:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Голф 4 - ремонт на двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 14 мар 2008 21:18

Ама спрете се с тия тъпотии ве ... Италия, Германия ... на кой му пука
Моята хем е от Италия хем беше по скъпа от подбна германска ... значи съм се набутал,а пък хем бяха и в една и съща автокъща !? :shock :mad: :gives: :gruebel

... ама пак на кой ли му пука

Последна промяна от webdude на Пет 14 мар 2008 21:25, променено общо 1 път.

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Пет 14 мар 2008 21:24

webdude написа:Ама спрете се с тия тъпотии ве ... Италия, Германия ... на кой му пука
Моята хем е от Италия хем беше по скъпа от подбна германска ... значи съм се набутал,а пък хем бяха и в една и съща автокъща !?

На бедните хорица дето после правят пълен ремонт на двигателя. шом не ти пука намери си другаде да пишеш.

ей на тези им пука:
ми колега пожелавам ти и за напред да нямаш проблеми с голфа!!! Просто казвам че аз и няколко мои приятели имаме голфчета от италия и ни изпраскаха двигателите.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 14 мар 2008 21:31

kipi написа:
webdude написа:Ама спрете се с тия тъпотии ве ... Италия, Германия ... на кой му пука
Моята хем е от Италия хем беше по скъпа от подбна германска ... значи съм се набутал,а пък хем бяха и в една и съща автокъща !?

На бедните хорица дето после правят пълен ремонт на двигателя. шом не ти пука намери си другаде да пишеш.

ей на тези им пука:
ми колега пожелавам ти и за напред да нямаш проблеми с голфа!!! Просто казвам че аз и няколко мои приятели имаме голфчета от италия и ни изпраскаха двигателите.

Аз пък имам приятели с коли от германия дето им родиха моторите ... ама това за какво е показателно ?!

има си и плюсове и минуси и от двете места, не всички коли от италия са кенефи ...

на баща ми пасата от 4 години е сменил само един шарнир (50 000 к) и няма помен от ръжда (и няма и да има скоро)

Това обаче са безсмислени спорове които са водене и преди ...

ПП: Ти не можеш да ми казваш къде да пиша ...

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 14 мар 2008 21:37

Говоря за коли от 99-2000 г. вкарани от Австрия и Германия.
Да наистина не знам от кое блато са изкарани но е факт че предните им мостове, тръбите за хидравликата и т.н. бяха поизгнили.

На мен общо взето ми дреме от къде ще е колата, общо взето няма какво да ме уплаши.

Плюеме по хората а в същност цялата работа идва от вносителите на коли втора ръка.
Колегата so.sec и в други теми забелязвам че трудно се спори с теб, а не ни е това целта.

На моя голф от Италия /2-ка 91 г./ тази година смених оригиналните шарнири, амортесьорите са си още оригиналните, както и почти всичко по колата. Мотора който е на колата /също от италианка е свален/ в момента е на 9 години и е на 300 000 км, като на тези километри със масло 5W30 за 10 000 км доливам по 300 гр.
Колко от вашите не италиански коли на по 90 000-130 000 км харчат по по-малко от 300 гр на 10 000. Колата аз и въртя по около 20к на година и се КАРА с педала до долу, а не се щади.
Лично за мен поуката от цялото това писане е следната - независимо от къде е колата - всичко е КЪСМЕТ. Мотора на мойта го взех съвсем на "тъмно" но се оказа читав.........
Това е от мен, ако има нещо, няма нищо.

Последна промяна от °niksi° на Пет 14 мар 2008 21:59, променено общо 1 път.

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Пет 14 мар 2008 21:54

Драги колеги,
от скоро следя никои по-интересни теми във форума, тъй като и аз самия съм почитател на марката.
Реших тук да изкажа мнение тъй като от дълги години се заникмавам с внос на автомобили, държа и сервиз към автокъщата. Не познавам вероятно никой от вас и моля никой да не се чуства обиден. Трудно ми е да се съглася напълно с който и да било от колегите които изказаха мнение преди мен, но в интерес на хората, на които им предстои покупка на автомобил, от дългогодишния си опит мога да ги посъветвам само едно - това което казвам и на приятелите ми когато се обърнат към мен за съвет:

СТИГА ДА ВИ Е ПО ДЖОБА, ИЗБЯГВАЙТЕ ИТАЛЯНСКИТЕ КОЛИ!

Казвам ви го от опит... знам от къде идват, знам как се купуват, знам какво се правят и как стигат до тук. в тази търговия съм и то не от вчера.
Разбира се че във всичко има доза късмет, но един късмет е нужен да попаднеш на поддържана кола от италия... и друг за такава от германия. Дори на хората които не познавам а ме питат за съвет казвам същото и то не защото е в мой интерес - германските коли са по-скъпи, но печалбата ми от тях е обикновено по-малка. Наистина и на мен не ми стана ясно колегата за каква ръжда говори, ако става дума за коли след 96та/97ма... освен ударени и ръждясали, аз други не съм виждал, а през мен ежедневно минават много коли. Вероятно наистина става дума за 15ина годишни коли, които мога да ви уверя че ако само ръждата е проблема им сте направили хубава покупка.

