар 2008 22:03

Колеги 4год.карах Голф2.Сега от година и половина карам Венто аз лично съм възхитен от този автомобил.Срашно много ми допада.И върви много прилично-даже много.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 06 мар 2008 15:23

L&R написа:Не е ли комби неудобно е за детски колички :D

И за кучета.... :wink:

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Чет 06 мар 2008 17:11

аз от близо година имам венто и го намирам за много по-стабилно и комфортно не само от голф, а въобще от колите тип хечбек.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Чет 06 мар 2008 17:14

по комфортно да,по стабилно..на права сигорно...но в завой е друга приказка :wink:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 06 мар 2008 17:31

МИНУСИ:
- задното окачване! За да минат евтино, от VW са го направили много меко! Вози добре, но не е достатъчно стабилно в завои. Тъй като е същото като на Golf 3, a Vento е с доста по-тежка и дълга задница, се износва повече от това на Golf 3. Не мога да разбера кога тези от Volkswagen ще се сетят на седановите версии да слагат друго, подсилено окачване. На версиите GT е подсилено спортно и е доста по-добро и стабилно в завои;
- тясно вътрешно пространство, особено на задната седалка. Малко безмислено при огромния багажник;
- “само” 55 литра резервоар. Можеше и повече - поне 60-70 (като на Audi 80 и Passat B3/B4);
- не се предлага версия sincro за задвижване на четирите колела;

http://www.vwclub.bg/articles.php?id=15

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Чет 06 мар 2008 17:48

абе нз за отзад 4 човека съм качвал :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”