Гасне на място и в движение-Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Гасне на място и в движение-Решено

Мнениеот roadrunn3r » Пон 10 мар 2008 20:22

Имах проблеми с запалването, и не можех да открия какво е точно. Закарах колата на сервиз и там разбрахме, че алармата е проблемна имала там некви 3 блокировки на запалването и не се подавало ток към помпата. Махнаха там блокировката взех си я ,обаче нешто след малко каране ми загасна изведнъж в движение и така оште няколко пъти. Поразгледах няколко теми и видях че може да е от имобилайзера та искам някакви мнения. Колата е Голф 3 1.6 ABU

Последна промяна от roadrunn3r на Сря 12 мар 2008 10:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 мар 2008 21:25

имобилайзер...блокировки на запалването...не говорим ли за едно и също....три блокировки на запалването...да нямаш златна обшивка и кюлчета злато вградени в пода :shock

кажи каква е алармата да помисли как влияе на запалването...то не че има чак толкова възможности...

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Пон 10 мар 2008 21:34

Колега,имобилайзера оторизира запалването-не го прекъсва по време на движение.Ще рече,че няма как да ти угаси колата.Ако имобилайзера се активира(не разпознае ключа например)колата пали и гасне веднага.По добре се насочи към захранващото реле на моторна електроника(упр.блок на мотора)-.Виж да няма спукани спойки например.Но това са само предположения-по-добре иди на диагностика в СЕРВИЗ.Успех.Иди при Боби в VW-Русе(той ги разбира нещата)и може да ти помогне.

Потребителски аватар
checheto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот checheto » Вто 11 мар 2008 7:47

колега, аз имам същия голф и имах абсолютно същите проблеми като теб. Набутах около 300лв за : кабели, свещи, палец, капачка, бобина с комутатор и продължи да гасне.
Накрая смених датчика на Хол и от 1 година няма проблем. Датчикът е около 60лв и труд около 40лв. Според мен смени първо него, за да не набутваш излишни кинти. от опит те съветвам това. успех!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 мар 2008 7:52

Датчик на Хол или комутатор....първият ако е дефектирал се записва от компютъра като грешка...комутаторът....той просто почва постепнно да "забива" оборотомера и накрая гасне и повече не можеш да запалиш......

flipicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот flipicha » Вто 11 мар 2008 12:52

Имам една опел вектра 89 година,тя палеше когато си иска.Един пат запали един пат незапали и смених всички части ама пак не искаше
ся карам голф 4и от време на време ми гасне също.Примерно при превключване от 3-та на 2-ра или понякога свободна и тва става от време на време и аз незнам от какво

Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roadrunn3r » Вто 11 мар 2008 14:39

до вчера никога не ми е правила така, и то през 2 мин. ми загасва. Казват там разбирачите от сервизчето да съм бил подготвен за смяна на горивната помпа пък ужким я вадиха и работила, явно нещо да прекъсва ли ? И не мисля да ходя пак при тях штот бяха ми прецакали и централното връщам се аз опит да заключя мне не става. Опраиха ми го после, аз се съмнявам нещо токовете да не са ми прецакали. Може ли изведнъж да се прецака датчика на хол, и др дет ги казвате. До сега никога не ми е загасвала така а вчера напрао се насираше.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 11 мар 2008 20:52

делко!!!

Потребителски аватар
roadrunn3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roadrunn3r » Сря 12 мар 2008 10:44

Братлета мерси за предположенията, обаче се оказа че проблема е в бенз помпа, няма достатъчно налягане. Даже човека ми показа как да я подкарам кат ми забие с ритник под резервоара, иначе другите работи делко, датчик на хол ,токове и разни са си перфектни.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”