jetta aвтоматик предавки проблем?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
JoroK
Автомобил:
Двигател:

jetta aвтоматик предавки проблем?

Мнениеот JoroK » Пон 10 мар 2008 14:44

Имам Jetta 90 г. 1.6 с автоматична скор. кутия от около 2 години. В началото, когато тръгвах от старт с газ до дупка на около 60 км/ч превключваше на втора предавка, а на около 110 км/ч превключваше на трета( кутията е тристепенна). Обаче напоследък ( последните 5-6 месеца може би) ми прави впечатление, че колата по-рядко включва на по-ниска предавка, и съответно сега включва на 40 на втора, и на 90 на трета( като я изрежа до край ), като иначе всичко друго изглежда в ред, в смисъл, че предавките се превключват плавно, както си е било винаги, а и междудругото ми падна малко разхода.
Тъпото е, че в Бургас няма сервизи за автоматични скоростни кутии, и засега съм се консултирал с един приятел, според който проблема ми бил в двигателя.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 10 мар 2008 14:54

Има един сервиз за скоростни кутии в Бургас.. сега ще се опитам да ти обясня къде е
когато тръгнеш от светофара на кат към борсата .. малко преди тих труд завиваш в дясно..
там имаше някъде табелка за автоматични скорости и такива простотии
пича се казва миро
чува ги много сериозно работите
а е единствения май дето чува повечко скористите в Бургас
питай където и да било за Миро предполагам че ще те насочат към него..
успех

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: jetta aвтоматик предавки проблем?

Мнениеот joker » Пон 10 мар 2008 15:11

JoroK написа:Имам Jetta 90 г. 1.6 с автоматична скор. кутия от около 2 години. В началото, когато тръгвах от старт с газ до дупка на около 60 км/ч превключваше на втора предавка, а на около 110 км/ч превключваше на трета( кутията е тристепенна). Обаче напоследък ( последните 5-6 месеца може би) ми прави впечатление, че колата по-рядко включва на по-ниска предавка, и съответно сега включва на 40 на втора, и на 90 на трета( като я изрежа до край ), като иначе всичко друго изглежда в ред, в смисъл, че предавките се превключват плавно, както си е било винаги, а и междудругото ми падна малко разхода.
Тъпото е, че в Бургас няма сервизи за автоматични скоростни кутии, и засега съм се консултирал с един приятел, според който проблема ми бил в двигателя.

Във Варна в Техническия университет (в задния двор се намира работилницита на Стефанов-той и асистент в Техническия....потърси го-цар е на автоматиците..само с това се занимава!

JoroK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoroK » Пон 10 мар 2008 16:30

Благодаря ви!
Ако някой има същата кола( естествено може да е и Голф автоматик), ако може да ми каже как се държи при него. Защото има една подробност, която пропуснах без да искам. Когато купих колата, маслото в кутията беше в повече, и аз я карах така около година, и после източих( или по- точно изсмуках с една спинцовка и мъркуч) около 250 гр. Там е работата, че не мога да се сетя дали от тогава е така колата, или от по-скоро, защото нали се сещате, че не всеки ден настъпвам до дупка, особено пък в града.

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Пон 10 мар 2008 19:19

Ходи да я погледнат колегите са ти казали къде,при мен с кикдаун на 1-ва-60,65 на 2-ра-120,130.Голф2 1.8 90hp.Сподели къде е бил проблема когато разбереш,че и безтова инфото за нашите коли е доста оскъдно.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 10 мар 2008 21:07

Vizor написа:Има един сервиз за скоростни кутии в Бургас.. сега ще се опитам да ти обясня къде е
когато тръгнеш от светофара на кат към борсата .. малко преди тих труд завиваш в дясно..
там имаше някъде табелка за автоматични скорости и такива простотии
пича се казва миро
чува ги много сериозно работите
а е единствения май дето чува повечко скористите в Бургас
питай където и да било за Миро предполагам че ще те насочат към него..
успех

много точно.аз бачках при него известно време и той наистина много ги чува нещата.обаче да ти кажа ми се струва че това е нещо с мотора.аз имам голф 3 1.8 автомат.значи когато не е на спотен ржим с газ до края
1-ва-50-60км/ч
2-ра-80-90км/ч
3-та-120-13-км/ч
4-та-макс
а на спортен режим
1-ва-80км/ч
2-ра-120-130км/ч
и така нататък.предполагам че ако са ти правили центровка или нещо друго е барано за това харчи по-малко но и съответно и върви по малко.

