Проблем: Тече вода в купето!
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем: Тече вода в купето!
Колеги, днес реших да поизчистя малко колата с прахосмукачката и гледам - под стелките на шофьорското място е мокро.. вдигнах тапицерията и какво да видя - то всичко подгизнало.. Проблемът е само при шофьора, на другите места е сухо.. на снимката се вижда ясно, че нагоре към педалите също е сухо.. може ли да тече през вратата? В предните врати имам говорители.. евнтуално оттам нещо да минава.. Откъде другаде може да тече според вас?

- kaica_niko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
д
възможно ли е уплътненията на вратите да са позаминали малко?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: д
kaica_niko написа:възможно ли е уплътненията на вратите да са позаминали малко?
не, уплътнението на вратата го гледах подробно и не намерих места, където да е скъсано или смачкано..
-
- Автомобил:
- Двигател:
х
Спорет мен колега е от тия трите гумените тапи за6тото на скоро един приятел има6е са6тия приблем намаза ги сас силикон и бси4ко се оправи
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
На един колега от клуба, Голфа (3ка) му беше подгизнал по същия начин.първо погледнахме под кората на чистачките, от към шофьорската страна,там където влиза жилото на капака има една гумичка за уплътнение тя се беше извадила наместихме я,и малко силикон сложихме след това видяхме някакав отвор за кабели за алармата сигурно зад мотора от към купето-и там със силикон, и отдолу на прага под вратата ,където се слага крика като ръб, там имаше като цепнатина по ръба-и там силикон,и вече от доста време му е сухо иначе я бяхме разпарчадисали че я сушихме цял ден.дано съм бил полезен че с тва обяснение....
-
- Автомобил:
- Двигател:
х
А може и от радятора на парното да е
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички! Ще погледна за жилото на капака и другите места, които споменахте.
имам, но се съмнявам оттам да тече.. наскоро му прочиствах каналчетата за оттичане..
Все ми се струва, че е от вратата, ама ми казаха, че кората се сваляла много трудно и можела да се счупи.. вярно ли е това? и тя как се маха изобщо
? не видях по нея нито винтове нито нищо..
handycam написа:шибидах имаш ли?
имам, но се съмнявам оттам да тече.. наскоро му прочиствах каналчетата за оттичане..
Все ми се струва, че е от вратата, ама ми казаха, че кората се сваляла много трудно и можела да се счупи.. вярно ли е това? и тя как се маха изобщо

- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Къде се оттича водата от предното стъкло- в отсека м/у коша на двигателя(отпред) и ламарината под предното стъкло (отзад).
В двата края на този отсек има два отвора към предните подкалници- оттам да се оттича водата ,ако дупките са задръстени от кал,листа ,борови иглички и др. водата се стича в купето.
В двата края на този отсек има два отвора към предните подкалници- оттам да се оттича водата ,ако дупките са задръстени от кал,листа ,борови иглички и др. водата се стича в купето.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Дотук резултатът е следният: Свалих говорителя и видях, че за да да мине кабелът за него беше направен процеп около 5 см дълъг.. намазах обилно със силикон, пък ще видим. След това се захванах с тапите по пода и ги силиконирах подобаващо.. махнах кората над моторчето за чистачките и прегледах улътненията на всичко, което излиза от купето, но ми се сториха добре.. и не ги пипах.. Сега остава да изчакаме да завали и ще видим дали съм направил нещо

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
dokros написа:Излей две кофи вода на предното стъкло и ще видиш ефекта.
Прочисти ли дупките за оттичане към предните подкалници ?
да, прочистих ги, имаше малко листа и нищо повече.. пробвах да й изсипя кофи с вода на предното стъкло и на шофьорската врата и нищо не тече.. може би тогава се пълни от долните тапи за оттичане.. така или иначе те сега са добре силиконирани.. след 2 седмици ще имам възможност да я оплискам с маркуч с пистолет за високо налягане и предполагам тогава ще си покаже..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”