Скърца ми нещо кората отзад.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Чет 18 яну 2007 19:24

Ще се отдам на импровизация... Явно женска ръка трее барне там и нема да скърца повече :)

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пет 02 фев 2007 2:11

колега.. моята кора скърца6е мн след като сложих елипсите и се 4удих аджаба какво ли 6те е това.. гледах уж.. намистах.. тя се си скърца.. гледах тия гуми4ките дето ми седят под задния джам и притискат кората.. си4ко си бе6е наред.. в краина сметка .. една хавлиика имах да си бър6а ръцете( малка хавлиика) исъм я забравил на пластмасите и за6типана.. като тръгнах.. спря скърцането наполовина.. взех аз о6те една.. сгънах ги и ги сложих на 2 ката по цялата дължина кадето ляга кората ии напръсках със силиконов спреи.. 4оп4овете които дъйат кората като е отворен капака.. ии вси4ко стана тип топ.. а преди това пробвах 2 силиконени ленти4ки там кадето ляга кората.. слагах едно като тиксо дунапренено.. дето се ползва при климатиците.. пак не млъкна.. само хавлииките спасват ;)
сега 6те пробвам със уплатнители за стъкла и врати(дома6ни) но не дунапрен ами тия дето са гумени.. би трябвало да стане ;)) нооо с хавлииките.. е супер ;)) вътре ниии6то не се 4ува макар 4е карам голф 2 ;)))))))))))))))))))))) (единствено централното на едната врата претраква амааа мн леко при големи дупки..)

така 4е мятаи хавлиики и дано да стане !

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот access » Сря 07 фев 2007 17:03

При мен скърцането беше от механизма за затваряне на задните врати, пръснах ги с WD-40 и колата утихна, иначе ме побъркваше. А ги пръсках с това за да се затварят по-лесно, не предполагах че от тях ми е проблема със скърцането. Така че смазване :idea:

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Пет 18 май 2007 17:24

Разбрах от кво скърца!!! Кво ли не правих,не ставаше... Накрая една вечер ми просветна от някъде. Тъпият бутон на багажника, който светва плафона при отвоена врата, има една пружинка на него, тя прискърцва супер ужасно и постоянно при затворена врата(от вибрациите)! Махнах бутона и се родих направо!

Сега остана само дрънченето на таблото...

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 18 май 2007 22:24

ruskia написа:

Е тава оправия нямя :?

SpoileR_777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SpoileR_777 » Пет 25 май 2007 4:45

bomber написа:
ruskia написа:

Е тава оправия нямя :?

E тава верно нема оправия...
И силикон, и изолирбанд, и дунапрени съм завирал- нема батка...се от некаде пак ще проскърца... :x

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Скърца ми нещо кората отзад.

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 25 май 2007 21:43

GAD написа:
ruskia написа:Нещо ми скърза отзад, кората ли е, пластмасите ли, кво ли не правих и не спира, смених гайките, че онези бяха ламаринени, сложих шайби, уплътних с гунапрен... Не спира и тва я. Дайте идея кво да му прилагам, че много ме дразни.
Колата е Голф2 с 2 врати

Привет, не съм убеден, че проблема ти е същия, но аз ще споделя моя опит... Карам триврато Поло и преди време пак така скърцаше много яко... Оказа се, че бравата на не-шофьорската врата не заключва плътно и при движение вибрира и уплътнението се търка в кората...

Разгледах внимателно и забелязах, че пластмасовата втулка, която бравата захапва се е поизносила... 3-4 намотки изолирбанд ми решиха проблема тотално! Мисля, че и на багажника има подобна втулка... Мисълта ми беше... Прегледаи ги тези втулки защото и там може да е проблема...

Пробвай при затворена врата следното - хващаш дръжката на вратата и разклащаш нагоре-надолу, като гледаш отгоре дали вратата се мести спрямо купето... Луфта трябва да е едва доловим, а при затваряне вратата трябва да е леко под напрежение за да не скърца... Успех!

Сигурен ли си че не трябва да се мърда.Аз също разбрах че скърца от тез простотий/писал съм го в една тема/,но според мен е че скърца щото се въртят/все пак са на луфт спрямо самата ос/и ги лекувам с ггрес.Смятам сега да пробвам и с изолирбанд да вида ефекта.Освен това знам и от ков скърца таблото:1 КАСЕТОФОН/слагат му се уплътнения от пореста гума и стандартния тампон/който некой мастор го е гепил в 70% от случейте//2:Няква пружинка в духалките/търся я и нея като открия ще пиша :lol: /.Багажника също тропа и от крива кора :!: -щото тампоните го държат ако кората е права ,освен това на 3ките кората влиза в леглата на въртене с гумички ,а на 2ките в метал :idea:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пон 28 май 2007 14:52

Мързеше ме да чета цялата тема. Ама ако задната седалка ти е от 2 части, имай предвид, че и те скърцат при това много дразнещо :evil:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 май 2007 15:24

CRX Racing написа:Мързеше ме да чета цялата тема. Ама ако задната седалка ти е от 2 части, имай предвид, че и те скърцат при това много дразнещо :evil:

Я дай подробности.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 29 май 2007 18:12

Rabbit_TDI написа:
CRX Racing написа:Мързеше ме да чета цялата тема. Ама ако задната седалка ти е от 2 части, имай предвид, че и те скърцат при това много дразнещо :evil:

Я дай подробности.

При мен на Г3 скърца облегалката в дясно.
Не съм го оправял, щот нямам време.

Потребителски аватар
remax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remax » Вто 29 май 2007 18:46

малко гресчица на пантичките на облегалката прави чудеса колега :wink:

пп. и аз бях така

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 29 май 2007 21:01

CRX Racing написа:
Rabbit_TDI написа:

Я дай подробности.

Да там е същото като вратата :) Гресчица или както каза колегата изолирбанд да не мърда.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 31 май 2007 17:47

Rabbit_TDI написа:
CRX Racing написа:
Rabbit_TDI написа:

Я дай подробности.

Да там е същото като вратата :) Гресчица или както каза колегата изолирбанд да не мърда.

Живи и здрави да сте момчета :011:

pakooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakooo » Пет 14 мар 2008 20:46

И при мен почна да скърца след като сложих в задните врати на 3-ката колони,и мисля че е от кората,нещо май не съм я сложил както трябва,сигурно някоя щипка не е хванала както му е реда. :cry:

Потребителски аватар
danielicus
Автомобил: JETTA MK2
Двигател:

Re: Скърца ми нещо кората отзад.

Мнениеот danielicus » Пет 14 мар 2008 23:08

и аз имах същия проблем.проблема е във задната седалка там където се захваща към купето горе на седалката в двата края има едни лостчета дето се дърпат и седалката ляга напред.и там където седалката се заключва към купето сложи тиксо от това черното.навий няколко оборота от тиксото и проблема е тешен ---enjoy

Върни се в “Направи си сам!”