Да порицая и похваля! /тема само за родители/

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Да порицая и похваля! /тема само за родители/

Мнениеот веселин » Пет 07 мар 2008 23:26

Понеже става въпрос на пръв за "частен случай" , но може да е насока за родители при възникване / недай си боже / за подобен проблем!
Предварително да заявя , ако темата нарушава правилата да се заключи или изтрие.....Та за кво иде реч
Вчера 6-ти март си взимам щерката от градина, ОДЗ "Карлсон" - Младост -2
Направи ми впечатление , че е вяла и пребледняла , но ми каза че е добре и е просто уморена
Прибирайки се у дома се сви със силни болки в корема и след 5 минути се почна една серия от 5 повръщания в рамките на половин час - обадих се на личната лекарка и предприех указаното от нея лечение
Днес след преглед на детето при нея и по нейно указание , отидох до ОДЗ - то за да ги информирам , че детето няма да е днес на градина и има бележка за заболяването - каква беше изенадата ми като разбрах , от 29 деца в групата само 9 са били на градина - 20 деца в същата нощ са били в подобно състояние.
Реших , че не мога да оставя така нещата и започнах да звъня - за жалост твърде късно на разни уж "горещи телефони" , на уж "влиятелни" ведомства / междувременно разбирам , че общия брой на децата неприсъствали в този ден на занятия е около 60 :shock /
Звъня на "горещ телефон в МЗ" - отсреща :asleep :asleep :asleep
Звъня на "горещ телефон" в РИОКОЗ - отсреща :asleep :asleep :asleep
Звъня на 112 / много адекватно работят хората :bowdown / и оттам ми дават "горещ телефон" в Столична община - и на тамошния дежурен - :bowdown
Обяснявам че така и така 60 деца със сходни симптоми .....
След това в рамките на 30 минути ми се обаждат двама заместник-кметове / образование и здравеопазване / да ме питат за обстоятелства по случая - все пак учереждението е общинско .....
Ще вземат мерки за установяване на причините - дали е от храната или е вирус отвън :dontknow: , но и не е моя работа / според мен е от храна или напитка / изхождайки от скромните ми медицински познания на ветеринарен техник
На 7 - мо РПУ нямаше смисъл да звъня - не им е в компетенцията
На медии също не съм звънял ....
Родители - не разчитайте за подобни случаи на РИОКОЗ и МЗ Да не дава бог на никой това което преживях снощи гледайки страданията на детето си , дано съм бил полезен с изводите от патилата си! Извинявам се за тирадата! :oops:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 07 мар 2008 23:36

Дано да не е сериозно и бързо да се оправи и да те радва малката успех. И аз съм имал като тебе такива проблеми и знам за какво става въпрос. :lady_dance:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 07 мар 2008 23:55

Докато не вкарат в затвора няколко крадливи и немърливи лелки от детски заведения и няколко отговорни лица за натравяне на деца - няма да се оправят нещата. Дано скоро се оправи щерката и да е жива и здрава, да няма повече такива премеждия.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 08 мар 2008 1:52

ух милото дете , да им е*а п**ката майчина да им е*а на тия немарливи чудовища ... бива ли такова нещо бе , става дума за дечица, за малки слънчица.... де**а п**ка им майчина де*ба немарлива :?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 08 мар 2008 2:04

hooligans написа:ух милото дете , да им е*а п**ката майчина да им е*а на тия немарливи чудовища ... бива ли такова нещо бе , става дума за дечица, за малки слънчица.... де**а п**ка им майчина де*ба немарлива :?

Тъй-тъй....и мен ме пиши.... :evil: :evil: :evil: :a boi de :laser
Това някаквя практика ли стана с тези градини???
То мърлявщината край няма!!!!

