Алармата се включва без причина
-
- Автомобил:
- Двигател:
Алармата се включва без причина
Колеги моля за съвет...Днеска си монтирах говорители на вратите на Полото(96 aex).Отрязох фабричните букси на кабелите и ги свързах към колонките.Проблема е че сега каато заключа колата и след около 3о сек. ми се включва алармата.Забелязах че ми свети непрекъснато лампичката в багажника и предполагам да е това до алармата да достига сигнал за незатворена врата....Възможно ли е без да искам да съм дръпнал някой кабел....знам ли.Мога ли нещо да направя или да я водя на алармаджия....Предварително благодаря.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Алармата се включва без причина
Точно това се получава, до алармата ти досига сигнал за незатворена врата!
А относнтно:
Изключвам подобна вероятност ,по скоро си го обеснявам с чисто съвпадение. Я си пргледай копенцата дали правят хубав контакт (махаш им маншончето,демонтираш ги и им притъркваш контактните повърхности с отверка)
А относнтно:
Citoject написа:Възможно ли е без да искам да съм дръпнал някой кабел....
Изключвам подобна вероятност ,по скоро си го обеснявам с чисто съвпадение. Я си пргледай копенцата дали правят хубав контакт (махаш им маншончето,демонтираш ги и им притъркваш контактните повърхности с отверка)
ако не са, ти, я, направили много чуствителна значи хлабава връзка --- на мен алармата ми се смущаваше от не добре закрепена крушка на мигача и слабата врузка дразни алармата след ремонта спря, виш и акомулатора как е, клемките чисти ли са,ако не се опраи от тези неща работата е за доктор. Ако е от по новите аларми имат функциа да изолират отворената врата и пак си продалжават работата твоята каква марка модел е , не обяснявате хич да не си обурнал кабелите на колоните плуса отговаря ли на плуса и миноса на миноса и говорителите да замасяват на вратата алармата се вклучва и при подаване на точец или поява на точец от някаде касетофона де го върза имаш ли си хабер от свързване да не си объркал някои --я маса я кабел
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен решението не е да махнеш лампата, а да нагодиш прекъсвача на веригата при затворен багажник да не свети /тогава и алармата няма да ти се включва/ Ако беше врата, щяха да ти светят и аварийните. Другия временен вариант, който мога да ти предложа е да разкачиш кабела на алармата за багажника. При мен беше подобна ситуация с кабела за капака на двг. /но не ми се вкл. алармата, а аварийните и то само на място и по време на движение - бутончето не опираше в капака, веригата беше затворена към маса и се наложи да го удължа със шлаухка/
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Vladko написа:Полото не е с бутон отзад а е с микроконтакт в бравата![]()
Точно! Само да допълня ,че кабела от алармата да не го търсиш до бравата ,а там някъде до лампичката -там го закачат за кабела който идва от микроконтакта в бравата.
Сега седя и си мисля ,че филма може и да е съвсем друг:
"Алармаджиите" правят следната работа : от алармата ти излиза един кабел който го разклоняват на три кабела. Единият отива за копченцето което монтирват на предният капак,вторият за микроконтакта в багажника и третият го хващат за веригата на плафона в колата (респективно за едно от копченцата на вратите). Така се прави и всичко е точно
ОБАЧЕ: ДА ,АМА НЕ!
При тази схема като вдигнеш предният капак примерно ще ти светва плафона в колата и плафона в багажника! Затова на всеки от 3-те кабела се свързва по един най-обикновен диод за по 20-50 стотинки и проблема се решава! Към комплектите аларми ги няма тия диоди и алармаджиите си правят труда ,само ако са на кеф.
Просто искам да ти кажа ,че в крайна сметка , ако нямаш сложени диоди ( почти сигурно е

Затова ти и казвам ,да си провериш първо всичките копченца и най-накрая рови из багажника ,че там ще ти е най-трудно

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само ме учудва факта, че това съвпада точно с отрязаните кабели на колонките - да не е разменил някой кабел при новото свързване? И възможно ли от там да се получава този ефект? Според мен ако алармата му е с блокиране на двг. е възможно. Нека да разкачи новите букси, които е поставил и да види пак така ли е.
Колега това с откачването на вратите е наи-тъпото което си направил сажалиявам ако те обидя ама е глупаво, що не свали цялата аларма -а . - Закачаи си алармата по вратите час по скоро и обясни на този които ти е закачил алармата какво си направил. И каде си пипал. Много от алармите се вклулват при консумация на ток или токов носител -- зависи каде са ти цвързали алармата за кои кабел до клуча имобилаизер има ли колата . След това ако имаш книжка за алармата на български прочети я цялата виж ко пишат хората има неща интересни които не знаеш със сигорност за нея. Особенно ако е сатурн сега са на мода тези аларми имат бая екстри и морафети. След това разкачи колоните изкараи кабелите и ги остави да висят във вратите и виж дали ще се вклучва пак алармата.Същo когато монтират касетофон го закачат със мост така че касетофона да свири и на огасен контак на колата кои е алармаджиата ти разбира ли от аларми да не е някои хлапе отиди в бош там хората по си разбират от аларми и ако алармата не се вклучва при разкачени кабели значи си объркал кабелите или на касетофона или на говорителите .А може и алармата да е закачена на неправилниа захранващ кабел .--ако не получиш отговор или рашение на вапроса отиваи в бош и им обиасни на дълго и на широко ко си направил там ще те оправиат .
НЕ КАЗА МОДЕЛА НА АЛАРМАТА СЯКА АЛАРМА ИМА РАЗЛИЧНИ ЗАЩИТНИ ЕКСТРИ,,,РЕЖИМИ И МОРАФЕТИ --ПИШИ КАТО Я ОПРАВИШ
НЕ КАЗА МОДЕЛА НА АЛАРМАТА СЯКА АЛАРМА ИМА РАЗЛИЧНИ ЗАЩИТНИ ЕКСТРИ,,,РЕЖИМИ И МОРАФЕТИ --ПИШИ КАТО Я ОПРАВИШ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Алармата е Хоук 23.Не е от най-скъпите около 100лв с монтажа.Пробвах да разкача кабелите от колонките....но проблема си остана....Касетофона сам си го свързах като просто вкарах евробуксите по местата им.Проблема явно е в този датчик за задната врата...Алармаджията не можеше да я разкачи само нея и ги разкачи всичките.Все пак има шоков датчик...и прекъсване на запалването,отделно колата е с имобилайзер.Касетофона работи и без да е вкаран ключа.Когато имам повече време и пари ще отида да я видят.Мерси:)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”