термостата не отваря
-
- Автомобил:
- Двигател:
термостата не отваря
здр,имам голям проглем,термостата неште да отвори големия крьг,смених три броя и те не тръгнаха и накрая реших да нагрея единия и зема че си отвори на определените градуси,поставих го пак на мястотому но пак несе отвори дигна пак 110градуса без да се отвори
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
forka22 написа:как да разбера дали помпата работи не само дая сменям напразно ,вече смених гарнетура на главата ,но мерси за савета ште пробвам без термостат
- Ами общо взето това е най сигурния начин да разбереш дали е от помпата. Тя върти но не осигурява нужното налягане в системата за циркулация на охл.течност

А помпата не е кой знае колко скъпа около 40-50лв е и смяната не е трудна освен ако нямаш климатик

- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дано да съм прав и се размине "тънко". Това го пиша, защото миналата седмица на един приятел се случи подобно нещо - стрелката даваше индикация,че автомобила прегрява,светеше лампата 120 градуса
Сменихме термостата - същата история-щом дадеш контакт и температурата "скачаше" до към 100 градуса. Да се надяваме , че е обезвъздушил системата както трябва. Много бързо пишете еееей 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
forka22 написа:ами като купих колата вътре стрелката не работеше,отворих таблото размардах стрелката и след врвме тя трагна,как да проверя дали ми показва точно стрелката
- Най лесно хващаш горния маркуч към радиатора когато стрелката ти покаже 90гр би трябвало да е загрял така че да не можеш да го държиш повече от няколко секунди без да ти запари, а по точно с термометър в казанчето