Предварително да заявя , ако темата нарушава правилата да се заключи или изтрие.....Та за кво иде реч
Вчера 6-ти март си взимам щерката от градина, ОДЗ "Карлсон" - Младост -2
Направи ми впечатление , че е вяла и пребледняла , но ми каза че е добре и е просто уморена
Прибирайки се у дома се сви със силни болки в корема и след 5 минути се почна една серия от 5 повръщания в рамките на половин час - обадих се на личната лекарка и предприех указаното от нея лечение
Днес след преглед на детето при нея и по нейно указание , отидох до ОДЗ - то за да ги информирам , че детето няма да е днес на градина и има бележка за заболяването - каква беше изенадата ми като разбрах , от 29 деца в групата само 9 са били на градина - 20 деца в същата нощ са били в подобно състояние.
Реших , че не мога да оставя така нещата и започнах да звъня - за жалост твърде късно на разни уж "горещи телефони" , на уж "влиятелни" ведомства / междувременно разбирам , че общия брой на децата неприсъствали в този ден на занятия е около 60

Звъня на "горещ телефон в МЗ" - отсреща

Звъня на "горещ телефон" в РИОКОЗ - отсреща

Звъня на 112 / много адекватно работят хората

Обяснявам че така и така 60 деца със сходни симптоми .....
След това в рамките на 30 минути ми се обаждат двама заместник-кметове / образование и здравеопазване / да ме питат за обстоятелства по случая - все пак учереждението е общинско .....
Ще вземат мерки за установяване на причините - дали е от храната или е вирус отвън

На 7 - мо РПУ нямаше смисъл да звъня - не им е в компетенцията
На медии също не съм звънял ....
Родители - не разчитайте за подобни случаи на РИОКОЗ и МЗ Да не дава бог на никой това което преживях снощи гледайки страданията на детето си , дано съм бил полезен с изводите от патилата си! Извинявам се за тирадата!