Питане при закупуване на Г2!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Питане при закупуване на Г2!!

Мнениеот juve1 » Вто 11 мар 2008 19:18

Колеги , решихме да вземаме кола и харесахме една 2-ка 1.8 ГТИ 9Ог.Моля да ми кажете за притеснение ли са нещата които ми направиха впечатление а именно:
Като махнах капачката на маслото (от горе) нещо губи обороти (заглъхва) но след секунда две си ги нормализира :?:
Като "лизнех" гаста леко заглъхваше :?:
Съденителя беше много мек(нормално ли е ) и като го отпусках се получаваше нещо като пречукване(цъкане).Да не би да е за смяна :?:
Генератора беше ремонтиран сменени свещи и кабели , ремъкът(ангренажния)уж сменен със ролките.
Водната помпа ако е сменяня нормално ли е да е омаслена ( или мокра не видях :oops: ) на оста на ролчицата.(Не знам обяснявам ли както трябва дано ме разбирате :) )
И попринцип ако има нещо друго питайте вие или какво трябва да гледам при сделката :) Благодаря ви .

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Вто 11 мар 2008 20:10

Погледни гарнитурата на главата има ли някъде омаслено, ако има виж от къде сълзи ако капе....бягай бързо от там хахаха ако сълзи лекичко махни 200 кинта от цената и върви си я оправи слагаш нова и праиш шлаиф задължително :) можех да ти дам полезен линк за това кое да гледаш ама ми делнаха темата бях питъл какво да гледам и колегите ми дадоха много готин линк обяснено много добре дано го дадат и сега :) бъди и сигорен за годината която ти казва продавача както и ако има некви забележки сваляш с оправданието, че трябва после да ги правиш :) кажи за колко ти я дава.И ако не ги разбираш много нещата отиди при някой, ако имаш приятел в сервиз закарай я да се погледне и от професионалист защо да си биеш главата после за съединителя може и жилото да си е отишло не се знае какво му е ама най-добре иди на сервиз да си я видат хората

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 11 мар 2008 20:45

Това което си харесал е една добра машина, нещата които те интересуват са следните:
1. при палене на колата дали изпушва отзад, най-лесно се разбира сутрин след като е престояла и я запали някои а ти гледаш отзад дали изпушва сиво-син дим, ако да значи има работа по мотора, гори масло.
2. погледни разширителния съд за антифриза дали е чист или е ръждясал, ако не е това е признак че не е карана с вода, или ако е то е за малко. Ако е сменена водната помпа то тя трябва да е по лъскава от останалите елементи- тялото на което се захваща, мазни петна там не са приятни ако е мазна оста на помпата това означава, че изпуска.
3. когато отвориш капачката за маслото при работещ мотор е нормално са се променят оборотите, така нарушаваш работата му. По-неприятен е момента ако има пияно-образни налепи по капачката и вътре под нея. Важно е да погледнеш как е маслото на цвят и дори го помириши да не мирише на бензин.
4. ако има хидравлика на кормилната система като въртиш волана да не скърца.
5. качи се в колата и я покарай като минава през неравности трябва да минава добре, да не дрънка а да минава с глухи тропоти.
6. съединителя е добре да е мек, обърни внимание къде зацепва да не е над средата, желателно е да е под средата на хода.
7. другото важно нещо е да огледаш колата добре отвън, отвътре и отдолу, погледни в багажника около резервната гума или на задния панел за един стикер хартиен около 10/10см. на него са написани доста неща за колата VIN кода, кода на двигателя колко kw е мотора и т.н.
8. огледай фугите на вратите капаците трябва да са еднакви навсякъде ако има разлики някъде се загледай за намеса от майстори.
9. обърни внимание на начина по който се превключват скоростите трябва да е сравнително гладко.

Има и други глупости но сега това се сещам. Успех :wink:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 11 мар 2008 20:55

колегите са прави, но имай напредвид че е кола на 18г и много отдавна е излязла от завода така че...........................ако ти хареса взимай

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 11 мар 2008 20:57

hristian37 написа:колегите са прави, но имай напредвид че е кола на 18г и много отдавна е излязла от завода така че...........................ако ти хареса взимай

Погледни в гаража и виж една 18г. девойка :wink:

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juve1 » Вто 11 мар 2008 21:04

Колеги мерси мноого !! Ако някой се сеща за други неща нека казва(към петък ще ходим на сервиз да я видим там)
Значи на главата нямаше масло.На капака на разпр.вал мисля че имаше малко масло.
За водната помпа ще погледна по обстойно и за другите споменати особености.
Колицата ми я дават за 3500 като имам предвид че е с лята джанта и спортно окачване и си има някой подобрения.За цената нещо ... ?
Благодара ви пак.

Потребителски аватар
VenPS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VenPS » Вто 11 мар 2008 21:26

Относно линка:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=13150&highlight=%E8%E7%E1%EE%F0+++%E0%E2%F2%EE%EC%EE%E1%E8%EB
описано е много подробно
но за вбъдеще ПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА там има много истина и разкрити тайни.....

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Вто 11 мар 2008 22:07

juve1 написа:Колеги мерси мноого !! Ако някой се сеща за други неща нека казва(към петък ще ходим на сервиз да я видим там)
Значи на главата нямаше масло.На капака на разпр.вал мисля че имаше малко масло.
За водната помпа ще погледна по обстойно и за другите споменати особености.
Колицата ми я дават за 3500 като имам предвид че е с лята джанта и спортно окачване и си има някой подобрения.За цената нещо ... ?
Благодара ви пак.

Ами незнам човек аз моята ми я даваха за 3600 успях да му броя 3500 повече неиска да клекне опитаи се да смъкенш некой левец ;)

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Вто 11 мар 2008 22:13

Glove написа:
hristian37 написа:колегите са прави, но имай напредвид че е кола на 18г и много отдавна е излязла от завода така че...........................ако ти хареса взимай

Погледни в гаража и виж една 18г. девойка :wink:
погледнете и тази :D и аз съм е купил за 3500 , ама докато е докарам в перфектен вид отидоха поне още 2000

Потребителски аватар
juve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот juve1 » Вто 11 мар 2008 22:29

колега линка не работи нещо .Пише че мнението или темата не съществуват.Извинявам се ако съм затормозил някой с темата ми .Ще гледам да не се повтаря :wink: И отново благодарско

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Вто 11 мар 2008 22:32

Пратих му го на лс цялата статия ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”