Имам голям проблем с моя голф 3 купих го преди 3 месеца супер запазен само като изключим едно гори много масло на 100 км. един литър извънградско. Началото на годината когато беше -15 градуса палеше без проблем с едно подгряване. Забравих да кажа че е 1.9 ТД 75 коня. много хубаво върви има добра мощност. Смених вложките но не се оправи. Сега го карам с М 10 Д не мога да давам постоянно по 10 лева за масло според вас от какво може да е. А проверих и турбото на сервиз (Турбо сервиз във Варна до МЕИ) казаха че турбото е добре според вас от какво може да е това горене на масло ?!
mod edit: vaskoto1
Голям проблем, гори масло за страх!
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
- sinanmetin
- Контакти:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голям проблем, гори масло за страх!
sinanmetin написа:Смених вложките но не се оправи.
bobitur написа:Гумички на клапаните ,според мен, щом само изпушва за момент.
Това вложки и гумички не значи ли едно и също ?? Което би трябвало да значи че не е от тях,пък и литър на 100км да минават през гумичките....

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Е ти колега сигурен ли си че го ГОРИ,по-скоро ми се струва че от някоя гарнитура изпуска,ама яко.
Ако през турбината ще издухва 10 литра за 1000 километра,повярвай ми незнам как въобще пали.Провери си и картера за евентуална пукнатина или пробката за източване на маслото да не е разхлабена,масления филтър нещо да не изхвърля и от там..................
Ако през турбината ще издухва 10 литра за 1000 километра,повярвай ми незнам как въобще пали.Провери си и картера за евентуална пукнатина или пробката за източване на маслото да не е разхлабена,масления филтър нещо да не изхвърля и от там..................
- sinanmetin
- Контакти:
не убеден съм че няма течове от никъде тя колата си пуши особено когато е студена като се стопли малко или като я карам 20-30 км. извън градско със 100-110 не пуши отзаде .. но понякога идва един момент дори и да е загряла до 80 градуса пак пропушва отзаде син пушек нали ви казвам паленето сутрин при минус 15 градуса в началото на годината беше отлично което не съм го очаквал. мощноста е добра .. но си яде маслото и това е .. странна работа .. никои не каза нищо обаче за сегменти
!?
!?
- sinanmetin
- Контакти:
- sinanmetin
- Контакти:
Туй Дизелови агрегати ми звучи като доилни агрегати що така хем не съм от село !?!?
- pasator76
- Автомобил:
- Двигател:
?
sinanmetin написа:Аз че съм професор професор колата сам мога да си я оправя ама нямам нито инструменти нито гаражсамоук майстор съм. Молбата ми е ако все пак някой може да помогне да заповяда.
Здрасти колега и аз го имах същия проблем и се оказа че сегментите бяха отанели иначе и аз нямах проблем с паленето обаче масло си хапваше здравата смених сегменти и се оправи,Аре успех
Върни се в “Дизелови агрегати”