Г4- задни спирачни дискове- дилемата решена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Г4- задни спирачни дискове- дилемата решена

Мнениеот DimoNN » Пон 17 мар 2008 10:59

смених си гумите с летни и забелязах че на задните спирачни дискове откъм външната обиколка на диска някъде 4-5мм като че ли е изяден диска по цялата му обиколка (вдлъбнат)-това е само на задните дискове.. така ли са си по принцип или са изядени накладките и спирачните апарати са ги задрали? накладките като ги гледам имат още живот... а и нищо не стърже като спирам...

Последна промяна от DimoNN на Съб 29 мар 2008 18:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 17 мар 2008 13:41

:?:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 17 мар 2008 14:00

Е нормално е да имат някакьв рьб като се износят дисковете,ако тва имаш в предвит :roll:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пон 17 мар 2008 15:12

И аз не разбрах точно описанието ти, но мога да ти кажа как е нормално да са - външната обиколка е нормално да стърчи като кант/ръб равномерно спрямо останалата площ. по това можеш и да разбереш колко са ти амортизирани дисковете - колкото по висок е този ръб/кант, толкова по амортизирани са.

Но разбира се е норално да е равномерно, всякакъв друг вид износване говори за аномалия, независимо дали го усещаш при шофиране или не и е много препоръчително да му обърнеш внимание.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 18 мар 2008 0:21

изглежда така :
Изображение

просто по краищата са "изядени" равномерно... не знам дали е нормалитетно или е проблематичност или проблемация... надявах се да са така фабрично:(

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 18 мар 2008 9:33

DimoNN написа:изглежда така :
Изображение

просто по краищата са "изядени" равномерно... не знам дали е нормалитетно или е проблематичност или проблемация... надявах се да са така фабрично:(

Колега и при мен беше така като сменявах накладките!Ако дебелината на диска не е намалена фрапиращо може да ги покараш така,но ако имаш "кинти" ги сменявай щото не са скъпи дори и читави марки!!!Не съм специалист просто размишлявам логично в посока безопасност! :)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 18 мар 2008 15:56

И аз без да съм спец смея да твърдя че не е нормално, нок дали е опасно.... не знам. нормално е точно обратното - крайния радиус да е по висок от останалото и леко грапав!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 18 мар 2008 20:03

добре а при вас как е? няма ли/има ли такова нещо? днес се загледах и забелязах че се вижда и без да се свали джантата (с лети джанти съм)... погледнете ако обичате при вас как е:(... ще се сменят накладки явно...

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 18 мар 2008 20:51

Така както ти обясних че трябва да е. гледал съм го 50 пъти :) така си преценявам и дисковете - с пръст. Външния радиус трябва да стърчи кум теб а не обратното.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 18 мар 2008 21:30

}|{A/\KO:( явно ще сменям накладките ама все пак мисля да не сменям още дисковете... благодаря за отговорите

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Съб 29 мар 2008 17:38

смени си дисковете + нови накладки ако наистена са ти 4-5 мм изядени(ръб) доста си подминал времето за смяна на г4 предни и задни ако не се лъжа беше около 20 процента от дебелината на диска да е износена са за смяна скоро смених предни и задни + накладки на новите имам маркери когато изчезнат дисковете са за смяна дълбочината на маркера е около 3 мм така че прави си извода успех

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Съб 29 мар 2008 18:49

junakov написа:смени си дисковете + нови накладки ако наистена са ти 4-5 мм изядени(ръб) доста си подминал времето за смяна на г4 предни и задни ако не се лъжа беше около 20 процента от дебелината на диска да е износена са за смяна скоро смених предни и задни + накладки на новите имам маркери когато изчезнат дисковете са за смяна дълбочината на маркера е около 3 мм така че прави си извода успех

питах шурето и ми каза че са си ОК дисковете... гледах на една друга 4ка пак бяха така... изяденото е съвсем мъничко диска има страшно много живот още... по скоро е 3-4мм имах предвид, но не от дебелината на диска, а радиално като почнеш от вън към центъра на диска 3-4 мм област малко по-изядена.. но както казах нищо страшно.. колкото до задните накладки имат още малко живот... до 1-2 месеца ги сменям... притеснението ми изчезна... 10х на всички

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”