Райграс вкъщи? Възможно ли е?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 08 мар 2008 22:49

според мен, ще се появи мухал в помещението

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Съб 08 мар 2008 23:02

ZLaTa_KiFLa написа:според мен, ще се появи мухал в помещението
:shock какво те кара да мислиш така

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 08 мар 2008 23:04

еми гледам мн животни и съм забелязала, че там където е висока влажността, каквото и отопление да има или лампи има и плесен.Раиграса изисква често поливане, съутветно висока влажност.Поне така аз мисля

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Съб 08 мар 2008 23:07

А да забеляза че магазина е в търговски център, който 100% има читава вентилация така че да не се задържа влага :wink:

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 08 мар 2008 23:09

ми не видях, че е затворвно помещение без слънчева светлина :oops:

Потребителски аватар
lz1kka
Автомобил: Audi S7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lz1kka » Нед 09 мар 2008 2:32

Благодаря ;)

Косенето вече го пробвах на едното място и да си кажа оказа се много по-лесно отколкото смятах. С една съвсем обикновена ножица го подстригах за по-малко от 2 минути. Събирането на остатъците не съм го оттренирал, но мисля, че с една прахосмукачка ще се получи :)

Който иска може да заповяда да го види на живо (в търговски център Гранд), но само да не кажете сега ,че си правя реклама :roll:

За мухал не се притеснявам за сега... По-скоро ме е страх тея ПДЧ плоскости да не вземат да гният, но внимавам до колкото мога. Получава се малко странен феномен за сега защото на едното място расте като полудял а на другото едвам докарва 1-2 милиметра на денонощие. Не е от светлината и от поливането та остава да е от почвата понеже е различна. Още не съм започнал да го третирам с тор.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Нед 09 мар 2008 10:37

най-вероятно е от почвата, щом всичко друго е еднакво :) А относно събирането...внимавай с тая прахосмукачка да не събереш и половината почва :lol: иначе с окосеното вместо да го хвърляш, може да го минеш през някакъв раздробител, да стане на ситни парчета, да го умешаш с почва, да го сложиш в някакъв проветрен сандък или нещо подобно и след някои и друг месец да си имаш собствен тор :D

Потребителски аватар
lz1kka
Автомобил: Audi S7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lz1kka » Нед 09 мар 2008 11:41

Cyberloner написа:най-вероятно е от почвата, щом всичко друго е еднакво :) А относно събирането...внимавай с тая прахосмукачка да не събереш и половината почва :lol: иначе с окосеното вместо да го хвърляш, може да го минеш през някакъв раздробител, да стане на ситни парчета, да го умешаш с почва, да го сложиш в някакъв проветрен сандък или нещо подобно и след някои и друг месец да си имаш собствен тор :D

А бърже... :lol:

Между другото прав си за прахосмукачката... Други идеи за събиране? Ако използвам някакво гребло имам чувството, че положението няма да е много приятно... :roll:

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Нед 09 мар 2008 11:48

принципно с някаква слаба прахосмукачка не би трябвало да направиш много бели :) иначе градинарите си имат косачки ама метода е малко неприложим за твоя случай... с раздухване също няма да стане че ще се разлети пръст на всякъде :) ...греблото не е лоша идея :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”