Предни амортисьори

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Предни амортисьори

Мнениеот Danny boy » Чет 06 мар 2008 17:25

Преди време бях засекък подобна тема ама немога да я изровя та въпроса ми е конкретен:
Понеже единия преден амортисьор ми е изтекъл яко,а съм се ориентирал да взема два КАYABA маслени за по 64лв бройката само пълнителите.
При Б3 1989 модел дали се сменят само пълнителите или целите макферсони ако някой знае да каже плс.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 06 мар 2008 17:33

Kakви макферсони,ве колега?
Те са си отделно от амортисьорите.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 06 мар 2008 17:41

така се изцепи продавача аз досега не съм сменял може би става въпрос за амортисьорната стойка???

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 06 мар 2008 17:46

Имаше преди време такава тема и се оказа че няма еднозначен отговор кой с какви е :idea: Като ги свалиш ще видиш и тогава купувай. По принцип от 88 до 90г трябва да са само пълнители а от 91 до 93г да са комплект със стъблото но се оказва че не при всички е така :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот Radoslav_Radev » Чет 06 мар 2008 17:59

купувас 2 пълнителя -предни за Пасат и си готов,после задължително на РЕГЛАЖ----ПРЕДНИЦА---успех,и не се занимаваи с глупости :D

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: re

Мнениеот Теодор » Чет 06 мар 2008 18:19

Radoslav_Radev написа:купувас 2 пълнителя -предни за Пасат и си готов,после задължително на РЕГЛАЖ----ПРЕДНИЦА---успех,и не се занимаваи с глупости :D
[list]
Мда и ако се окаже че твоите са от тези който вървят със стойката пълнителите ще са ти за подарък :twisted:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 06 мар 2008 18:21

ами,ще почакам някоя хубава събота и ще си го разглобя,ще видя от кой вид е и аиде до магазинчето.Нататък е ясно.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 07 мар 2008 9:51

здр. моето мнение е като на колегата Теодор,първо ги свали и тогава ги смени,аз съм 92г. 1.8 абс и съм с пълнител,а съм виждал и с цял макверсон,УСПЕХ.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 07 мар 2008 11:37

как е захванат пълнителя към телескопичната стойка??Щифт?;Гайка?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 07 мар 2008 14:25

Трябва да е с гайка. Отвиваш с тръбния ключ и пълнителя се вади.
Както са те посъветвали по - горе колегите, първо разглоби, после ходи до магазина, щото аз си направих врътката. По принцип трябва да са пълнители, дефакто обаче германеца като ги е сменял в един момент е турил цели и става кофти.
Хубаво че тия в магазина излезнаха пичове та си ми взеха пълнителите и ми върнаха парите, за което евала им правя.

П.С Да не се подлъжеш като ги гледаш на място с повдигане на праховия маншон има едно дето много прилича на гайка, все едно държи пълнителя, ама не е. Сложено е там и върши работата на водач на маншона сигурно. Бутафорно е!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 07 мар 2008 14:38

Днес купих скобички за пружини 16лв от бриколажа и ще вида кога да я разпарчальосам на работа,че сега много студдд.Към пълнителите в комплекта дали вървят тампони,маншони и тем подобни простотии или трябва и тях да купувам??
ПП това за гайката с тръбния ключ много грубо бре,фриц трябва да е помислил с кво се развива тази гайка може би сегментни/секторни ключове/,дето са полудъга и завършват със зъбче от едната страна,ще се гледа като се свали.

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Пет 07 мар 2008 15:13

Danny boy написа:Днес купих скобички за пружини 16лв от бриколажа и ще вида кога да я разпарчальосам на работа,че сега много студдд.Към пълнителите в комплекта дали вървят тампони,маншони и тем подобни простотии или трябва и тях да купувам??
ПП това за гайката с тръбния ключ много грубо бре,фриц трябва да е помислил с кво се развива тази гайка може би сегментни/секторни ключове/,дето са полудъга и завършват със зъбче от едната страна,ще се гледа като се свали.

Към амортесьорите вървят само гайката на стъблото отгоре и /ако е пълнител/ гайката която държи пълнителя, всичко друго се купува отделно при нужда и на бр. А именно тази гайка можеш да я отвиеш и с широк ключ но и тръбния върши работа.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 07 мар 2008 16:41

а защо не погледнеш и тампоните на амортисиорите,тези които са отгоре на аланжерона,така и така ще разглабяш,май бяха по 25лв.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 07 мар 2008 21:25

Колега, по 62 лв/брой си взех пълнители на Билщайн - газови за пасатора, но с доста отстъпки... потърси и ти такава :)
Най-лесно ще разбереш като разръчкаш с тел под "гайката" - ако излезе резба си с пълнители - ако ли не... ядец :)

В момента се забавлявам с едни макферсони за моя Пасат от един донор , който беше и с по-големи спирачки, но май моите макферсони са доста по-различни... ще пусна снимки след няколко дни ако се сетя :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 08 мар 2008 19:06

Прав излезе колега има резба отдолу под гайката,значи съм с пълнители.Още един въпрос абе на тия амортисьори не трябва ли да има прахозащитни маншони щото като го гледах днеска моя нямаше,имаже набримчена една пластмасова чаша ама тя не пази стъблото,че на всичкото отгоре тая дето беше монтирана на изпусналия амортисьор беше монтирана неправилно и стъблото му беше дирекно на атмосферни влияния,той и затова е изпуснал,а колата беше дошла от германия-профани.Питам щото на задните си ги има маншоните макар..... и на парчета.

Върни се в “Passat”