климатроник pasat b4 проблем решен

Техническа и сервизна информация за Passat
rachev
Автомобил:
Двигател:

климатроник pasat b4 проблем решен

Мнениеот rachev » Вто 11 мар 2008 23:02

колеги знам че има много изписано но с информацята която намерих не можах да си реша проблема и моля за помощ.Климатроника е оригинален и изпълнява всички команди от пулта за управление когато топли няма яд когато снижа темперетурата и трябва да включи компресора студеното не идва.Намерих една таблица за четене на грешки във форума и я използвах но кода които изкара го няма в нея кода е 3224 но 4 е с по малак шрифт а след тях две 00 когато излизам от сервизното меню изписва 4444 . всъщност не се подава напрежение електомагнитния съиденител мерих на куплонга. това е БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Последна промяна от rachev на Вто 06 май 2008 9:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Radoslav_Radev » Сря 12 мар 2008 9:17

колега,при работещ автомобил като включиш климбата усеща ли се натоварване на мотора,лек спад на оборотите/моментно/ :roll:
според мен имаш липса на фреон

Последна промяна от Radoslav_Radev на Чет 13 мар 2008 8:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Negramoten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Negramoten » Сря 12 мар 2008 9:56

И при мен не се включваше климатика, оказа се че има защита и не включва, когато няма фреон. Напълниха го и всичко заспа :)

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Сря 12 мар 2008 16:16

Колега rachev аз лично не се доверявам много на това какво ми показва климатроника като грешки.Моя съвет е ако имаш свободно време някой ден отиди до Русе.Има един сервиз,който се занимава специално с климатици.Аз лично останах много доволен.Ще ти направят пълен преглед на системата и ще ти кажат какво точно е.
А колега каква защита имаш.На мен Кондензатора ми беше спукан и нямах фреон пък се включкаваше климатика.

Потребителски аватар
Negramoten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Negramoten » Сря 12 мар 2008 22:31

И при мен електомагнитния съединител не сработваше. Като отидох на доктор го напълниха и всичко заспа. Обясниха ми че като няма фреон се включва защита. Просто споделям опит. С климатик съм, не климатроник.

rachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rachev » Съб 15 мар 2008 0:35

благодаря за отзивчивоста колеги и аз имам съмнения за липса на газ в системата за това направих диагностика .Но бих желал да разбера какво означава този код .

Върни се в “Passat”