JoroK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoroK » Вто 11 мар 2008 9:00

varbanoff написа:Ходи да я погледнат колегите са ти казали къде,при мен с кикдаун на 1-ва-60,65 на 2-ра-120,130.Голф2 1.8 90hp.Сподели къде е бил проблема когато разбереш,че и безтова инфото за нашите коли е доста оскъдно.

Кикдаун означава предполагам газ до дупка, нали? Чувал съм, че по принцип автоматиците имат бутон под педала на газта, който всъщност е този кикдаун. Моята има под педала само пластмасов ограничител, но то си е така откакво я имам колата, а в началото се изрязваше яко. Значи колата ми няма спортни режими, има P,R,N,D,2 и 1 позиция. Значи като я включа на първа си вдига без проблем 65 км/ч, но като е на D или втора на 40 включва втора. Пробвах я на бензин ( колата ми е с газово), същата работа. А колкото до разхода, мисля, че е паднал , защото сега по-рано включва високи предавки.
Благодаря ви за отзивите, днес се надявам да остане време да прескоча до този Миро.
А ако може да ми кажете къде да си сменя маслото, от къде да си купя филтър и т.н., че съм питал в два-три магазина, където като им кажа автоматик все едно им казвам луноход.

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Вто 11 мар 2008 9:24

Филтър се купува само ако твоя се разцепил,защото е метален.Трябва ти гарнитура която е евтина и масло,а за смяната незнам да беше от София щях да помогна.Там където са казали колегите би трябвало да сменят и масла.

JoroK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoroK » Вто 11 мар 2008 15:33

Колеги, за съжаление все още не мога да ви дам повече инфо. Този Миро беше готин, каза ми, че вече не се занимава с автоматици- голяма хамалогия било и т.н. Иначе ми обърна внимание, огледа колата, доляхме й около 100 гр. масло( това не реши проблема!), според него кутията ми е в ред, щом не буксувала и т.н. Каза ми да си проверя жилото на газта( още не съм го направил), но то по него нищо не е променяно, така, че въобще не ми се вярва да е нещо такова. Проверихме, че когато натисна докрай газта се опъва докрай лоста на скор. кутия ( май това е кикдауна на кутията). То в нея имало нещо, което той нарече мозък на кутията( който преценя кога да се включват предавките и т.н), ама каза, че било ъпсурд да е от него. И така да, тъпня, явно, че ще си я карам така. Със сигурност смятам да сменя маслото на кутията и диференциала, че да видим. Само сега как да знам предварително дали да си купя нов филтър, щом като не се сменял :(
А колкото до инфо ето ви линк от замундата за Manual: http://zamunda.net/details.php?id=25991

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 11 мар 2008 17:33

брато пусни го по добре тоя линк ако обичаш че и мен ме интересува.
за филтър и гарнитура провери в магазина на vw на 55 блок на младост.на мен за 3-ката ми казаха 28лв филтър и 12лв гарнитура.и до колкото знам от миро филтъра се сменява на всяка смяна на маслото.то и масления филтър на мотора е метален ама....то маслото излиза най скъпо че ше е към 60лв на курията и към 10лв за дифа. иначе провери там за тея (филтър и гарнитура)работи че аз проверих и на друго място и ми казаха 130лв някъде.а ако нещо не намериш пиши на ЛС а помощ така и така си градски

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 11 мар 2008 18:13

JoroK написа:Кикдаун означава предполагам газ до дупка, нали? Чувал съм, че по принцип автоматиците имат бутон под педала на газта, който всъщност е този кикдаун.

