STEMO - даваш едно връщат ти друго

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
abcd
Автомобил:
Двигател:

STEMO - даваш едно връщат ти друго

Мнениеот abcd » Пон 10 мар 2008 15:15

Преди известно време дадох домашния си принтер HP в STEMO за поправка. Приемчика го прегледа, пусна и каза да дам 20 лева ако искам да го тестват специалистите на сервиза. Платих. Помолиха ме да оставя и адаптера. Мина много време. Обадиха ми се да си го получа. Изненадата дойде когато ми обясниха, че на принтера му няма нищо но аз съм им дал неподходящ адаптер. Като започнах да обяснявам, че никога не съм имал друг освен оригиналния за модела стигнаха до там с предположенията, че сигурно мой приятел е направил смената. Държяха се нагло. Адаптера който се опитваха да ми пробутат нямаше нищо общо с HP модела. Помолих за разговор с шефа. Появи се шефката им - любезна но повече отзивчивост щях да получа ако обяснявах на някое дърво. Проблема е: как да ги съди човек като принтер от този клас е само около 80 лева. Та, колеги, интересно ми е какво бихте направили вие на мое място.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 10 мар 2008 15:24

Споко всичко се връща ..на път съм да отхвърля тяхна оферта за 102 000 евро :)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 10 мар 2008 15:25

Tyan написа:Споко всичко се връща ..на път съм да отхвърля тяхна оферта за 102 000 евро :)

:lol:

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Пон 10 мар 2008 15:29

102 000 :shock

miroslavg111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miroslavg111 » Пон 10 мар 2008 15:30

Здравей колега.
Съжалявам за случката. Опитай да поучиш съдействие от Комисия за Защита на потребителите. Ако имаш документ за покупка (сканиран към описанието) и опишеш детайлно ситуацията може и да се намесят. Писмото до тях изпрати с копие до новинарските емисии на телевизиите и до по-големите вестници. Като не забравиш да пуснеш копие и до фирма Стемо - за предпочитане до офиса им, пр, секретарка и всички други електронни адреси на шефове.
Ина голяма вероятност да ти обърнат внимание.
По този начин няколко пъти успешно защитавам правата си ;-)

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Пон 10 мар 2008 15:35

miroslavg111 написа:Здравей колега.
Съжалявам за случката. ....... Като не забравиш да пуснеш копие и до фирма Стемо - за предпочитане до офиса им, пр, секретарка и всички други електронни адреси на шефове.
Ина голяма вероятност да ти обърнат внимание.
По този начин няколко пъти успешно защитавам правата си ;-)

Прав е колегата само така се задействат тия момчета.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 10 мар 2008 15:40

Дай им да разберат :да: :smackbum

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Пон 10 мар 2008 16:16

Преди половин година някъде на мен ми спретнаха следния номер от СТЕМО, който е достоен за книгите. Имах лаптоп и точно преди да му изтече гаранцията изгоря мрежовата карта, и го занесох в СТЕМО - оторизиран сервиз. Поправиха го в последния възможен момент, но ... така го оправиха, че въобще не тръгна. Пак го занесох и ми казаха, че вече му е изтекла гаранцията и искаха пари :twisted: Няма такава :censored: друга фирма в България като тази...

Иначе КЗП. Няма какво друго да направиш.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 мар 2008 17:03

мини нощес и им счупи 2-3 джама...общо взето голям джам е около 100 кинта...облечи си черни дрехи...шапка невидимка и най-бързите кецове...мяташ камъка...и палиш гуминетките в тъмното....няма кой те хване...в никъв случай с кола...после изгаряш дрехите и шапката и си готов...чист като майска роза в ромския квартал 2 метра под бунището на мюмюн и хайшето...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 10 мар 2008 17:08

XaxoXaxo написа:Иначе КЗП. .
:006:

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Пон 10 мар 2008 18:23

Благодаря колеги за мненията. Нямаше да се занимавам изобщо със случая, но наистина прекалиха като ми предложиха да решим проблема като поръчам доставка на адаптор за 60 евро. Е, това ми дойде в повече. С една дума да си купя откраднатия адаптор и то на невероятна цена. От време на време ми сочеха в тавана с обяснението че всичко се записвало с камера и можели да извадат записа от момента на поръчката, но се усетиха, че адаптора като малка тухла който ми предлагаха не прилича на моя и записа не се появи. Много, много ниско ниво.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 10 мар 2008 18:25

пиши жалба до по високо ниво във фирмата или до КЗП те работят добре

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 10 мар 2008 18:43

Затова когато се дава нещо в сервиз, трябва да получиш бележка какво си предал и какви серийни номера е!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 10 мар 2008 18:46

Dan4ote написа:Затова когато се дава нещо в сервиз, трябва да получиш бележка какво си предал и какви серийни номера е!

да, така е, ама като го даваш сички са толкова любезни и така благо те уверяват, че няма да има прблеми :lol:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 10 мар 2008 19:16

abcd написа:Благодаря колеги за мненията. Нямаше да се занимавам изобщо със случая, но наистина прекалиха като ми предложиха да решим проблема като поръчам доставка на адаптор за 60 евро. Е, това ми дойде в повече. С една дума да си купя откраднатия адаптор и то на невероятна цена. От време на време ми сочеха в тавана с обяснението че всичко се записвало с камера и можели да извадат записа от момента на поръчката, но се усетиха, че адаптора като малка тухла който ми предлагаха не прилича на моя и записа не се появи. Много, много ниско ниво.

Тия стемо по принцип са си нещастници ... предпочитам да платя малко повече пари при покупката на нещо някъде където знам, че са точни при сервизното обсулжване ... от колкото да се занимавам с нещастници

Върни се в “ОФФ-Топик - други”