Преди време бях засекък подобна тема ама немога да я изровя та въпроса ми е конкретен:
Понеже единия преден амортисьор ми е изтекъл яко,а съм се ориентирал да взема два КАYABA маслени за по 64лв бройката само пълнителите.
При Б3 1989 модел дали се сменят само пълнителите или целите макферсони ако някой знае да каже плс.

Предни амортисьори
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
re
купувас 2 пълнителя -предни за Пасат и си готов,после задължително на РЕГЛАЖ----ПРЕДНИЦА---успех,и не се занимаваи с глупости 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: re
[list]Radoslav_Radev написа:купувас 2 пълнителя -предни за Пасат и си готов,после задължително на РЕГЛАЖ----ПРЕДНИЦА---успех,и не се занимаваи с глупости
Мда и ако се окаже че твоите са от тези който вървят със стойката пълнителите ще са ти за подарък

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Трябва да е с гайка. Отвиваш с тръбния ключ и пълнителя се вади.
Както са те посъветвали по - горе колегите, първо разглоби, после ходи до магазина, щото аз си направих врътката. По принцип трябва да са пълнители, дефакто обаче германеца като ги е сменял в един момент е турил цели и става кофти.
Хубаво че тия в магазина излезнаха пичове та си ми взеха пълнителите и ми върнаха парите, за което евала им правя.
П.С Да не се подлъжеш като ги гледаш на място с повдигане на праховия маншон има едно дето много прилича на гайка, все едно държи пълнителя, ама не е. Сложено е там и върши работата на водач на маншона сигурно. Бутафорно е!
Както са те посъветвали по - горе колегите, първо разглоби, после ходи до магазина, щото аз си направих врътката. По принцип трябва да са пълнители, дефакто обаче германеца като ги е сменял в един момент е турил цели и става кофти.
Хубаво че тия в магазина излезнаха пичове та си ми взеха пълнителите и ми върнаха парите, за което евала им правя.
П.С Да не се подлъжеш като ги гледаш на място с повдигане на праховия маншон има едно дето много прилича на гайка, все едно държи пълнителя, ама не е. Сложено е там и върши работата на водач на маншона сигурно. Бутафорно е!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Днес купих скобички за пружини 16лв от бриколажа и ще вида кога да я разпарчальосам на работа,че сега много студдд.Към пълнителите в комплекта дали вървят тампони,маншони и тем подобни простотии или трябва и тях да купувам??
ПП това за гайката с тръбния ключ много грубо бре,фриц трябва да е помислил с кво се развива тази гайка може би сегментни/секторни ключове/,дето са полудъга и завършват със зъбче от едната страна,ще се гледа като се свали.
ПП това за гайката с тръбния ключ много грубо бре,фриц трябва да е помислил с кво се развива тази гайка може би сегментни/секторни ключове/,дето са полудъга и завършват със зъбче от едната страна,ще се гледа като се свали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Danny boy написа:Днес купих скобички за пружини 16лв от бриколажа и ще вида кога да я разпарчальосам на работа,че сега много студдд.Към пълнителите в комплекта дали вървят тампони,маншони и тем подобни простотии или трябва и тях да купувам??
Към амортесьорите вървят само гайката на стъблото отгоре и /ако е пълнител/ гайката която държи пълнителя, всичко друго се купува отделно при нужда и на бр. А именно тази гайка можеш да я отвиеш и с широк ключ но и тръбния върши работа.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, по 62 лв/брой си взех пълнители на Билщайн - газови за пасатора, но с доста отстъпки... потърси и ти такава
Най-лесно ще разбереш като разръчкаш с тел под "гайката" - ако излезе резба си с пълнители - ако ли не... ядец
В момента се забавлявам с едни макферсони за моя Пасат от един донор , който беше и с по-големи спирачки, но май моите макферсони са доста по-различни... ще пусна снимки след няколко дни ако се сетя

Най-лесно ще разбереш като разръчкаш с тел под "гайката" - ако излезе резба си с пълнители - ако ли не... ядец

В момента се забавлявам с едни макферсони за моя Пасат от един донор , който беше и с по-големи спирачки, но май моите макферсони са доста по-различни... ще пусна снимки след няколко дни ако се сетя

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Прав излезе колега има резба отдолу под гайката,значи съм с пълнители.Още един въпрос абе на тия амортисьори не трябва ли да има прахозащитни маншони щото като го гледах днеска моя нямаше,имаже набримчена една пластмасова чаша ама тя не пази стъблото,че на всичкото отгоре тая дето беше монтирана на изпусналия амортисьор беше монтирана неправилно и стъблото му беше дирекно на атмосферни влияния,той и затова е изпуснал,а колата беше дошла от германия-профани.Питам щото на задните си ги има маншоните макар..... и на парчета.