нормално ли е да гори толкова

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
phr_rhp
Автомобил:
Двигател:

нормално ли е да гори толкова

Мнениеот phr_rhp » Пет 14 мар 2008 20:28

здравейте,

днеска купихме на баща ми една ибиза бяла 98 г. 1,6 gti aft - двигател - колата е мноо сладка със спойлерите и всичките му останали анджаклами, но шибаното което най мноого ме озадачи е че кампютъра непрекъснато показва че гори 12 / 100 бензин 100 октана с добавка - немога да разбера това моментен разход ли е или разход за 100 км. - сменихме всички масла и филтри но нещата несе промениха в разхода от компютъра

щесе радвам за мнения

10 х предварително

Потребителски аватар
Rado GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rado GTI » Пет 14 мар 2008 20:35

:welcome: Погледни на лостчето за управление на компютъра там има цифри 0 1 2 0; 1-е за моментен разход, а 2-е за работа на комп. за определено време.Дано съм прав но при мен е така.ГОЛФ 3 ТИ

phr_rhp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот phr_rhp » Пет 14 мар 2008 20:46

то е едно дисплейче - такова - като натискаш копчето се показват едни стрелкички които сменят местоположението си - примерно най горев ляво със стрелка показва един часовник и така ги въртя докато стигна до km/h - и там показва непрекъснато 12 на 100 даже и като е на свободна - а пък ми се струва че и резервоара намаля също - мамка му

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 14 мар 2008 21:03

Ами според зависи ... на мен зимата в ямбол ми стигаше 13-14 на бензин (на по 2-3 км разстояние) употреба като снегорин :) ... то навън едвам се ходеше ...

Сега в София ми даде 9/100 градско с 2-3 часа стоене по задръствания и доста каране в центара и в ония гнусен участък до зоопарка през който се минава за южен парк ...

По колата нищо не съм пипал ... иди, че разбери ...

Потребителски аватар
golfiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfiv » Пет 14 мар 2008 21:23

нормално е зимата да гори повичко. А този разход който го казваш щом стои постоянно на 12 значи е на 100км. Остави я на свободна ако ти показва моментния разход над 3 значи имаш някакъв проблем. Може да е от свещите и кабелите на свещите.
Да ти ви е честита и мн безавариини

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 14 мар 2008 22:20

Да,нормално е.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 14 мар 2008 22:24

Колега.. да ти кажа да не го слушаш тоя бордови комп.. то е едно изсъхнало вакуумче дето понякога полудява.. само на извънградско може да ти покаже НЯКАКВИ приблизителни стойности
на моя кр показва 15-18 ;(
маафака и е прав !!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 14 мар 2008 22:46

Според МФА-то моментен разход на АФТ на 1-ва с 5-6 хил оборота му е към 70-90 литра :D .Ухааа...
При мен е учудващо точно проклетото мфа и на бенз и на това,което по бензостанциите го пишат автогаз...пък то е каквото си иска.

Потребителски аватар
golfiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfiv » Пет 14 мар 2008 22:48

на моя борд съм виждал най-много 29.9литра моментен разход. По байр с 4 човека и на 2-ра колкото може.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 14 мар 2008 22:52

То пустото мфа има един режим,дето показва наистина моментен разход,според вакуума в колектора и сместта дето пуска еку-то.
Как се пуска? - държиш МФА,контакт,връщаш,държиш,контакт = воала,режим третий е моментен разход,според вакуума.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: нормално ли е да гори толкова

Мнениеот joro_kem » Съб 15 мар 2008 8:26

phr_rhp написа:...

колега, предполагам знаеш как се засича колко "харчи" колата. заеби сякви там уреди и компютри, напълни си догоре, покарай я мин 100 км. в режим, какъвто желаеш да изследваш, после пак на същата колонка и си готов.

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Съб 15 мар 2008 8:34

webdude написа:Ами според зависи ... на мен зимата в ямбол ми стигаше 13-14 на бензин (на по 2-3 км разстояние) употреба като снегорин :) ... то навън едвам се ходеше ...

Сега в София ми даде 9/100 градско с 2-3 часа стоене по задръствания и доста каране в центара и в ония гнусен участък до зоопарка през който се минава за южен парк ...

Ето един дето прави задръстванията.
Що не ги правиш в Ямбол.
P.S. Ти трудов договор имаш ли?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 15 мар 2008 9:26

andro_ написа:То пустото мфа има един режим,дето показва наистина моментен разход,според вакуума в колектора и сместта дето пуска еку-то.
Как се пуска? - държиш МФА,контакт,връщаш,държиш,контакт = воала,режим третий е моментен разход,според вакуума.

Това за голф без мфа важи ли? Нали и там имаше такова сервизно меню което показва разни работи

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 15 мар 2008 9:32

Winner25 написа:
andro_ написа:То пустото мфа има един режим,дето показва наистина моментен разход,според вакуума в колектора и сместта дето пуска еку-то.

Това за голф без мфа важи ли? Нали и там имаше такова сервизно меню което показва разни работи

тц

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 15 мар 2008 15:27

sashoskiora написа:
webdude написа:Ами според зависи ... на мен зимата в ямбол ми стигаше 13-14 на бензин (на по 2-3 км разстояние) употреба като снегорин :) ... то навън едвам се ходеше ...

Ето един дето прави задръстванията.
Що не ги правиш в Ямбол.
P.S. Ти трудов договор имаш ли?

Ае мъжки ти нещо проблем ли имаш ?
Задръствания ще правя където си поискам и ти нищо не можеш да направиш по въпроса ...

P.S. Нямам трудов договор (не работя в софия) ... Пожелавам ти всички инвеститори и мангизи да се изнесат от София, за да можеш да си караш на спокойствие ... или няма да можеш ... а да няма да имаш пари за гориво :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”