Това е което исках да посъветвам бъдещите купувачи. Не възнамерявам да споря по въпроса... всяка монета има 2 страни, но тъй като смятам съм навътре в нещата си позволих едно скромно мнение. Който цели да кара колата си повече от година-две, по добре да седи далече от италианските автомобили.

Реших да вмъкна и малко статистика: през последните няколко години силно се промени съотношеието на италиански към немски коли които продаваме и това несъмнени се дължи на разочрованието на хората от италианските. ето чиста статистика, правена на база на общо 4 автокъщи с които си партнираме, коментарите оставям на вас:

2002: 73% Италия, 23% Германия
2003: 66% Италия, 25% Германия
2004: 61% Италия, 28% Германия
2005: 58% Италия, 32% Германия
2006: 39% Италия, 52% Германия
2007: 34% Италия, 58% Германия

Все по-трудно продаваме коли от Италия... много от клиентите отминават само като прочетат страната на произхода. Цената не винаги е най-важното.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 14 мар 2008 22:07

Явно говоря на чужд език - говоря за коли 99-2000 г. без следи от удъри и т.н. - ръждиясали сериозно преден мост, тръби за хидравлика, болтове на носачите и т.н. - вярно е че са редки случайте но са факт. И стига с това 15 годишни коли и т.н. Карам 17 годишна кола която няма грам ръжда по нея.

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Пет 14 мар 2008 22:13

anton_bg - благодаря ти от името на всички за подробното мнение и съвет. Подобни мнения съм чувала неведнъж и мисля че са основателни.
Не се очудвай че има хора тук, които винаги се хвърлят на спор. Добре дошъл във форума.

Мисля че всяко следващо мнение на тема коли от Италия или Германия е напълно излишно. Всеки има глава на раменете си - да взима решения и да си носи последствията.

: само VW

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 14 мар 2008 22:17

°niksi° написа:Явно говоря на чужд език - говоря за коли 99-2000 г. без следи от удъри и т.н. - ръждиясали сериозно преден мост, тръби за хидравлика, болтове на носачите и т.н. - вярно е че са редки случайте но са факт. И стига с това 15 годишни коли и т.н. Карам 17 годишна кола която няма грам ръжда по нея.

Niksi не се хаби ... няма смисъл ...

Знам какво имаш предвид за италиански коли ... много от тях се взимат от авто-морги и от 2 се правят една (two becomes one :)) ...
обаче задължително ли е да е такъв случая - НЕ !

Моята е копувана от човек (първи и единствен собственик) ... и предполагам има и доста други такива ...

Че голяма част от Италянците са мърлячи съм съгласен, но предполагам, че има и такива каквито не са ...

Последна промяна от webdude на Пет 14 мар 2008 22:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 14 мар 2008 22:19

°niksi° написа:Колегата so.sec и в други теми забелязвам че трудно се спори с теб, а не ни е това целта.

Аз боравя само с факти, които както виждаш се потвърдиха и от хора, които се занимават професионално с това.
Колкото до това дали имам нещо лично против теб - разбира се че не и се извинявам ако някога мое мнение е прозвучало така! :beer
Относно темата - мисля и аз че повече коментари са излишни. anton-bg, благодаря за мнението.

Наздраве на всички и преди да разчитате на късмета, мислете с главите си :)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 14 мар 2008 22:25

webdude написа:
Че голяма част от Италянците са мърлячи съм съгласен, но предполагам, че има и такива каквито не са ...

Точно за това става дума! Че ГОЛЯМА ЧАСТ са и да разчиташ на късмета да попаднеш на другата част, на която си попаднал ти и несъмнено други е твърде рисковано!

Край по темата. ако и сега не си го разбрал е безнадеждно.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 14 мар 2008 22:32

kipi написа:
Всъщност Венто от коя година не е произвеждан? :bowdown
Но мисля че и колегата so.sec говореше за КОЛИ... т.е. на под 10г... та

:shock :shock Колежке,ако не си руса си добре прикрита блондинка...не мисля,че колите над 10г. са по-малко коли от тези под 10г.,даже напротив.
Иначе по темата-колите от Германия и Австрия са жалка гледка от долу по купето и в двигателния отсек,от лугата се окисляват и корозират и части иначе устойчиви-чугун,алуминий,различни сплави,та дори и маркучите.
Подкрепям °niksi°
на 100%...

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пет 14 мар 2008 22:56

Наистина Германските и Австрийските коли гният повече от Италианските. Това е без съмнение. За двигателите и поддръжката нищо не мога да кажа.
А за ръждата - за жалост Голф 3 и Венто страшно много гният. Почти всеки ден виждам такива с надупчени прагове, вежди, ръжди под задното стъкло и т.н.
Голф 2 в такова състояние съм виждал в пъти по-малко.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 14 мар 2008 23:05

Усрахме на човека темата тотално, ама ще ни прощава.

Мога да си пишем мнооого за колите от къде ли не, някой ще са съгласни други не. Накрая въпреки че като цяло съм привърженик на колите от Италия /между другото това е от 2-3 години, преди това и аз бях противник на тези коли/, нали знаете италианците имат една приказка за колите:
Ей много хубава кола 100 000 км. съм минал и даже масло не съм сменял!!!
Поздрави на всички.

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Съб 15 мар 2008 0:02

:patriot CANARY BANDITS :patriot

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Съб 15 мар 2008 0:03