Щом не ти работи кик-дауна (той не бутон под педала, а е на самото жило на газта) и ти изрежда бързо предавките изглежда че ти работи в сервизен режим
Ако кутията ти е с електронно управление изхода е диагностика.

JoroK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoroK » Сря 12 мар 2008 10:09

Нещо не можах да го направя тоя линк, сега пак ще пробвам.http://zamunda.net/details.php?id=25991
Миро ми каза, че жилата командват кикдауна, и на практика той трябвало да се включи и когато натиснеш педала до средата, т.е. тогава трябва да мине една предавка надолу. Това си ми действа точно така, но просто не минава още една надолу, и както написах в по- горните постове не може да се изреже както преди.
А това за диагностиката звучи много депресиращо, просто нямам идея къде другаде да отида да я погледнат, и естествено не знам електонно ли е управлението, но явно, че в самата кутия има нещо, което също управлява нещо си там, т.е. на какви обороти да превключи и т.н., абе гадории отвсякъде. Едва ли не трябва да се чувствам виновен, че съм си купил автоматик, че то и толкова стар.
Мерси на martineli за това за 55 бл.
Само за информация: вчера звънях във Вестауто да питам колко ще ми вземат за смяна на маслото. Казаха ми, че имали много работа, да съм отидел на място, че този филтър ако нямало в наличност в София, ще трябва да чакам 20 дни, и въобще no comment.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 13 мар 2008 21:19

Карам Г2 автоматик вече 3 години.
Да кажа само че гарнитурата ти е метална и иска само измиване.Масло за смяна е само 3 литра.Може да си купиш 4 литра.И се налива през щеката.В диференцияла е 0,75 литра.Имаш да смениш само една гарнитура с маслото и си отново на старта.

Аз наливам ATF Dextron III задължително.Поне това е най доброто за тези кутии.

Смяна на масло е на 60000 км.

Ако до сега не си го сменял е време да го смениш.

P.S. Много яки кутии.Имат проблеми с 3 семеринга,но дано да не стигаш до тях.

На много масла пише че трябва да се сменят или на изминати километри или на 1 година.

Ivo_20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo_20 » Чет 03 апр 2008 23:12

Vasseto написа:Карам Г2 автоматик вече 3 години.
Да кажа само че гарнитурата ти е метална и иска само измиване.Масло за смяна е само 3 литра.Може да си купиш 4 литра.И се налива през щеката.В диференцияла е 0,75 литра.Имаш да смениш само една гарнитура с маслото и си отново на старта.

Аз наливам ATF Dextron III задължително.Поне това е най доброто за тези кутии.

Смяна на масло е на 60000 км.

Ако до сега не си го сменял е време да го смениш.

P.S. Много яки кутии.Имат проблеми с 3 семеринга,но дано да не стигаш до тях.

На много масла пише че трябва да се сменят или на изминати километри или на 1 година.

Здрасти колега, и аз карам автомат самоче пасат. Кажи моля каде ти сменят маслото и всичко останало на скоростната кутия. Карам вече 9000 км и не съм го сменявал, а от преди мен - кой знае кога е сменявано?!? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 24 юни 2008 1:49

а я дайте една реална цена на маслото+филтъра+гарнитурата за голф2 1.6 автомат с 3 скорости че миля да ги сменям и да имам идея , да не ме излъжат някъде :) :roll:
иначе за скоростите и при мен така ги сменя.. 1ва до 60-65 2ра до 110-120 с газ до дупка

п.с. а я да ви питам при вас когато стоите на светофара да речем и държите спирачката докато сте на D,тресе ли ви леко ? че при мен го прави и ме дразни понякога.. но вече по навик минавам на N когато не съм в движение.иначе всички тампони и тем подобни глупусти по колата са сменени.а и когато пуснете на скорост и сте на равно без да държите спирачката тръгва ли колата или седи на едно място ?

благодаря предварително,че доста отдавна се каня да попитам за тея неща

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”