Имам POLO 3 и имам проблем с датчика на таблото. Проблема е, че не винаги показва точно количеството на бензин в резервоара. Колеги от форума ме съветват да почистя поплавъка, който се намирал в близост до бензиновата помпа.
Колеги, нека някой, който е правил това да обясни как става цялата работа. Ако може да публикува нагледно със снимки.
Благодаря предварително!!!
Почистване на поплавъка за бензина на POLO? КАК ???
- spidergb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на поплавъка за бензина на POLO? КАК ???
ecstasy написа:Имам POLO 3 и имам проблем с датчика на таблото. Проблема е, че не винаги показва точно количеството на бензин в резервоара. Колеги от форума ме съветват да почистя поплавъка, който се намирал в близост до бензиновата помпа.
Колеги, нека някой, който е правил това да обясни как става цялата работа. Ако може да публикува нагледно със снимки.
Благодаря предварително!!!
По точно става почистване на тази пъпчица на поплавъка която се опира в пластината. В зависимост колко гориво имаш пъпката се мести на горе-на долу по пластината и отчита нивото му. Може и от там да ти идва проблема. И при мене е така но доколкото знам това е заради някакво компенсиране на нивото.
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Ами.Компенсиране...Вятър.От наличието на боклуци в бенза става цялата история.Моят беше с изядени от нещо в бенза пътечки и не показваше нищо.Сложих "ново" втора употреба,една година си показваше нормално и напоследък пак започна да ми прави кюляфи.Като запаля и мина един километър си показва и изведнъж пада в резервата.На другия ден пак така...А бе кое ни е наред на нас,че и бензина да е като западняшкия...Лошото е,че му искат 30 лв на устройството поплавък+платка с писти.А и трябва да го извадиш от резервоара и да го смениш.И няма гаранция,че новия поплавък ще ти отчита точно.Ама като за индикатор,че има бенз става.
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
ecstasy написа:Незнам колеги, откакто сложих бензин с добавка в него ми се оправи! Но като съдя по вас - май това си е едно от слабите места... баси тва поло доста слаби места има
Колега и аз съм така с Ибизата ми!Един ден не я карах и на следващият ден от пълен резервоар стралката замря някъде по средата,а резервоара е пълен мамицата му!!!
И аз имах подобем проблем с нивомера, спря да показва. Отворих резервоара бръкнах да видя за кво става на въпрос и о чудо в резервоара имаше о6те един поплавък с платка който беше се оплел в другия и нивомера непоказваше вярно. Та ако някой иска поплавък с платка негов е
незнам дали работи вярно ама...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”