Подобряване на спирачната с-ма Голф 3 1.8АБС

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Подобряване на спирачната с-ма Голф 3 1.8АБС

Мнениеот LUDsAUDI » Вто 11 мар 2008 18:46

Колеги не съм доволен от спирането на Голфолина и съм решил да направя нещо по въпроса. Дилемата е дали да си сменя дисковете и накладките отпред с нещо по-сериозно или да слагам задни дискове спирачки. Поговорих с приятели по въпроса и мнението на мнозинството е да си направя предните , тъй като спирането е по-интензивно на предните колела. Вие какво ще ме посъветвате да направя и ако се спрете на първия вариант препоръчайте марки , модели , какви цени са(прочетох темички и май ще са брембо но все пак споделете). Искам също и да се съобразя с това , че зимните ми гуми са чисто нови с 14 цола джанти и не искам да се разделям с тях. След време съм решил да направя и другата от двете манипулации(която остане) но за момента финансите не са в изобилие. Моля да обясните , като на човек който не разбира. Благодарско :)

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 11 мар 2008 19:06

като за начало махни кантара...............има много писано по въпроса :wink: :търсачкаа

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Вто 11 мар 2008 19:40

kamus11 написа:като за начало махни кантара...............има много писано по въпроса :wink: :търсачкаа

българска работа :x

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 11 мар 2008 19:48

Провери как са ти предните дискове:
11 мм. за невентилиран и 18 мм. за вентилиран.Това са минималните стойности.Ако си под тях, сменяй.Накладките си провери - 2мм. е минималната дебелина(на феродото).Смени спирачна течност и хубаво обезвъздушаване на системата.

Отвори отзад барабаните и виж как е положението.Задните спирачки не са за подценване в никакъв случай.

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Вто 11 мар 2008 20:13

Феродото определено е добре и отвън и отвътре е около 6-7мм , диска не съм го мерил но видимо е над сантиметър. Системата е обезвъздушена спирачна течност мисля , че не съм сменял но е в нормата и нямам течове откакто имам колата около 10 месеца. Задните ги гледах тея дни челюстите са добре , освен това си бях минал годишния преглед и то не по 2-рия начин. Колата спира , но определено не по начина който искам и затова искам да направя нещо. С извинение към голф-чо ама със старото ми Ауди 80 87-ми набор правех 2 пъти по-кратък спирачен път , а си беше със сток спирачки и пак барабанни отзад.
Прочетох за кантара , но ми е трудно да реша дали трябва да махна нещо , което Гюнтер е решил да сложи уж за добро. :oops:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 11 мар 2008 20:27

Прегледай темите за преминаването от барабани към дискове на задните колела!Ако имаш желание - действай!Не ти пречи да сложиш и нови дискове отпред :).

Кантара по-добре не го барай ( зимата може да блокират задните колела и .... става страшно ).

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 11 мар 2008 21:03

тройката според мен си спира много прилично......по-добре и направи пълна профилактика...накладки, дискове, течност, обезвъздушаване...

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Вто 11 мар 2008 21:09

Колега, ако искаш наистина да се подобри спирането сложи дискове отзад, направи си пълна ревизия на спирачната система, смени спирачната течност( със времето си губи свойствата). :wink:

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Съб 15 мар 2008 21:32

Така като ви гледам явно ме насочвате към дискови спирачки отзад и май това ще запланувам. Ще мога ли да си преместя предните дискови и накладки отзад а за отпред да си купя нови вентилирани и нови накладки? Мерих предните дисковете са 13мм а накладките по 7мм мисля че има бая хляб в тях , че да не ги употребя.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 15 мар 2008 21:44

LUDsAUDI написа:Така като ви гледам явно ме насочвате към дискови спирачки отзад и май това ще запланувам. Ще мога ли да си преместя предните дискови и накладки отзад а за отпред да си купя нови вентилирани и нови накладки? Мерих предните дисковете са 13мм а накладките по 7мм мисля че има бая хляб в тях , че да не ги употребя.
нестава,задния диск трябва да е по-малък,иначе рискуваш да се пребиеш :!:

прегледай темите в направи си сам да разбереш :!:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 15 мар 2008 22:24

На мен ще ми е много интересна реализацията на проекта "да прехвърля предните дискове отзад", специално при Г3.Интересна идея...с невъзможно решение.
Всъщност решиние има - главини от Г4.И пак няма стане.
Извод - не си мисли,че можеш да прехвърлиш въобще.

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Съб 15 мар 2008 22:50

Благодаря за коментарите колеги просто въобще не съм запознат(както си и личи де) и затова реших първо да се допитам до вас , преди да говоря по-сериозно с хората които ще ми правят колата(пък и да не се излагам много пред тях) :wink:

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Нед 16 мар 2008 9:10

Здравеи колега аз имах подобен проблем самоче на 2ка,какво ли не правих но нямаше подобрение накрая си смених барабаните и о чудо,за първи път да ми харесат спирачките на тази кола.Провери дали неса за смяна и твоите,може от там да е проблема успех

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Нед 16 мар 2008 13:41

LUDsAUDI написа:Колата спира , но определено не по начина който искам и затова искам да направя нещо. С извинение към голф-чо ама със старото ми Ауди 80 87-ми набор правех 2 пъти по-кратък спирачен път , а си беше със сток спирачки и пак барабанни отзад...

Аудито е с по-добър спирачен апарат и с по-големи дискове,докато наще кошници(без гти-тата)са с кофти апарати :?
но определено ако си решил да подобряваш мога да ти предложа два варианта(за отпред)
1.Купуваш си нови вентилирани и нарязани дискове на същия диаметър и нови накладки
2.Сменяш шенкели,апарати,дискове,накладки с такива от гти,на 256мм,след което ще се наложи и по-голям мастър цилиндър :) ..и разлика ще усетиш..а тия стъпки авера MK2-GT ги е извървял и знае кое как е :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 16 мар 2008 16:27

Всичко изписано е вярно (с изключение на идеята за махане на 'кантара'), но се испуска един момент- твърдостта на накладките!
Ако си с твърди накладки те няма да се износват, но ще свирят и най-вече няма да спират!
Преди време на тънка поста ми донесоха едни Делфи Локхийд. Бяха толкова твърди, че все едно отпред нямах спирачки!
Смених ги на втората седмица!
Взех си TRW и бях страшно доволен ;) Имам чувството, че се държаха една-2 идеи по-добре от сегашните ми Ate.
Ако ще вземаш нарязани дискове, обаче, нещата се променят!
Меките накладки на нарязани дискове ще свършат за нула време! За там се препръчва нещо по средата на твърдоста.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”