Здравейте!
От известно време насам Полото ми сутрин трудно поема - чуди се дали да тръгне, придърпва, и така докато не загрее, после проблема изчезва. Това се случва на бензин, колата е с газов инжекцион и пали винаги на бензин и обръща чак като стигне 45 градуса водата. Тогава вече върви и на газ и на бензин. Сменени са свещи, филтри (горивен, въздушен), бензиновата помпа изгоря преди 4-5 месеца, сега е нова, но проблема го имаше и с старата помпа, има го и с новата....
Карах я на диагностика - грешки няма, всичко е ОК.
Мисля си за катализатора - да не е запушен, колата е 1998, може ли подобен проблем да идва от него и как се проверява един катализатор дали е запушен или не?
Polo 1.6i не върви студено
olele39 написа:На моето Поло присъства точно същия проблем.Последните ми съмнения са в темп. датчик. Само той не е проверен. Твоя провери ли го?
Не съм го проверявал, но по последни впечатления когато колата превключи на газ (при 40 градуса) върви по-добре отколкото на бензин, после като дозагрее се оправя и на бензин ....мисля си че няма да е темп. датчик ...Нистина май ще трябва да я закарам на диагностика студена ...
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Аз съм само на бензин и дори леко като позагрее всичко се оправя. Сигурно докъм 40 гр. Тогава ти минаваш на газ и естествено - всичко е ОК. Аз оставам на бензин и пак всичко е ОК. На диагностиката и двамата сме ОК, затова си мисля за темп. датчик (на студено). Това на компа не се лови. Ако греша, нека някой ме поправи...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Че измери го де
този датчик се мери за30 сек.
Студен - 2-3000 Ома
на 80градуса 200-300 Ома
Студен - 2-3000 Ома
на 80градуса 200-300 Ома
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не
Няма значение.
Тия датчици имат еднакви показания за всички VW Audi... oт 1990 насам
Точните стойности ги има по ръководствата за инжекциони, но и това е достатъчно да го видиш дали работи.
На един пасат преди години на студена ми показваше 400 ома (почти като на загряла)
В резултат не палеше на студено.
Тия датчици имат еднакви показания за всички VW Audi... oт 1990 насам
Точните стойности ги има по ръководствата за инжекциони, но и това е достатъчно да го видиш дали работи.
На един пасат преди години на студена ми показваше 400 ома (почти като на загряла)
В резултат не палеше на студено.
Re: Че измери го де
mufin написа:този датчик се мери за30 сек.
Студен - 2-3000 Ома
на 80градуса 200-300 Ома
Кой е точно този датчик - къде се намира, как изглежда - куплунг, цвят?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”