mladennn написа:е нещо да речем макс скорост ускорение разход на гориво
Бях казал че не искам да споделям субективни наблюдения, но до момента минах над 800 км. с машинката и се усеща.
Предвид факта че не се знае кога ще ходя на ДИНО ще споделя какви са ми наблюденията и СУБЕКТИВНОТО усещане:
По-бързо развива обороти
Ускорението се усеща по-добре - най-вече при 3 до 5-та предавки (1-ва и 2-ра са къси и стигам до 6500-7000 об/мин за до 3 сек. на предавка, не съм засичал точно, но първа свършва отвратително бързо

при отнемане на газта и последващо подаване на газ за ускоряване колата поема осезаемо по-добре, при изключена система има известно замисляне. На 3-та предавка в диапазона 2500 - 5000 об/мин е най-осезаемо. Изпреварването без смяна на предавка е вече осезаемо по-бързо и лесно.
Разхода е с около 0,5 л. нагоре (карам само на бензин 95 от ЛУКОЙЛ), но това може и да е от факта че карам с по-висока средна скорост и натискам по-често да изпреварвам (с чисто ново окачване МОНРО РЕФЛЕКС и джаджата се усещам малко по-уверен и стабилен на пътя за да изпреваря без да ми е необходимо поне 500-700 м. свободен идеално прав път)
Максимална скорост не съм пробвал - не това ми е основната цел
Няколоко дилетантски опита от моя страна за 0-100 км/ч се вместиха от 13.1 до 14.2 сек, засичано с GSM хронометъра. Тежа 118 кг, като имах и около 30 кг. багаж с мен. При 1-2 от опитите врътна малко гуми (зимните) и на втора предавка.
Имам чувството че сякаш влиянието е повече от гледна точка на въртящ момент, отколкото на мощност (усеща се подобрена еластичност на мотора)
Предпазливо предполагам едно поне 7 - 10 % подобрение (предвид че опеделено се усеща разлика, а доколкото знам прага да се усети разлика е около 5%)
Още веднъж повтарям че това са СУБЕКТИВНИ наблюдения, моля да не се хващате за цифри и изказвания, просто споделям какво усещам и наблюдавам
Поздрави!