Мога доста да пиша за МЗ и НЗОК...Наредба N2....-и всичко само ще подтвърди написаното от Веселин и Добрин....
Добре че все пак някой не е спал...Не че това ще върне нещата....
И дано не направят ..."анкетна комисия" и сега...
СЕЧ трябва...не бърборене!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 08 мар 2008 10:05

КОлеги , не искам да съм адвокат на никого , ама да знаете че и мързеливите лелки не винаги са отговорни ... най много да са отговорни за количеството на храната да кажем ..... просто доставката на храни в този сектор е сладка работа свързана с подкупи за това кой ще "зарежда" и същевременно предлагане на най-ниската цена ( да не излезе че се набутва обществото от печалбари :wink: ) и в резултат всичко което идва за храна и пиене е "изпилено " от съдържание и се използват меко казано странни .....вещества :( Въобще тази практика за "чаша мляко за всяко дете " в училищата и детските заведения доведе до много странни продукти - разбрах това , когато взех да поглеждам чат пат закуските на моя големия синковец, на когото наредих да не ги хвърля - честа практика- а да ги носи ... та всички в тази верига са наясно за какво иде реч и не им дреме много много , затова и се развоняват само , когато нещо стане обществен интерес и гръмнат медиите - иначе гарван гарвану око не вади :!: Значи трябва да се дига пушилка по вестниците първо - другото е загуба на време - това е моя извод от цялата работа :!:
Дано на колегата всичко се окаже леко вирусно и да минава - болно дете не е работа .... :(

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Съб 08 мар 2008 10:56

ВЕСКО, съчувствам ти !!! Дано бързо да се оправи детето !!! Знаеш, че цялата система в България е такава нехайна !!! Поздрави на теб !!!

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 08 мар 2008 11:03

Моята колежка в петък не дойде на работа защото и нейното дете в четвърък е било със същите симптоми! Те живеят в Младост 4 ама незнам детето къде го водят на градина. И тя беше изкарала една вечер в Пирогов.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 08 мар 2008 11:23

Колега съчувствам ти искренно. Дано малката е добре вече .
Моя малчуган е в Дружба на ясла и мога да ти кажа че е същата история.Според мен няма оправия с тия градини и ясли.както каза колегата това са едни порочни практики който са от години и няма кой да ги спре гадовете.Гарван гарвана око не вади.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Съб 08 мар 2008 11:27

:( много е грозно това което се случва напоследак в децките градини , и изобщо в България , но нали знаете че рибата се вмирисва от главата, до кога ще ги търпим тези нашите оправници дето си мислят само за личните си джобове и задници :a boi de :a boi de :a boi de

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Съб 08 мар 2008 11:36

Абе деца,нямам още,ама много се замислям,ако имам дали да ги пускам на градина,за 1-2 месеца това е сигурно 4 или 5 такъв случай.Не ги ли е срам малко бе майка им да е*ба,то като не става културно,явно тряя се бием,аз друг начин не виждам!!!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 08 мар 2008 12:53

пробвай да звъннеш в НАП
същата работа :evil:

п.с. малко не е по-темата, ама има връзка :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 08 мар 2008 13:32

С интерес ще проследя седмичния бюлетин на Столичния РИОКОЗ за да видя как нагласят стъкмистиката за заболяванията в столицата :evil:
http://www.siokoz.com/?wetid=1

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Съб 08 мар 2008 14:13

аз живея точно до детската градина където два пъти се натровиха дечицата, ако се сещате, и ще ви кажа, че в градинката се събират най-големите утрепки и наркоманчета на квартала, и никой не прави нищо, а е детска ясла, още по-малки са!!! гледам ги вечер висят наркоманите по люлките, пушат, хвърлят, въобще...и после децата се натровили

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 08 мар 2008 15:25

Това ми е и на мен един от големите страхове... като знам какви боклуци се дават на децата за храна... ужас. Но в крайна сметка най-голяма вина имат общините, които искат със жълти стотинки да изхранят децата и съответно търговете за доставка на продукти печелят разни измислени фирмички, избрани поради единствено ниската цена, която са предложили... никой не гледа качество, произход... луда работа. Сто пъти предпочитам да дам доста по-голяма такса за градина, но да ми гарантират качествено отглеждане на щерката...

А що се отнася до "съдействието" на държавните институции - в крайна сметка, май доста отдавна спрях да разчитам на тях. В държавата ни единствено може да се разчита на пари и на приятели...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”