Почистване на поплавъка за бензина на POLO? КАК ???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Почистване на поплавъка за бензина на POLO? КАК ???

Мнениеот ecstasy » Съб 16 фев 2008 18:59

Имам POLO 3 и имам проблем с датчика на таблото. Проблема е, че не винаги показва точно количеството на бензин в резервоара. Колеги от форума ме съветват да почистя поплавъка, който се намирал в близост до бензиновата помпа.

Колеги, нека някой, който е правил това да обясни как става цялата работа. Ако може да публикува нагледно със снимки.

Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
peshohome
Автомобил: JETTA MK5
Двигател: BLS 2008
Контакти:

Мнениеот peshohome » Нед 16 мар 2008 23:48

И моята има проблем с индикатора за горивото. Като дам контакт показва нивити. При движение не намалява показанието въобще. След изключване на двигателя и наново контакт - показва новото положение!

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на поплавъка за бензина на POLO? КАК ???

Мнениеот spidergb » Пон 17 мар 2008 1:24

ecstasy написа:Имам POLO 3 и имам проблем с датчика на таблото. Проблема е, че не винаги показва точно количеството на бензин в резервоара. Колеги от форума ме съветват да почистя поплавъка, който се намирал в близост до бензиновата помпа.

Колеги, нека някой, който е правил това да обясни как става цялата работа. Ако може да публикува нагледно със снимки.

Благодаря предварително!!!

По точно става почистване на тази пъпчица на поплавъка която се опира в пластината. В зависимост колко гориво имаш пъпката се мести на горе-на долу по пластината и отчита нивото му. Може и от там да ти идва проблема. И при мене е така но доколкото знам това е заради някакво компенсиране на нивото.

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Пон 17 мар 2008 7:00

Ами.Компенсиране...Вятър.От наличието на боклуци в бенза става цялата история.Моят беше с изядени от нещо в бенза пътечки и не показваше нищо.Сложих "ново" втора употреба,една година си показваше нормално и напоследък пак започна да ми прави кюляфи.Като запаля и мина един километър си показва и изведнъж пада в резервата.На другия ден пак така...А бе кое ни е наред на нас,че и бензина да е като западняшкия...Лошото е,че му искат 30 лв на устройството поплавък+платка с писти.А и трябва да го извадиш от резервоара и да го смениш.И няма гаранция,че новия поплавък ще ти отчита точно.Ама като за индикатор,че има бенз става.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 17 мар 2008 17:22

аз мойто го лекувам с "чембер" и пцоване отгоре на таблото...понякога се оправя,понякога-не...
А и си имам едно тубе с 2-3 литра бенз... :roll: :roll:

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Пон 17 мар 2008 18:41

Незнам колеги, откакто сложих бензин с добавка в него ми се оправи! Но като съдя по вас - май това си е едно от слабите места... баси тва поло доста слаби места има :evil:

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пон 17 мар 2008 19:22

ecstasy написа:Незнам колеги, откакто сложих бензин с добавка в него ми се оправи! Но като съдя по вас - май това си е едно от слабите места... баси тва поло доста слаби места има :evil:

Колега и аз съм така с Ибизата ми!Един ден не я карах и на следващият ден от пълен резервоар стралката замря някъде по средата,а резервоара е пълен мамицата му!!!

Потребителски аватар
ecstasy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ecstasy » Пон 17 мар 2008 19:31

Ми незнам! Аз вече към месец откакто ми се оправи мина и няма проблем! А се оправи като заредих бензин с добавка в него от една бензиностанция! Явно добавката е свършила работата :wink:

Ама хайде някой да ни упъти със снимки как можем да почистим въпросното пъпче де!

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Пон 17 мар 2008 22:48

И аз имах подобем проблем с нивомера, спря да показва. Отворих резервоара бръкнах да видя за кво става на въпрос и о чудо в резервоара имаше о6те един поплавък с платка който беше се оплел в другия и нивомера непоказваше вярно. Та ако някой иска поплавък с платка негов е :wink: незнам дали работи вярно ама...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 18 мар 2008 0:02

mhihi егати случката

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”