Според мен зависи какво искаш да постигнеш, защото тоя кола си е определена за тия коне като окачване, ск. кутия,турбина,СПИРАЧКИ
за сериозна промяна примерно към 500кс които са постижими за 1.8 ще ти трябва : турбо,колектор, права генерация,нови турбо пътища, еър бокс,дюзи, кулер, ковани бутала, повдигачи,изцяла нова маслена система,лек маховик,скоростна кутия издържаща на натоварване,съеденител керамичен,вал,бубина,свещи, ЕЛЕКТРОНИКА(не чип) ,диференцял,спирачни апарати, дискове ,окачване
Това е което се сещам и ако теглиш чертата ще е около 2голфа като твоя!
От къде се започва със силовият тунинг ???
- Тульский Токарев
- Автомобил:
- Двигател:
PIPI написа:За сега имам около 2к,и въпросът ми е съвсем елементарен предполагам за човек,който разбира от подобни неща-с кое да започна???
Филтър 100лв
колектор и права генерация 500лв
кулер 350лв
турбо пътища 200лв
блоу офф 200лв
бууст контролер 200лв
чипосване 500лв
с тези неща грубо и тъпо сменати от мен би постигнал 200кс
- Тульский Токарев
- Автомобил:
- Двигател:
kircheto написа:PIPI написа:За сега имам около 2к,и въпросът ми е съвсем елементарен предполагам за човек,който разбира от подобни неща-с кое да започна???
Филтър 100лв
колектор и права генерация 500лв
кулер 350лв
турбо пътища 200лв
блоу офф 200лв
бууст контролер 200лв
чипосване 500лв
с тези неща грубо и тъпо сменати от мен би постигнал 200кс
ееее изпревари ме

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stan4o_mc написа:PIPI написа:Знам,че попрекалих малко,но ако търся поотделно да изкопчвам по нещо от всяка тема,нищо няма да разбера като хората!....
Не очаквай такова нещо, напротив - търси, чети, сглобявай в главата си, докато разбереш. Това което искаш е някой да ти обясни устройство на двигател, компютри, спирачки, скорости, купе, положителни и отрицателни ефекти от един или друг вид модификация по тях. Какво разбираш под силов тунинг? За какво е колата? Как я виждаш ТИ и какво искаш да видиш от нея?
Тунинга си е наука и не става ей така. Колкото повече четеш, толкова повече ще научаваш и разбираш, а с това и ще се ошлайфат идеите и желанията ти.
Извинявам се за дългия офф!!!
Мнението изобщо не е ОФФ, а си е точно по темата - колегата наистина трябва да попрочете малко повече, а не да чака всичко да му се поднесе наготово, пък и едва тогава ще му се избистрят нещата и ще разбере точно какво иска да направи с колата си - другия вариант е - отива в някой специализиран сервиз - казва с каква сума разполага за тунинг и му казват колко коня ше получи за парите си....
Човек да не Ви попита нещо!Добре бе,човек,ти от къде би започнал?Представи си,че имаш някаква определена сума,а искаш да постигнеш сравнително доста коне(не чак 500
),но според сумата ти не можеш да отидеш в сервиза,да люснеш пачката на масата и да кажеш "искам 300 коня",но все от някаде ще искаш да започнеш!Е,моят въпрос(за 10-ти път го задавам) е от къде ще започнеш?(вмести се в около 2к) 

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
PIPI написа:Човек да не Ви попита нещо!Добре бе,човек,ти от къде би започнал?Представи си,че имаш някаква определена сума,а искаш да постигнеш сравнително доста коне(не чак 500),но според сумата ти не можеш да отидеш в сервиза,да люснеш пачката на масата и да кажеш "искам 300 коня",но все от някаде ще искаш да започнеш!Е,моят въпрос(за 10-ти път го задавам) е от къде ще започнеш?(вмести се в около 2к)
Ами ориентирай се към закупуване на друго турбо, то е най-скъпото от нещата които ти трябват, но го монтираш чак като посъбереш всички части, след това добър интеркулер, подходящи дюзи с по-голям дебит и чак тогава МАПВАНЕ.
Не съм разбирач, но това е дискутирано милион пъти и 2 мнения няма, искаш ли коне за твойта кола ще ти трябват минимум 5-6к. и то с части внесени от USA или Англия.