Скърца ми нещо кората отзад.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега.. моята кора скърца6е мн след като сложих елипсите и се 4удих аджаба какво ли 6те е това.. гледах уж.. намистах.. тя се си скърца.. гледах тия гуми4ките дето ми седят под задния джам и притискат кората.. си4ко си бе6е наред.. в краина сметка .. една хавлиика имах да си бър6а ръцете( малка хавлиика) исъм я забравил на пластмасите и за6типана.. като тръгнах.. спря скърцането наполовина.. взех аз о6те една.. сгънах ги и ги сложих на 2 ката по цялата дължина кадето ляга кората ии напръсках със силиконов спреи.. 4оп4овете които дъйат кората като е отворен капака.. ии вси4ко стана тип топ.. а преди това пробвах 2 силиконени ленти4ки там кадето ляга кората.. слагах едно като тиксо дунапренено.. дето се ползва при климатиците.. пак не млъкна.. само хавлииките спасват
сега 6те пробвам със уплатнители за стъкла и врати(дома6ни) но не дунапрен ами тия дето са гумени.. би трябвало да стане
) нооо с хавлииките.. е супер
) вътре ниии6то не се 4ува макар 4е карам голф 2
))))))))))))))))))))) (единствено централното на едната врата претраква амааа мн леко при големи дупки..)
така 4е мятаи хавлиики и дано да стане !

сега 6те пробвам със уплатнители за стъкла и врати(дома6ни) но не дунапрен ами тия дето са гумени.. би трябвало да стане

така 4е мятаи хавлиики и дано да стане !
а
При мен скърцането беше от механизма за затваряне на задните врати, пръснах ги с WD-40 и колата утихна, иначе ме побъркваше. А ги пръсках с това за да се затварят по-лесно, не предполагах че от тях ми е проблема със скърцането. Така че смазване 

- ruskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разбрах от кво скърца!!! Кво ли не правих,не ставаше... Накрая една вечер ми просветна от някъде. Тъпият бутон на багажника, който светва плафона при отвоена врата, има една пружинка на него, тя прискърцва супер ужасно и постоянно при затворена врата(от вибрациите)! Махнах бутона и се родих направо!
Сега остана само дрънченето на таблото...
Сега остана само дрънченето на таблото...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Скърца ми нещо кората отзад.
GAD написа:ruskia написа:Нещо ми скърза отзад, кората ли е, пластмасите ли, кво ли не правих и не спира, смених гайките, че онези бяха ламаринени, сложих шайби, уплътних с гунапрен... Не спира и тва я. Дайте идея кво да му прилагам, че много ме дразни.
Колата е Голф2 с 2 врати
Привет, не съм убеден, че проблема ти е същия, но аз ще споделя моя опит... Карам триврато Поло и преди време пак така скърцаше много яко... Оказа се, че бравата на не-шофьорската врата не заключва плътно и при движение вибрира и уплътнението се търка в кората...
Разгледах внимателно и забелязах, че пластмасовата втулка, която бравата захапва се е поизносила... 3-4 намотки изолирбанд ми решиха проблема тотално! Мисля, че и на багажника има подобна втулка... Мисълта ми беше... Прегледаи ги тези втулки защото и там може да е проблема...
Пробвай при затворена врата следното - хващаш дръжката на вратата и разклащаш нагоре-надолу, като гледаш отгоре дали вратата се мести спрямо купето... Луфта трябва да е едва доловим, а при затваряне вратата трябва да е леко под напрежение за да не скърца... Успех!
Сигурен ли си че не трябва да се мърда.Аз също разбрах че скърца от тез простотий/писал съм го в една тема/,но според мен е че скърца щото се въртят/все пак са на луфт спрямо самата ос/и ги лекувам с ггрес.Смятам сега да пробвам и с изолирбанд да вида ефекта.Освен това знам и от ков скърца таблото:1 КАСЕТОФОН/слагат му се уплътнения от пореста гума и стандартния тампон/който некой мастор го е гепил в 70% от случейте//2:Няква пружинка в духалките/търся я и нея като открия ще пиша

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
CRX Racing написа:Rabbit_TDI написа:CRX Racing написа:Мързеше ме да чета цялата тема. Ама ако задната седалка ти е от 2 части, имай предвид, че и те скърцат при това много дразнещо
Я дай подробности.
При мен на Г3 скърца облегалката в дясно.
Не съм го оправял, щот нямам време.
Да там е същото като вратата

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:CRX Racing написа:Rabbit_TDI написа:CRX Racing написа:Мързеше ме да чета цялата тема. Ама ако задната седалка ти е от 2 части, имай предвид, че и те скърцат при това много дразнещо
Я дай подробности.
При мен на Г3 скърца облегалката в дясно.
Не съм го оправял, щот нямам време.
Да там е същото като врататаГресчица или както каза колегата изолирбанд да не мърда.
Живи и здрави да сте момчета

- danielicus
- Автомобил: JETTA MK2
- Двигател:
Re: Скърца ми нещо кората отзад.
и аз имах същия проблем.проблема е във задната седалка там където се захваща към купето горе на седалката в двата края има едни лостчета дето се дърпат и седалката ляга напред.и там където седалката се заключва към купето сложи тиксо от това черното.навий няколко оборота от тиксото и проблема е тешен ---enjoy