Обява за работа

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Сря 19 мар 2008 12:29

Много от обявите за работа са откровени лъжи.
Преди 3 г.Обява за мениджър - продажби на техника - да следиш пазара, търг.условия и т.н......с хилядите там изисквания
На интервюто се оказва че трябва да ходя да продавам химикалки по офисите :shock :shock :shock.Разговора продължи 30-35 секунди :lol: :lol: :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 19 мар 2008 12:38

Да както и има фирми, аз съм работил за една такава... :? , дето търсят персонал от 5 години за една и съща позиция. И накрая който и да иде заминава на 5тия ден. :shock :a boi de Ама от де да ги знам че са такива. Някой ако каже как се познават ще го черпя бира. :) :beer

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 19 мар 2008 12:46

black` написа:Да както и има фирми, аз съм работил за една такава... :? , дето търсят персонал от 5 години за една и съща позиция. И накрая който и да иде заминава на 5тия ден. :shock :a boi de Ама от де да ги знам че са такива. Някой ако каже как се познават ще го черпя бира. :) :beer

те тези по някое време минават през агнеция, че вече като ги чуят хората и всеки ги знае кви са мизерници. освен тва има доста сайтове с менния за фирмите.
а заплатата.... като начинаещ- да, нормално е да е ниска. нямаш знания, не ти дават пари, НО нека да е достатъчна поне да оцеляваш. на запад ако не работиш живееш мизерно, преживяваш, имаш пари за ядене и за наем/от социалните става дума/, обаче АКО РАБОТИШ каквато и да е работа, и чистач да си пак можеш да си позволиш телефон, няква евтина кола, интернет и да не те бъркат пари за дрехи и храна. а тук за да стане така .....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 19 мар 2008 13:06

Те и тия агенции ще лапнат дървото скоро. На едно приятелче като ми показа какви глупости са му писали на меила. Некви йерархии некви тъпотии от 1001 нощи. Мене пък са ме тормозили в 2 вечерта с клипвания на телефона 5-6 дни. Накрая като намерих на кой е тоя номер дето звъни така нагло, обадих се и викам кво клипвате в 2 вечерта бееее. Мълчат. После им пуснах мейл да знаят че им знам адреса, не са анонимни и ги очаква случка ако не престанат. Направо толко съм им го набрал... :twisted: :whip :beat_butt2 :duel

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 мар 2008 13:25

Абе лошото е ,че обявите са пълна измама и в 80% от случейте не става дума за пари :shock - сякаш отиваш да работиш за червения кръст/верно има работи в който се учиш ,ама първо за тях няма изисквания и второ човек се учи цял живот/ :!: Попринцип тва ме навежда на мисълта за един колосален проблем нал българина - срамно е да се говори за пари - тук няма цена ,а пазарлък щото сме ориент ,а не европа - докато не ни се изкорени тоя манталитет винаги ще сме зле.Той пък идва от един друг проблем ,че не си правим сметката ,а само гледаме да завлачим квот може - а то може почти нищо и то на базата на взаймни преебавки.

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Сря 19 мар 2008 13:52

Лошото е и друго - на повечето обяви за работа идват хора с неоправдано високи изисквания без никакво покритие.

Чул някой че програмистите земат много високи заплати, учил семестър-два и кандидаства за работа и иска 1000лв. стартова заплата ?!?

Това важи и за другите професии съъ същата сила. Търсене на хора има, но хора няма :-) Все още се усеща влиянието на "Учи мама за да не работиш" - под път и над път вишисти, които наистина стават само за ниско квалифициран труд.

И после тръгват расъжденията "такива пари изкарва мияч на чинии еди къде си". Ами така е - ходи и работи там.

Другото расъждение - "на същата позиция при същите условия там земат 2 пъти повече пари" - да така е - отиди и работи там ? Неколкократно съм правил съпоставка между хора на една и съща позиция в България и в Германия - няма място за сравнение. С пълна сила важи "Те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя".

Миналото лято имахме един стажант от Германия - студент, който си завършва образованието. Познавам страшно много хора с "голям опит" и с големи претенции, които немогат и да си помислят да се сравнят с него. По съвсем друг начин стои отношението към работата.

Отплеснах се извън темата.

В общи линии тези обяви са "Каквото почукало, такова потропало" - пускаш обява със 10 изисквания и се надяваш да намериш човек, който отговаря поне на 5 от тях.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 19 мар 2008 14:14

patter написа:...

Напълно съгласен!!! :idea:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 мар 2008 14:18

patter написа: ...
И после тръгват расъжденията "такива пари изкарва мияч на чинии еди къде си". Ами така е - ходи и работи там.
...

:да: Много и точно на място писано.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 19 мар 2008 14:49

patter написа:Лошото е и друго - на повечето обяви за работа идват хора с неоправдано високи изисквания без никакво покритие.

Чул някой че програмистите земат много високи заплати, учил семестър-два и кандидаства за работа и иска 1000лв. стартова заплата ?!?

Това важи и за другите професии съъ същата сила. Търсене на хора има, но хора няма :-) Все още се усеща влиянието на "Учи мама за да не работиш" - под път и над път вишисти, които наистина стават само за ниско квалифициран труд.

Другото расъждение - "на същата позиция при същите условия там земат 2 пъти повече пари" - да така е - отиди и работи там ? Неколкократно съм правил съпоставка между хора на една и съща позиция в България и в Германия - няма място за сравнение. С пълна сила важи "Те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя".

Миналото лято имахме един стажант от Германия - студент, който си завършва образованието. Познавам страшно много хора с "голям опит" и с големи претенции, които немогат и да си помислят да се сравнят с него. По съвсем друг начин стои отношението към работата.

Отплеснах се извън темата.

В общи линии тези обяви са "Каквото почукало, такова потропало" - пускаш обява със 10 изисквания и се надяваш да намериш човек, който отговаря поне на 5 от тях.

прав си за много неща, само това за програмиста и 1000 лв начална.... ами колко да получава? в крайна сметка е учил 5 години, какво е научил не е ясно де, но това са 5 години мизерия, 5 години плащане на образованието, 5 години "загубено" време. колко да му се плаща дори и начално- 300 лв ли? като една квартира е 500 лв, като бензина е 2 лв и една кола е 1,50? е колко да получава макар и начинаещ/може би във варна нещата са по-различни, но в сф си ги взема от сефте начални/ то пък е срамота да си сервитъор или барман и да вземаш 2000 лв, а човек с образование да му дадат 500. па било и неопитен

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Сря 19 мар 2008 14:53

щом се е стигнало до обява значи има нещо тъпо...
повечето добри оферти се разбират от приятели, примерно аз ако съм свестен и знам какво правя в това което работя.. шефа ми казва манери си колега.. и от всичките си приятели и познати избираш най-свесния и можещ.... защото знаеш че нямаш право на грешка

- тия по вестниците.... добро заплащане , като се обадиш 350лв.
- тези които си пише 30/ден дават по 25...

аз по принцип съм безработен/ученик но 1 приятелче ме викна при него...на временна работа може би месец
сега аз, той и шефовете сме доволни

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 мар 2008 14:53

Пък и в крайна сметка ако не става за нищо просто се гони.Ква е таз логика като е полуработник го гониш ,а не му даваш половин заплата :idea: - така нещата не стават - за отговорни позиций или му плащаш на 100% и го караш и му правиш условия да бачка на 100% за да си свърши работата ,или нищо не прайм.
P.S. Pakumba каде ги тия бармани дето зимат 2000 лева бре :D

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 19 мар 2008 14:59

pakumba написа:прав си за много неща, само това за програмиста и 1000 лв начална.... ами колко да получава? в крайна сметка е учил 5 години, какво е научил не е ясно де, но това са 5 години мизерия, 5 години плащане на образованието, 5 години "загубено" време. колко да му се плаща дори и начално- 300 лв ли? като една квартира е 500 лв, като бензина е 2 лв и една кола е 1,50? е колко да получава макар и начинаещ/може би във варна нещата са по-различни, но в сф си ги взема от сефте начални/ то пък е срамота да си сервитъор или барман и да вземаш 2000 лв, а човек с образование да му дадат 500. па било и неопитен

Е как ше зема 1000 лв начална? Да си докаже възможностите и тогаз да получава. Учил 5 години... и кво е научил за тия 5 години - в повечето случаи нищо. Щото това, дето се учи в университетите е пълна боза и няма нищо общо с практиката. А и работата на програмиста не е само да отвориш една среда и да разцъкаш 5 формички. Туй не ти е курсов проект по някакъв предмет. Искат се доста други неща. Почваш, работиш, доказваш се и тогава вземаш повече пари. Ако не успееш или не искаш - ходиш си бачкаш барман, ако щеш и за 10 бона. А за неща като работа в екип да говорим ли - ами ако човека дори и да има знания, не може да се сработи с колегите си и не е ефективен? Ами ако е някъв дебил, дето въпреки знанията си го мързи и по цял ден кибичи по форуми и чатове и се чуди как да скатае работата?
Абе много лесно ги давате тия 1000 лв, пожелавам ти да си имаш софтуеърна фирма и да даваш 1000 лв и повече начална заплата на служители без грам опит :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 мар 2008 15:11

Извод от цялата тема - НЕ УЧЕТЕ.Глейте си кефа па после ще му мислите - таксита бол.Ако сте работливи може и зидаро мазачи - там верно се бачка ма поне по 1000-2000 лева се докарват.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 19 мар 2008 15:18

Rabbit_TDI написа:Извод от цялата тема - НЕ УЧЕТЕ.Глейте си кефа па после ще му мислите - таксита бол.Ако сте работливи може и зидаро мазачи - там верно се бачка ма поне по 1000-2000 лева се докарват.

Не е така. За мен извода е - учиш квот те кефи. После почваш да го бачкаш. В началото вземаш по- малко пари. Натрупваш опит. Почваш да вършиш повече работа, по- добре, издигаш се и вземаш повече пари. И хем си работиш квото те кефи, хем си имаш добра заплата. Така имаш и преспектива. Пък ако можеш и нещо собствено и печелившо да подхванеш още по- добре.
Ако не искаш да чакаш и да се развиваш - барман, сервитьор, шофьор или квото те кефи.
Лошото е, че има специалности, по които ако работиш едва ли ще вземаш висока заплата. Щото е лесно като си програмист след известно време ако си сериозен да вземаш добри пари, но ако си учил История да речем, което за мен си е една много хубава специалност, каква ти е реализацията след това? :?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 мар 2008 15:25

Интересно къде се издигаш като масата фирми дето дават "учена" работа са некви пикливи от по 10 човека.Като почнеш на 300 лева заплата за да се издигнеш до 2000-3000 ще ти са нужни сигурно 20-30 години :lol: Отделно като идеш ан интервю всеки ти казва абе сега начална тука има възможности за издгане бонуси - ама нито споменава кво трябва да направиш/най-малкото да те омтивира/нито колко ще са - не го прави просто щото и той няма ква работат да ти даде щото е тъп мениджър ,работещ по няква неведома случайност стекла се в българската объркана икономика.От тук нататък вариантите са два крадеш връзки/ако може и пари/и в подходящия момент му го набутваш 4 ката и заемаш негото място и така пак.и пак и пак.Тва емноо тапо колега.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”